Aj neprist volit, znamena volit. Je to volba v neprospech navrhovanych kandidaov. Jednoducho nedam hlas kandidatovi, ktoreho nechcem zvolit. Ja dam hlas len Kukovi, ale nakolko Kuko nekandiduje, nepojdem volit
samozrejme ze pojdem volit... ignorovat volby je ako ignorovat vlastne obcianstvo v tejto pseudo DEMOKRATICKEJ republike... nech si zvolim akokolvek, budem mat PRAVO nadavat na ludi co sedia tam hore...
@matheusko to co si povedal je hlupost... neprist volit znamena ignorovat vsetko co sa okolo teba deje... volby su jedina sanca nieco zmenit, ci sa ti to paci alebo nie...
Neprist nemusi znamenat ignorovat. Neprist znamena nesuhlasit s navrhovanymi kandidatmi. Demokraticke volby su prave o tom. Ak by som musel zvolit jedneho z navrhovanych kandidatov aj napriek tomu, ze ziadnemu z nich svoj hlas nechcem dat, uz by neslo o demokraticku volbu.
A sanca nieco zmenit neznamena volit dobrovolne-nasilu. Zeby volit mensie zlo? Hlupost je mysliet si ze je mojou obcianskou povinnostou dostavit sa k volbam.
V podstate by som tak mohol urobit a vhodit do urny tzv. "neplatny hlas / hlasovaci listok" nakolko s navrhovanymi kandidatmi nesuhlasim. Ale aky to ma potom vyznam? Plytvanie papierom. Ak sa nedostavi dostatok volicov, volby sa budu opakovat aj niekolko krat, az pokial sa nezmenia kandidati. Zeby sanca nieco zmenit?
@matheusko no, a v tom je problem... volby su platne, ked pride co len jeden clovek volit... a minat papier? ved tie papiere su uz vytlacene a pripravene pre KAZDEHO volica, ci pride volit, alebo nie... takze vety ako "setrim stromy, nejdem volit, aby som neminul papier" je somarina...
@matheusko nooo... take volebne preukazy by som bral... a vobec, preco vytvarat nove somariny? preco sa rovno neurobila jedna univerzalna osobna cipova karta, kde by bolo viac veci naraz: obciansky, vodicky, pas, volebny preukaz, zdravotna karta, elektricenka na MHD to by bolo najlepsie... a kolko by to usetrilo miesta v penazenke!
no, bol by to trocha problem, keby si to stratil, ale o nic vacsi, ako keby si stratil nejaky taky dokument aj dnes... si predstav, ze policajti by len nosili citacky kariet a rovno by zistili, ze ci je ta osoba v poriadku, dopravaci by mohli zaviest bodovy system ako v Cechach a podobne...
. . . zachranna sluzba by pomocou citacky mala k dispozicii informacie o zranenom aby sa predislo necakanym reakciam na zvoleny sposob osetrenia, kontakt na rodinu, . . .
. . . ale realita nepusti a nepohne a preto volit nejdem, radsej bude v lese zbierat sisky ako veverka
Pojdem volit, ale len v parlamentnych volbach. VUC ma nezaujima, v Nitre sa to ubera dobrym smerom (hlavne co sa tyka vystavby atd), takze mi tam vyhovuje v podstate hocikto, kto bude pokracovat v tomto trende.
@Matheusko ked uz tak velmi chces vyjadrit nesuhlas, tak prid volit, no vhod prazdny harok. Tym das najavo, ze ti na tom zalezi, ale zaroven vyjadris nesuhlas s kandidatmi.
Clovek co nejde volit a potom picuje ako je tu na kokot by si zasluzil nesvojpravnost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@matheusko to co si povedal je hlupost... neprist volit znamena ignorovat vsetko co sa okolo teba deje... volby su jedina sanca nieco zmenit, ci sa ti to paci alebo nie...
Neprist nemusi znamenat ignorovat. Neprist znamena nesuhlasit s navrhovanymi kandidatmi. Demokraticke volby su prave o tom. Ak by som musel zvolit jedneho z navrhovanych kandidatov aj napriek tomu, ze ziadnemu z nich svoj hlas nechcem dat, uz by neslo o demokraticku volbu.
A sanca nieco zmenit neznamena volit dobrovolne-nasilu. Zeby volit mensie zlo? Hlupost je mysliet si ze je mojou obcianskou povinnostou dostavit sa k volbam.
V podstate by som tak mohol urobit a vhodit do urny tzv. "neplatny hlas / hlasovaci listok" nakolko s navrhovanymi kandidatmi nesuhlasim. Ale aky to ma potom vyznam? Plytvanie papierom. Ak sa nedostavi dostatok volicov, volby sa budu opakovat aj niekolko krat, az pokial sa nezmenia kandidati. Zeby sanca nieco zmenit?
Papiere su sice vytlacene, ale zbytocne A spolupodielat sa na plytvani nemienim.
Sranda taky volebny preukaz v podobe kreditky a prechod volieb na elektronicku podobu. Nieco ako ked si volis obnos, aky chces vybrat z bankomatu
No, ale malucka nevyhoda: stratit taku "srandicku" by bolo dost neprijemne.
Ale nemat napchate vacky by bolo super. Lebo miestami zacinam uvazovat nad damskou kabelkou
1000 rokov Slováciu bojovali o právo voliť a teraz - ked ho dosiahli- na volby všetci kašlú...ja to nepochopím...
no, bol by to trocha problem, keby si to stratil, ale o nic vacsi, ako keby si stratil nejaky taky dokument aj dnes... si predstav, ze policajti by len nosili citacky kariet a rovno by zistili, ze ci je ta osoba v poriadku, dopravaci by mohli zaviest bodovy system ako v Cechach a podobne...
. . . ale realita nepusti a nepohne a preto volit nejdem, radsej bude v lese zbierat sisky ako veverka
(na ešte ďalšiu stranu, nemám 18sť)
@Matheusko ked uz tak velmi chces vyjadrit nesuhlas, tak prid volit, no vhod prazdny harok. Tym das najavo, ze ti na tom zalezi, ale zaroven vyjadris nesuhlas s kandidatmi.
Clovek co nejde volit a potom picuje ako je tu na kokot by si zasluzil nesvojpravnost.
ty si myslíš, že v monarchí sa o vládcovi hlasuje??
Volebné právo nieje právo ale privilégium.
Nemienim sedieť 4 roky na prdeli a pičovať, prečo je to na hovno, keď som nič neurobil.