Ahojte, je tu niekto kto študuje, príp. zvažuje štúdium na UVLF: vzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii? Chcela by som vedieť, či to má nejaký zmysel, či nie je predsalen lepšie ísť na psychológiu a potom si spraviť kurzy..
najlepšie je, že ti tu píšu ludia, ktorí o tej škole nemajú ani páru
chodím na uvlf a počúvam často aj názory študentov na tento obor, pochvalujú si, síce možno je pravda, že v zahraničí nájdeš lepšie uplatnenie ale ked ťa to baví, študuj to
@alex458 tiez som chodila na uvlf co nic nemeni na tom, ze to je umelo vytvoreny studijny odbor s nulovym uplatnenim v praxi, jasne da sa to este obhajit, ze v zahranici si najdes uplatnenie ale realita je taka ze na slovensku po skonceni takehoto ,,odboru" sa mozes rovno zaradit na urad prace
@milgamman nikto nepíše, že musí ostať na slovensku, ak by ju to naozaj bavilo môže ísť predsa do inej krajiny a tam to spokojne robiť, ale očividne to robiť nebude, kedže to nie je jej sen ale len akási možnosť
Hej viem, že so psychológiou veľmi budúcnosť nemám ale po xy kurzoch by som možno nejakú tú prácu mala .. a toto mi prišlo minimálne zaujímavejšie, keďže zvieratá zbožňujem a tak isto by ma bavilo pomáhať ľuďom.. Stále trochu váham, či ísť týmto smerom alebo skôr ekonomickým ale nie som typ, čo by sa dokázal roky drviť kvantá poučiek keď ma to ani trochu nezaujíma.. Tak snáď už niečo vymyslím.. vďaka za postrehy
Hej no, som rada že pobavil kriste ľudia aspoň
trochu empatie.. rozmýšľam nad viacerými smermi a stačia mi dennodenné stresy už len z toho, aké predmety si do 4tého vybrať..
@obrvonjottr nie som velmi medicinsky typ, chemiu velmi neviem a co som sa pytala, kazdy ma od toho odradzal, ze to je fakt tazke.. A to stou pracou s ludmi, som dost introvert tak nie zeby som sa medzi ludi musela nasilu pchat, skor ma laka pracovat s takymi co pomoc naozaj potrebuju, ci uz stari ludia alebo ludia s psychickymi problemami. Preto som zvazovala psychologiu a nasledne si spravit psychoterapeuticky kurz.. Co vsak je na dlho takze do 30tky by bolo celkom nepravdepodobne nejaku pracu vobec mat..
kamaratka studuje kanisterapiu aj tusim exoticke vtaky v nitre... uz sa pomaly uplatnuje, lebo chodi so svojim psom a papagajom do domovov dochodchov (lebo ona ma zasa rada starych ludi a zvierata). skusky dava celkom v poho, ale ona chodila na strednu veterinarsku, tak vela veci vie aj odtial.
@antifunebracka a toto mas odkial? Pri konoch som bola od 5 rokov, takisto som registrovala napr. autistov, kt. pravidelne ku konom chodili a vysledky boli zretelne.. Je kopec odbornej literatury, v ktorej je vsetko obzrejmene na realnej urovni. Najlepsie je nieco komentovat a mat o tom nulove poznatky..
Študenti si to možno pochvaľujú ale však sa nepriznaju že si vybrali školu ktorá nemá zmysel učíš sa tam ako na veterinu a máš z toho hovno fakt tam nechod. Ale ak chceš stratiť 3 roky života a presediet to na pive vedľa intrakov v pizzerke lebo v efku tak dotoho
@antifunebracka myslim, ze dostacujuce je to mat osobne skusenosti s niecim a vediet, ze to fakt pomaha-ci uz dusevne alebo fyzicky.. Ludia, ktori k zvieratam nemaju ziadny vztah to asi tazko pochopia. Jedine co na tychto forach vacsina ludi robi je, ze su mudri a nasilu urazaju ostatnych len aby si nieco dokazali. Nejdem sa hadat s niekym koho nepoznam a ak by ta to naozaj zaujimalo staci si o tom vyguglit za 5sek a hned vidis ze sa tym zaoberaju vysoko kvalifikovani ludia, ktori sa o to zaujimaju dlhe roky a vysledky si z toho odvodia lahko. Nie som ziadny expert skor sa len zaujimam o veci a neodsudzujem nieco, o com fakt nic neviem.
Ja o tom viem práveže veľmi veľa, zaujímam sa o vedecké skúmanie v tejto oblasti a práve preto viem, že to nemá žiadne hmatateľné výsledky. » www.crd.york.ac.uk/crdweb/ShowReco...
@antifunebracka Asi by bolo fajn si precitat viac zdrojov. Mna to presvedcilo napriklad ked som sa stretla s byvalymi alkoholikmi a narkomanmi, ktorym kone minimalne pomahali uz len v ich sebakontrole a celkovo tych ludi robili stastnejsimi, kedze sa mohli plnohodnotne niecomu venovat.. O fyzickych vyhodach pre telesne postihnutych ani nehovorim.
Tak ja som dal aspoň nejaký zdroj, ty žiaden. Áno, prakticky taký pes pomôže človeku rozhodne, skôr sa bavíme o vplyve na psychiku napr. pri depresiách, demencii... tam tie výsledky skrátka nie sú.
Myslim, ze sa tu budeme zbytocne o niecom presviedcat, ocividne obaja mame svoj zaryty nazor.. Ak chces zdroje, vyborna kniha od PhDr. Petry Cernej Rynesovej "Kdyz kun leci dusi, aneb metodika hiporehabilitace na klienty s dusevnim onemocnenim." Ta pani vlastni hipocentrum, venuje sa tomu 16 rokov a je vidiet, ze sa v tom vyzna. Velmi dobre pisana bola aj kniha Hippoterapia - Hipporehabilitacia od MUDr. Karola Hornacka. Ok a mohli by sme to uz uzavriet, na tu skolu si prihlasku nedam, ale rozhodne by som sa tomu v buducnosti chcela venovat..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
chodím na uvlf a počúvam často aj názory študentov na tento obor, pochvalujú si, síce možno je pravda, že v zahraničí nájdeš lepšie uplatnenie ale ked ťa to baví, študuj to
trochu empatie.. rozmýšľam nad viacerými smermi a stačia mi dennodenné stresy už len z toho, aké predmety si do 4tého vybrať..
ak máš rada zvieratá a prácu s ľuďmi atď, nebolo by prínosnejšie skúsiť klasickú veterinu?
To už rovno na aromaterapiu sa daj