Podla sprav su 4 zo 6 reaktorov problemove ... hovorime o 2 elektrarnach ... tie reaktory sa uz nikdy nebudu dat pouzivat a budu sa dlho likvidovat. A odbornici hovoria o dosiahnutom 7 stupni ... na ktorom je Cernobyl? ... na 7.
V Černobyle to buchlo za plnej prevádzky!!! prebiehala štiepna reakcia, tu sú reaktory dávno vypnuté, ale teplo vzniká aj keď neprebieha reakcia čiže je treba to stále chladiť a to tu zlyháva a hrozí že sa roztavia palivové tyče a následne obal reaktora (čo sa aj deje)
a inak strašne sa smejem z tej paniky okolo toho Nemci povypínali svoje atómové elektrárne, EU chce nariadiť záťažové testy, Rakúšana zas nadávajú na jadro... je mi z toho so smiechu
@fxx čím ďalej tým viac HAARP verím i ja. Vysvetlí mi vôbec niekto na čo tí skurvení USA potrebujú vôbec vyvolávať zemetrasenie, a magnetické vlny? Nie... Nikdy som nemala rada Pentagon a tých hajzľov. Nenávidím ich. Aby si nezaslúžili ďalšie nálety na ich mestá. Nepoučiteľní smradi.
@chidori Nepovedal by som, ze primarnym cielom haarp ako takeho je vyvolavat zemetrasenia. Je tam dost potencialnych sposobov vyuzitia aj v pripade mierovych ucelov.
@ao no tak mi vysvetli na čo sú dobré umelo vyvolané zemetrasenia. Nejako tomu nerozumiem, po tisícky rokov, sa ľudia nevedeli príliš zamilovať do zemetrasení. Najme keď som čítala, že vedci to celkom na 100% neovládajú a vyčíňa to dokonca i v spojených štátoch, kde odpojilo niekoľko miest od elektriny. Na mier či nie, môže sa im to vymknúť z rúk. Rovnako ako veľa zbraní, v ľudských rukách...
@chidori Zemetrasenie moze byt jednoducho neziaduci efekt.
Budem citovat wikipediu:
Its purpose is to analyze the ionosphere and investigate the potential for developing ionospheric enhancement technology for radio communications and surveillance purposes (such as missile detection).
To mas ako s mikrovlnami... Mozu ta uprazit, ale bez nich by neboli v domacnostiach mikrovlnky
@ao nežiadúce účinky má veľa vecí, ale boli vytvorené na niečo iné. Taký veľký prístroj ktorý viac škodí než pomáha mi neprináša pekné sny. Rozdiel je v tom, že nikde na polostrove nestojí obria mikrovlná rúra, vyžiarujúca mikrovlny.
Ja viem, že zemetrasenia sa dajú zaviniť i ľudskou prácou. Dolovanie, výbuchy a pod... tak na čo obrovský stroj, ktorý k tomu ešte má efekt akejsi podivnej zmeny počasia?
@chidori Tazko sudit na co to bolo vytvorene. Rozhodne je to ale technologicky pokrok, ktory moze vela priniest. Postav holuba pred radar a ugriluje ho to. X rokov dozadu by sme si tiez mohli povedat "na co to je dobre? ved to len skodi" Ale radiove vlny maju tiez svoje vyuzitie.
@chidori ... zle som sa vyjadril ... nieje najzadlzenejsou ale patri medzi najzadlzenejsie ... "Verejný dlh Japonska sa podľa údajov ministerstva financií vyšplhal ku koncu marca 2010 na 9,7 bilióna dolárov. V pomere k ročnému hrubému domáceho produktu to predstavuje viac ako 200 percent. Japonsko sa tak radí medzi najzadlženejšie krajiny sveta."
Myslim ze hej ...pokial sa par Japoncov neobetuje ako v 1986 tisicky Rusov, Ukrajincov co tam lopatami pracovali, podkopavali a vlastne mali istu smrt ...tak je iste ze len tymto ochladzovanim to nevyriesia...po dalsie ja ani neverim tomu co hovoria media vsetko je to ovplyvnene a pravda o tom ako to je s tymi reaktormi moze byt uplne inde
samozrejme ze nebude.. japonske elektrarne su iny typ ako tie v cernobyle a v cernobyle zlyhal hlavne ludsky faktor.. v japonsku okrem zvysenej radiacie v okoli elektrarni sa nic "az tak" strasne nedeje.. ak sa aj roztavia palivove tyce, su v zelezobetonovej "nadrzi", cez ktoru by sa nemali dostat do zeme... a vybuch poskodil len vonkajsi plast.. uvedomte si, ze tam vybuchuje len vodik, ziadne jadrove reakcie sa nekonaju
a atomovy oblak? kym sa dostane nad europu, tak vacsina z neho skonci v atmosfere..
suma sumarum, pokial to vydrzi ta zelezobetonova schranka, tak jedini ohrozeni su pracovnici elektrarne
nechapem ludi co si u nas kupuju jodove tabletky,ak by aj doslo k nejakej katastrofe tak nas to nijako neohrozi ved sme na opacnom konci zemegule,ale samozrejme ze dufam ze k nicomu takemu nedojde
@matusqa96 Ty si vôbec nepochopila z čoho sa smejem, tak si skús moje komentáre prečítať ešte raz a potom sa do mňa navážaj, dobre?
Alebo vieš čo? Ja ti tú namáhavú prácu uľahčím a zopakujem čo som napísal: Smejem sa z toho aká panika nastala okolo jadra, ako sa všetci odrazu boja že každá atómka na svete vybuchne, príklad slovenské atómové elektrárne sú stavané tak aby vydržali piaty stupeň Richterovej stupnice a kde by sa u nás také zemetrasenie o taj sile nabralo? A hádam sama uznáš že tsunami nám nehrozí, pretože práve tsunami spôsobilo tú katastrofu s japonskými elektrárňami keďže im sfúklo generátory ktoré sa starali o chod chladenia. A ešte detail, ich elektrárne sú vybudované inak ako naše (v Európe) myslím že nemajú ani sekundárny okruh čo je podľa mňa na prd. Ja sa nesejem z Japoncov alebo z tej katastrofy ako Američania ( » tvnoviny.sk/sekcia/spravy/z... ) ja sa smejem z európskych politikov a Rakúšanov, ktorí robia paniku. Chápeš to už?
Dobre ... Fajn možno som si to trošku zle prečítala ... tak prepáč , ale Rakúšanie bojujú už dlho proti jadrovým elektrárnach napr: Mochovcom .. No a k tým Američanom sa nevyjadrujem lebo to sú íná kapitola ...
@matusqa96 Rakúšania sa robia taký múdri len preto, lebo majú veľké šťastie na krajnu v ktorej žijú. Dobré podmienky pre vodne a veterné elektrárne vynikajúco využili a teraz buzerujú ostatných... grcám z nich
Tragédia v Černobyle bola taká veľká pre lajdáckosť pracovníkov a štátnej moci a pre to, že vec bola dlho ututlávaná a nerobili sa potrebné kroky.
Veď prví, kto v Európe zaznamenal r. 1986 zvýšenú rádioaktivitu, boli severské štáty. Začali to stopovať a priviedlo ich to na západ ZSSR. Prvé evakuácie sa začali až o TRI DNI po výbuchu(!). A iste sme si museli zvýšenú rádioaktivitu všimnúť aj my, Poľsko, NDR a ostatné štáty východného bloku, no Kremeľ nám musel prikázať mlčať.
Podľa toho čo viem, nie sú Japonci taký lajdácky národ, ako Ukrajinci, Rusi a ostatné slovanské národy. A aj doba a technológia je iná, vyspelejšia, teda si nemyslím, že by niečo hrozilo nám, Japonsku, Ázii, alebo celému svetu.
Precitajte si informacie v spravodajskych mediach a potom tu piste mudre kecy , cim dalej viac chapem preco skoncilo slovenske skolstvo takmer posledne v chapani citaneho textu , to je pekne , ze mate pristup na internet a k informaciam ale mohli by ste sa ich naucit triedit ... prosim nech to ucia na skolach !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
» www.edgeoftheworld.cz/2011/03/15/proc...
Ako spravam z kadejakeho sme / plus 7 dni a podobnych vyplodov "kvalitnej" zurnalistiky.
@matheusko fakt? a ja myslela, že to je južná & stredná Amerika.
Budem citovat wikipediu:
Its purpose is to analyze the ionosphere and investigate the potential for developing ionospheric enhancement technology for radio communications and surveillance purposes (such as missile detection).
To mas ako s mikrovlnami... Mozu ta uprazit, ale bez nich by neboli v domacnostiach mikrovlnky
Aj keby to neuchladili, tak nevznikne zmes schopna vybuchu.
a inak s kamarátom sme sa čudovali, že tie "atómky" majú postavené pri pobreží ja viem, že s tým čo sa stalo nikto nerátal, ale vyzerá to tak, že mal!
Ja viem, že zemetrasenia sa dajú zaviniť i ľudskou prácou. Dolovanie, výbuchy a pod... tak na čo obrovský stroj, ktorý k tomu ešte má efekt akejsi podivnej zmeny počasia?
a stále mi vychádza (....).......no neviem, časom sa uvidí..............filip
Len dúfam že rádioaktývny oblak skončí nad Maďarskom a sem už nepríde.
a atomovy oblak? kym sa dostane nad europu, tak vacsina z neho skonci v atmosfere..
suma sumarum, pokial to vydrzi ta zelezobetonova schranka, tak jedini ohrozeni su pracovnici elektrarne
Ako sa stoho môžeš smiať ? . .Dobre nás sa to nejak netýka a ja sa o to veľmi nezuajímam a vobec nestresujem a neriešim to ale *nieje mi to na smiech*
Alebo vieš čo? Ja ti tú namáhavú prácu uľahčím a zopakujem čo som napísal: Smejem sa z toho aká panika nastala okolo jadra, ako sa všetci odrazu boja že každá atómka na svete vybuchne, príklad slovenské atómové elektrárne sú stavané tak aby vydržali piaty stupeň Richterovej stupnice a kde by sa u nás také zemetrasenie o taj sile nabralo? A hádam sama uznáš že tsunami nám nehrozí, pretože práve tsunami spôsobilo tú katastrofu s japonskými elektrárňami keďže im sfúklo generátory ktoré sa starali o chod chladenia. A ešte detail, ich elektrárne sú vybudované inak ako naše (v Európe) myslím že nemajú ani sekundárny okruh čo je podľa mňa na prd. Ja sa nesejem z Japoncov alebo z tej katastrofy ako Američania ( » tvnoviny.sk/sekcia/spravy/z... ) ja sa smejem z európskych politikov a Rakúšanov, ktorí robia paniku. Chápeš to už?
» tvnoviny.sk/sekcia/spravy/z...
Dobre ... Fajn možno som si to trošku zle prečítala ... tak prepáč , ale Rakúšanie bojujú už dlho proti jadrovým elektrárnach napr: Mochovcom .. No a k tým Američanom sa nevyjadrujem lebo to sú íná kapitola ...
Veď prví, kto v Európe zaznamenal r. 1986 zvýšenú rádioaktivitu, boli severské štáty. Začali to stopovať a priviedlo ich to na západ ZSSR. Prvé evakuácie sa začali až o TRI DNI po výbuchu(!). A iste sme si museli zvýšenú rádioaktivitu všimnúť aj my, Poľsko, NDR a ostatné štáty východného bloku, no Kremeľ nám musel prikázať mlčať.
Podľa toho čo viem, nie sú Japonci taký lajdácky národ, ako Ukrajinci, Rusi a ostatné slovanské národy. A aj doba a technológia je iná, vyspelejšia, teda si nemyslím, že by niečo hrozilo nám, Japonsku, Ázii, alebo celému svetu.