Taká blbá otázočka, ale tak to na birdz patrí a rátam s tým, že ma všetci sprdnete . Ale k veci, idem na skúšku do jednej kaviarne u nás. Ten majitel bol velmi milý a možem príst na skúšku, aj keď nemám skúsenosti. Len má to jeden háčik, a tou je anglic
ja som zvykla hovorit normalne hello alebo hi, ale vzdy chodili len mladi studenti erasmaci co mali kusok vedla skolu..
ale mala som vtedy velky komplex z hovorenia po anglicky tak som sa snazila fakt co najmenej, vacsinou som hovorila tak potichu a nezretelne ze len poculi ze som nieco zahmkala a domysleli si ze sa asi pytam co si daju alebo co
A inak este ked sa ich budes pytat na nieco specificke, tak skus pouzivat would you like, a nie hnusne do you want, strasne vela mojich zakaznikov sa na to urazilo, ked to na nich vystekol nejaky neohrabany talian
@nina16 ja mam zo zahranicia skusenosti ze si hovori hello uplne kazdy a vsade. proste pri vstupe do obchodu aj ked je tam 60 rocna predavacka, alebo hocikde proste.. vzdy hello alebo hi takze pohoda si myslim
spravne, treba pouzivat zdvorilostnu anglictinu s would, should blabla, zdravit ich kludne mozes hello, what can i do for you, may i help you, what would you like to drink / eat whatever... check/bill su najpouzivanejsie pre ucet, ak by si robila akcie catering tak to je len o top- up ovaní poharov s chlastom a o tom aby si vedela co nosis na stoly. ak mate jedalny listok v anglictine pozri si celu ponuku aby si vedela reagovat ak sa ta budu pytat, ak ma tvoj sefe nieco co rad odporuca tak recommeduj co to da aj ked v kaviarni asi tazko alkoholicke napoje su vacsinou internacionalne nieje to nic tazke, hlavne ti pomoze ak raz dvakrat budes davat pozor ked ich bude obsluhovat niekto kto to vie, vacsinou je naozaj postup ten isty, nechaj si kludne cas ak by na teba vybafli nezvyklejsiu poziadavku, nezacni stresovat, ak nerozumies kludne sa ich opytaj este raz, odpoved si premysli, je to lepsie ako im povedat hlupost, ale tak ci tak hadam kazdy hlupak co-to vie po anglicky a rukami nohami sa dohovoris. casom ti to pojde samo a dokonca to ani tolko prace nechce drzim palce
všetko tak ako v @10 akurát že frázu what can i do for you som v živote nepočula to je len niečo poslovenčené. a my sme mávali v učebniciac angličtiny také dialógy a to len odkukáš z toho frázy. a teš sa že aspoň prekonáš strach z angličtiny
@nina16 a co ine by si sa ich chcela opytat? Ved aj v slovencine sa pozdravis a opytas sa, co si daju alebo co prinesies. Robim to uz dva a pol roka, pytam sa viac nez polovice ludi toto, rozumeju mi a nestresujem z dvoch viet, co mám povedat zakaznikovi
Proste can i help, what can i get you, any coffee/hot drink/cake/muffin a hotovo, naco nad tym taketo uvahy vedies
@tichyrok to what can i do for you je bezne. ked som bol v anglicku v nejakom obchode, ktory nie je samoobsluha (male potraviny etc), predavaci sa ma to pytali takmer vzdy. ale ako casnik by som skor pouzil how can i help you
@zajkousko ide o kaviaren, jedla to len tak emale blbosti tam mame, a ubytovavat nebudem ale mas pravdu, aj taketo veci budem riesit, ja viem, tento zaciatok ma trosku trapil to ostatne uz bude tiez zabavne
Heya, what can I get for you? / How can I help you? / Can I take your order?
Is that all for you? / Anything else ?
Hey, Hello, Hi, to je jedno, hlavné je že zákazníka pozdravíš. Aj keď hello je dosť formálne, ale tak záleží od druhu reštaurácie. Ak je na úrovni tak môžeš použiť hello, ak je to fast food tak to vyznieva smiešne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ale mala som vtedy velky komplex z hovorenia po anglicky tak som sa snazila fakt co najmenej, vacsinou som hovorila tak potichu a nezretelne ze len poculi ze som nieco zahmkala a domysleli si ze sa asi pytam co si daju alebo co
A inak este ked sa ich budes pytat na nieco specificke, tak skus pouzivat would you like, a nie hnusne do you want, strasne vela mojich zakaznikov sa na to urazilo, ked to na nich vystekol nejaky neohrabany talian
A uz nemas komplex asi ze? no ja sa toho bojim, lebo aby ke dma ten sef zoberie neolutoval
ked, tak sa nauc naspamat nejake frazy a to furt dookola opakuj
cau i help you? sak a nie je to blbe? sak je asi jasne, ze si chcu objednat ci?
dik
Proste can i help, what can i get you, any coffee/hot drink/cake/muffin a hotovo, naco nad tym taketo uvahy vedies
načo? no aby som nieco neposrala
@zlatokopka dakujem velmi pekne za taky rozsiahly komentar
Is that all for you? / Anything else ?
Hey, Hello, Hi, to je jedno, hlavné je že zákazníka pozdravíš. Aj keď hello je dosť formálne, ale tak záleží od druhu reštaurácie. Ak je na úrovni tak môžeš použiť hello, ak je to fast food tak to vyznieva smiešne
alebo pokojne aj @22
» podbay.fm/show/75908431/e...
» mthomsen1776.podomatic.com/entry/index/200...
a veľa šťastia v novej práci!
Co stresujes. Hi, can I help? Anything else? Vsetko co potrebujes.
Tak tak. Niekedy to až preháňajú (angličania).
Namiesto "sou" (so) hovoria "seuuuuuuuuu"
@forgottenone tak ale tomuto uz ozaj nerozumiem