@imoceans nemam rad slovo relativne, je jasne, ze nie vsetci sa zamestnaju, hlavne ak studuju picoviny, to je jasne. radsej jasne ako relativne a radsej takto postavena odpoved ^.^
@n0win0u ale vieš ako, čo je pičovina ? je to zase rela*****... , no, závisí to od človeka, ako sa k danému odboru postaví....pokiaľ študuješ psychologiu len preto, že si kkt z matiky tak je jasné kde skončíš, ale keď má pre to človek zápal a chuť v tom preraziť, tak je to určite o inom
tak presne spadám do tejto kategórie a vôbec netuším. Pravdepodobne to nebudem tušiť ani keď budem vypĺňať prihlášky. Dúfam, že budem opitá aby som neskôr v prípade neúspechu nemusela pičovať na seba.
Alebo na školu ani nepôjdem, bezplatné školstvo mi to nedovolí, pôjdem na galeje...
hlavne chodte na nieco, co ma aj uplatnenie! a vydrzite to robit (informa ma najlepsie uplatnenie, ale ked NAOZAJ NEMATE na to bunky alebo chut, nechodte na to!..nema to cenu ) a nie bludy typu, ze matiku neznasam, tak pojdem na nejaku humanitnu sracku, a potom do McDonaldu
naozaj mas este cas premyslat....ja som tiez rozmyslala dlho dlho a nakoniec som si dala aj tak to co ma posledne napadlo a coho som sa najprv uplne stranila
keby som mala ísť na to čo by ma bavilo a čo by som chela tak asi na nejaký výskum..ale kedže to tu nemá žiadny význam a moja angličtina je dosť o ničom tak pojdem na farmáciu - je tam che , fyz a bio - čo ma baví
Biotechnológia, možnoooo biochémiu, to ešte neviem. Ak sa nevydaria tieto dve tak biolu.
Ako najradšej by som si jebla antropológiu, ale to nemá význam. Kedysi som chcela i žurnalistiku, teraz mám z nej strach, neviem si predstaviť, čo by bolo potom...
a čo ja 7mačka na 8ročnom gympli? (ach) a inak tiež ma chytá panika, už som toho vystriedala až až... najprv som chcela ísť na žurnalistiku, ale potom som si uvedomila, preboha čo ja s tým budem robiť? Tak som to zmenila na archivárstvo a heraldiku, až kým som nezistila že je s tým úplne 0% šanca zamestnať sa nejak normálne...3. možnosť bola pre mňa interiérový dizajn, ale na to nemám ani štipku talentu. Tým som vyčerpala možnosti toho, čo by ma bavilo. Takže teraz mi zostáva jediné Učiteľstvo histórie a anglického jazyka. Musím sa rozhodovať už teraz, keďže čoskoro ma čaká výber seminárov z predmetov, z ktorých budem chcieť maturovať (ach)
@15 tiež si nemysli ze informatika ma najlepsie uplatnenie, pokial si blby tak ti titul nepomôze, niekto kto skonci Bc. a ide sa nazývať informatikom je blbec alebo aj Ing. už vidim kolko prevratnych vecí sa naučíš dajme tomu napr. na takom slovensku...
Nieeeeeeeee! nepripomínaj mi to netuším, ale áno rozmýšľala som. Teraz však neviem či by ma mala väčšia panika chytať z tohoto alebo že momentálne neviem ani tému na SOČku. :/
Prečo panika, veď väčšina ľudí ide na gympel, lebo nevie, čo chce študovať. Ja idem do Anglicka študovať psychológiu, ale to som sa rozhodla asi iba rok dozadu.
Hlavne chod maturovať z predmetov, ktoré ťa bavia! a chod tam, kde ťa to bude baviť alebo ťa to niečim osloví, lebo keď si dáš niečo, len preto, že je v tom dobré uplatnenie a nebude ťa to baviť, tak zachviľu skončíš. Ľahšie sa robí práca, ktorá ťa baví a cítiš to ako poslanie aj keď menej zarobíš. Ja som spravila tú chybu a neviem čo idem teraz robiť.
@monos absolutne súhlasím....ja idem na politológiu, lebo od prváku som chcel ísť na niečo také. Ale nakoľko stredná škola taká nie je, tak som išiel na gympeľ. Koniec koncov, po vyštudovaní tohto odboru ak sa mi nepodarí zamestnať, furt po spravení učiteľského minima, môžem učiť dej + nos takže v poho (samozrejme, že to nie je môj sen (kvôli platom) ale napríklad ako alternatíva.....takže resumé: choďte študovať to, čo Vás baví, lebo by ste len zbytočne zabíjali čas na VŠ
ja síce maturujem až budúci rok ale dosť rozmýšľam nad prekladateľstvom v prešove....nepoznáte niekoho náhodou niekto kto tam študuje prípadne už vyštudoval?
@lacike90 som realista, uvedomujem si dnešnú situáciu na Slovensku čo sa týka školstva, ale moja výplata bude závisieť od mnohých faktorov a to: či budem pracovať a ZŠ(prvý alebo druhý stupeň),alebo SŠ, od počtu vyučených hodín, krúžkov, od rokov praxe atď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Alebo na školu ani nepôjdem, bezplatné školstvo mi to nedovolí, pôjdem na galeje...
Ako najradšej by som si jebla antropológiu, ale to nemá význam. Kedysi som chcela i žurnalistiku, teraz mám z nej strach, neviem si predstaviť, čo by bolo potom...
skoda ze ja stale neviem presne kam si dam prihlasky, a to o par mesiacov ich uz musim poslat
Nieeeeeeeee!!!
Keby dačo, nie som v tretiaku ale v septime, na nás osemročných si zabudla
Brno: zurnalistika+psychologia
Brno: zurnalistika
Brno: psychologia
Bratislava: zurnalistika
Chcem byť učiteľka na SŠ