Príklad - Tento rok som si posielal 4 prihlášky (dve do Česka a dve na Slovensko)
Za dve prihlášky na české VŠ som zaplatil dokopy 35€ (17+18)
Za dve prihlášky na Slovensko som zaplatil dokopy 100€ (60+40)
Je to dosť veľký rozdiel a tom som si zvolil elektronické prihlášky, ktoré sú lacnejšie než klasické papierové.
Ďalšia vec – prečo musím ELEKTRONICKÚ prihlášku na Slovensku po vytvorení ešte aj vytlačiť a poslať poštou na školu? Má to byť predsa elektronická prihláška.
A nakoniec, systém vypĺňania prihlášok je na Slovensku neskutočne zlý. Máme niekoľko systémov, každý škola používa iný. Najrozšírenejší je MAIS a vyplnenie jednej prihlášky zaberie asi dve hodiny, toľko je s tým problémov. A nedajbože, že urobíte nejakú chybu, to potom človek strávi ďalšie dve hodiny aby sa mu to podarilo opraviť.
Aké sú vaše skúsenosti s posielaním prihlášok?
Ja som si chcela poslať tri a nakoniec som si povedala, že si pošlem len jednu, lebo ma aj tak by ma na všetky tri prijali s najväčšou pravdepodobnosťou, tak som si vybrala tú čo by som si zvolila pri finálnom výbere. A hej aj preto aby som ušetrila, lebo ja by som len za notárske overenia vysvedčení zaplatila 45€ dokopy , potom za 2 potvrdenia od lekára (2/3 to žiadali) ďalších 50€ a potom za prihlášky 35+33+60 takže by ma to dokopy vyšlo 223€ a takto ma to vyšlo len 33€ za prihlášku a 15€ za overenia.
Podobná skúsenosť.
Prihláška na Karlovu univerziu v Prah: vyplnenie 15 minút, cena okolo 15 eur
Prihláška na Trnavskú univerzitu: vyplnenie 2 hodiny, cena 60 eur
Sumár sumárom - za vysokú školu na úplne inom leveli som investoval čo sa týka peňazí aj času 3x menej ako na Slovenskú univerzitu.
hold, tak to je keď si naše "vysoké školy" o sebe myslia viac, než je v skutočnosti pravda.
Mňa najviac dojalo, že jedna škola má spôsob prihlášok len elektronický, no musíš si kúpiť aj klasickú papierovú a ešte aj tú ručne vypísať. Už len to ma odradilo. A človek by si aspoň myslel, že keď to takto ako blbec vypisuje, aspoň cena bude nízka, ale hovno
Presne toto isté som zažil keď som si dával prihlášku na výšku. Na Slovensko ma vyšla jedna prihláška rovnako draho ako dve do Brna. A to ani nehovorím, že mi zabrala o mnoho viac času. Ešte som aj životopis musel posielať poštou (wtf).
Už pri týchto prihláškach som pochopil, že štúdium na Slovensku nemá zmysel a išiel som do Česka.
@tangerina co by mala platit? Ja som zatial platila iba za isic
Preto ju musis poslat aj v papierovej podobe lebo potrebuju podpis a vytlacene dokumenty potrebne k prihlaske...a pisomna je preto drahsia, lebo to potom musia prepisovat do pc
@simka1311 no my sme platili za isic raz toľko, než normálne stojí, za prelepku každý rok platíme raz toľko, než na všetkých ostatných školách, donútili nás odfotiť sa a zaplatiť za 8 vyvolaných fotiek, ktoré sú nám na hovno, a ešte takisto sme si MUSELI kúpiť index, o ktorom vedeli, že ho nebudeme vôbec potrebovať, a ešte aj vyučujúci nás posielajú do riti, keď si chceme zapísať známky...a tuto to stačí, lebo viac si naozaj už nechcem pamätať!
@tangerina koľko ste platili za isic? ja som tuším platila 13 alebo tak dajak, možno aj viac,.. ale tak využiješ ho dosť... index my nemáme, máme výkazy, ktoré neviem na čo sú, keď známky sú v aise... hmm ale tak záleží od školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Za dve prihlášky na české VŠ som zaplatil dokopy 35€ (17+18)
Za dve prihlášky na Slovensko som zaplatil dokopy 100€ (60+40)
Je to dosť veľký rozdiel a tom som si zvolil elektronické prihlášky, ktoré sú lacnejšie než klasické papierové.
Ďalšia vec – prečo musím ELEKTRONICKÚ prihlášku na Slovensku po vytvorení ešte aj vytlačiť a poslať poštou na školu? Má to byť predsa elektronická prihláška.
A nakoniec, systém vypĺňania prihlášok je na Slovensku neskutočne zlý. Máme niekoľko systémov, každý škola používa iný. Najrozšírenejší je MAIS a vyplnenie jednej prihlášky zaberie asi dve hodiny, toľko je s tým problémov. A nedajbože, že urobíte nejakú chybu, to potom človek strávi ďalšie dve hodiny aby sa mu to podarilo opraviť.
Aké sú vaše skúsenosti s posielaním prihlášok?
Prihláška na Karlovu univerziu v Prah: vyplnenie 15 minút, cena okolo 15 eur
Prihláška na Trnavskú univerzitu: vyplnenie 2 hodiny, cena 60 eur
Sumár sumárom - za vysokú školu na úplne inom leveli som investoval čo sa týka peňazí aj času 3x menej ako na Slovenskú univerzitu.
hold, tak to je keď si naše "vysoké školy" o sebe myslia viac, než je v skutočnosti pravda.
Už pri týchto prihláškach som pochopil, že štúdium na Slovensku nemá zmysel a išiel som do Česka.
Preto ju musis poslat aj v papierovej podobe lebo potrebuju podpis a vytlacene dokumenty potrebne k prihlaske...a pisomna je preto drahsia, lebo to potom musia prepisovat do pc