Planujem mensie cestovanie po krajinach a cestou na juzne SLovensko, kym budem na niekoho cakat tak mi ostava jeden volny den. Budem mat vlak, ktory ide cez Budapest a tak som rozmyslala ze sa tam zastavim a trochu si to tam poobzeram. Len ma zaujima jedn
@za8icka myslím si že je to lepšie ako nič , ja som išla do francúzska tiež so slovníkom i keď som komolila a zle vyslovovala slová no s úsmevom na tvári mi ako tak porozumeli
@za8icka pozri sa, to je individuálne. aj v Bratislave sa teoreticky dá dohovoriť po anglicky, ale nie každý ju ovláda. a nie každý v nej chce komunikovať. ale čo som sa zatiaľ stretla s ľuďmi z Budapešte, tak nebol problém, rozumeli sme si (aj keď sme sa vlastne rozprávali po francúzsky, hm)
ale ide o to, že oni sa snažia učiť cudzie reči.
fakt je to proste len o individualite. koho zastavíš, koho stretneš. to nikdy nie je nejaká globálna záležitosť, že "tam sa dohovoríš a tam nie"
je síce trochu problém s ich prízvukom, ale na to sa dá rýchlo zvyknúť
akurat som si spomenula na moju ucitelku anglictiny zo strednej, ktora nam rozpravala, ze bola v budapesti v kine a ze sa tam vobec nevedela dohovorit anglicky
ja som bol v Budapešti, a ako kúpiť si kebab alebo dačo v potravinách dokážeš, ale že by si výslovne sa dohovorila s ľuďmi po anglicky to ani nie, mal som pocit, že ani mladí ľudia nevedia po anglicky...
No a zastavila som sa v tom Budapesti...musim tam ist este raz pretoze som vela casu nemala a anglicky tam vedelo velmi malo ludi, takze som tam mala problem. Batozinu som si nemala odlozit kde, takze som tam behala s batozinou a....no jednoducho tam musim este raz a s niekym kto pozna jazyk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale ako ich poznám určite s tým niekde, niektorí budú mať problém
pre istotu si zober slovník
@milos111 s tym s tebou nesuhlasim, niekolko ich poznam a ti ovladaju niekolko jazykov, lenze s nimi akurat nebudem
ale ide o to, že oni sa snažia učiť cudzie reči.
fakt je to proste len o individualite. koho zastavíš, koho stretneš. to nikdy nie je nejaká globálna záležitosť, že "tam sa dohovoríš a tam nie"
je síce trochu problém s ich prízvukom, ale na to sa dá rýchlo zvyknúť
je to individualne, no podla mna to nebude problem.
Budapest je pekne mesto, urcite sa tam zastav