Som na Dovolenke a spoznal som tu kamarátku. (17r a ona ma 14r) lenže ja som Slovak a ona je zo Švédska. Strašne si rozumieme a už teraz ma chytá ta nalada že čo ak sa už nikdy neuvidíme? Máme na seba kontakt ale tak keď bývame úplne inde od seba. Pomôže
A ešte niečo pridám lebo sa mi to nezmestilo.. Som tu už posledné dni a už mi začína byť ľúto to že čo ak sa naozaj nikdy už neuvidíme.. A aj kebyže sa uvidíme tak minimálne o rok na dovolenke ale to je takmer že vôbec nepravdepodobné nechcem ju takto stratiť
ja som bol raz na dovolenke v Egypte, spoznal som tam peknú Rusku, v tom čase mi prišla pekná mal som 11 rokov a ona 9 , bol som z toho chorý asi pár mesiacov, keď som si uvedomil, že už ju nikdy neuvidím, plakali sme navzájom že je koniec buď rád, že máš na ňu aspoň facebook takto jej môžeš kedykoľvek napísať a vidieť ju cez kameru a v budúcnosti sa stretnúť
To je čisto na vás, či sa uvidíte alebo nie...
V dnešnej dobe je riadne ľahké ostať v kontakte aj na diaľku, ale zase vždy je aj ľahké vysrať sa na to
Každopádne smútok je zbytočný a kazí ti dovolenku - ak naozaj budete chcieť byt v kontakte, tak budete a nie je nemožné ani fyzicky sa stretnúť. A ak po čase proste nebudete mať snahu namáhať sa udržiavaním kontaktu, tak kvôli tomu tiež smútok nie je potrebný, lebo to príde prirodzene a ľúto vám to tiež nebude.
A ak si sa zamiloval, tak v podstate platí to isté + netreba sa ponáhľať a zbytočne namotat a hlavne birdzakom tvrdiť, že je to kamoška, aj je to tvoj love interest
vtedy som samozrejme nemal žiadny facebook takže nemal som si ňou ani ako vymeniť kontakty, keby sme volal normálne cez paušál do Moskvy tak prejebem aj dom
Nie, užívaj si dovolenku. Ak máte na seba FB, tak môžte zostať v kontakte aj po rokoch, žiadny vzťah z toho nebude samozrejme, ale kto by nechcel mať kamošku zo Švédska že... No, možné je všetko
@torpedo08 však práveže mňa kokota to nenapadlo vtedy si pýtať číslo ja som proste nepremýšlal ako 11 ročný nad tým si pýtať číslo ani nič až potom keď som prišiel domov z dovolenky som si spomenul, že som mohol pýtať aspoň SKYPE
ja som stretla vo vlaku z TT do KE pred 7 rokmi Japonca a sme v kontakte doteraz, lebo existuje FB. V dnesnej dobe to vobec nie je tazke, dokonca Svedsko nie je ani tak velmi daleko a da sa tam letiet za relativne malo penazi, takze ked budete chciet, tak sa kludne este mozete vidiet
@pukiiki jóóój chlape... takýchto kamarátstiev ešte bude... užívaj si dovolenku a potom sa uvidí... predpokladám, že keď sa vrátiš domov, bude ti nejaký čas smutno, potom sa vrátiš do školy a veľmi rýchlo zabudneš... a ak nie, vymeňte FB, čísla, môžete volať cez whatsapp, skype, chatovať... dnes nie je nijaký problém urobiť si krátky výlet do Švédska... a kto vie... život býva samá náhoda zhodou okolností jeden môj kamarát stážoval počas štúdia medicíny v Čechách, kde sa zoznáml s holkou z Göteborgu, sadli si aj si padli do oka... potom sa vrátil domov, ona tiež, doštudoval, písali si, chatovali, mejlovali a občas volali a dnes hádaj čo... dnes sú spolu, obaja robia v jednej nemocnici v Upsale a majú ročného syna...
ak si si vypítal na ňu fb, tak si s ňou môžeš písať, prípadne Whatsup alebo Viber ..ako je spomenuté v komentoch vyššie, dnes sa už dá vybaviť dovča/predĺžený víkend vo Švédsku za celkom rozumnú cenu, tak prípadne presvedč rodičov na malý výlet alebo choď za ňou aj sám niekedy..
no čudujem, že sa ti páči, lebo švedky su najškaredšie ženy na svete....
niet nad riadnu slovenku z pod tatier....
nakoniec ste obidvaja v puberte, prídeš domov a zabudneš, buď si istý...
Ale čo keď neviem po švédsky ? A zas všetci nevedia po anglicky vo švédsku. Si najvyšší čas sa začať učiť svedctinu ako samouk a potom len dúfať že sa uvidíme
@marcello1111 vnímanie krásy ako takej je čisto subjektívne... čo považuješ ty za škaredé, môže sa inému zdať pekné... a nemusí ísť len o fyzickú krásu... a to máš odkiaľ, že švédky sú najškaredšie na svete??? Si asi ešte nevidel nejaké peruánky alebo bolívijčanky...
@Pukiiki angličtina je vo švédsku maximálne rozšírená a takmer 90% švédov hovorí anglicky, takže no problem
@salora náhodou Juhoameričanky sú pekné... mne sa napríklad nepáčia také Nemky alebo Grékyňe, nehovorím, že každé sú škaredé, ale väčšina... myslím, že to myslel aj kolega hore, že mu neprídu všetky Švédky škaredé, ale väčšina, len sa zle vyjadril, je to otázka vkusu, je jasné, že každému sa páči niečo iné a úprimne nepoznám žiadneho muža ani ženu, ktorý/á by sa páčil/a každému na svete
@charlie1 presne tak... veď o tom som písal... je to vec vkusu a maximálne subjektívne ponímanie... aj keď existujú určité pravidlá (estetické) pre definovanie krásy (súmernosť, golden ratio a pod.) ... ale ja by som skôr povedal, že kolega Zajko hore asi veľa švédiek nevidel A peruánky alebo bolívijčanky sú síce juhoameričanky (geograficky) ale sú to hlavne indiánky a s tými je to podobné, ako napr. s cigánkami... za mlada sú pekné, niektoré veľmi ale veľmi rýchlo starnú... inak súhlasím, grékyne sa nepáčia ani mne, majú dooosť veľké rypáky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
V dnešnej dobe je riadne ľahké ostať v kontakte aj na diaľku, ale zase vždy je aj ľahké vysrať sa na to
Každopádne smútok je zbytočný a kazí ti dovolenku - ak naozaj budete chcieť byt v kontakte, tak budete a nie je nemožné ani fyzicky sa stretnúť. A ak po čase proste nebudete mať snahu namáhať sa udržiavaním kontaktu, tak kvôli tomu tiež smútok nie je potrebný, lebo to príde prirodzene a ľúto vám to tiež nebude.
A ak si sa zamiloval, tak v podstate platí to isté + netreba sa ponáhľať a zbytočne namotat a hlavne birdzakom tvrdiť, že je to kamoška, aj je to tvoj love interest
niet nad riadnu slovenku z pod tatier....
nakoniec ste obidvaja v puberte, prídeš domov a zabudneš, buď si istý...
@Pukiiki angličtina je vo švédsku maximálne rozšírená a takmer 90% švédov hovorí anglicky, takže no problem