Ahojte, na hlave mám vybletnutú čiernu/už bledšie tmavohnedú/ a chcem veľmi tmavohnedú, ale nie čiernu. Zároveň chcem len semi-permanentnú farbu, takže casting creme gloss Neviete náhodou, že ako chytajú tieto dva odtiene ? 300 je darkest brown a 400 j
@noha05 Ale ja tie vlasy už nemám čierne, už je to pol roka čo sa mi to vymýva, už to je medzi stredne hnedou a tmavohnedou a ja chcem tmavohnedu, ale taku že skoro čiernu len či mi tá 400 nechytí tak isto ako mám teraz, lebo na krabičke to tak vyzerá, ale chytajú na tmavšie všetky tak neviem
@dzongoo ja som mala tiez ciernu davnejsie, a tiez sa mi to postupne vymylo na taku barsjaku tmavo hnedu, potom som si kupila taku stredne hnedu a aj tak mi to moc na tmavo chytilo :/ ale zase postupne sa mi to vymylo a mala som ich viac take do hneda, menej tmave, neviem, ale ked hovoris ze mas take jake mas, tak aj keby si das ten 300 odtien a chyti ti to moc nejak do cierna, tak si myslim by sa ti to casom vymylo a priblizilo sa to k tej tmavohnedej... sice neviem jake su hentie farby, ja som si zvykla garnier davat, a aspon u mna to tak bolo mno
rozdiel medzi 300 a 400 je jeden odtien (a to je fakt maly rozdiel, hlavne pri tych hnedych odtienoch) - 400-ka je svetlejsi... ale nevidela som, aku mas teraz farbu, nakolko ti vybledla, kedze neviem, na aky podklad si davala tu ciernu - tzn. ci si si predtym uz farbila vlasy, akou farbou a ak nie, aku mas prirodzenu farbu... idealne by bolo, keby si tu dala dve-tri fotky na roznom svetle, aby sa to dalo posudit, ako ti ktora chyti.
a tiez by som porozmyslala na tvojom mieste, aka farba sa ti vlastne hodi... lebo ak mas prirodzene na hlave nieco take, ako ja tu na fotke, tak su tieto farby pre teba prilis tmave.
kazdopadne, 300-ka je dost tmava, podla toho, co pises si myslim, ze chces farbu, ktora zodpoveda odtienu 400. aj za seba ti odporucam radsej skusit najprv svetlejsiu, lebo tu este pripadne prekryjes, ale tmavsiu budes prekryvat len tazko.
@ridgeback uplne na cierno nie, teda, na umelom svetle bude ako cierna, ale na dennom je to taka hneda ako kavove zrno... 400-ka je skor ako horka cokolada, proste o ten odtien svetlejsia. ale mam fakt take podozrenie, kedze babe ta cierna tak vybledla, ze je blondska a mala by si dat maximalne 500-ku, nie menej. toto co ja tu mam na fotke je 700-ka, stredna blond, to vela ludi nevie, ze toto nie je svetla hneda. svetla hneda (500) je vlastne dost tmava...
@ridgeback nehovorim, ze jej vybledla az do blond, ale ze dievka je dost pravdepodobne prirodzene blond, nechce sa mi to zdlhavo vysvetlovat, ale za "bledsiu tmavohnedu" zvycajne ludia pokladaju stredne az svetlu hnedu a od nich su svetlejsie uz len blond (po slovensky plave) odtiene.
@ridgeback vravim, ze slovne oznacenie je hala-bala. niektori vyrobcovia maju slovne oznacenie o stupen posunute, ze 4 je tmava hneda, 6 potom svetla hneda, ale riadne, oficialne oznacenie jednotlivych odtienov je: 1 - cierna, 2 - ciernohneda, 3-5 tmava-svetla hneda, 6-8 tmava az svetla blond, 9 - velmi svetla blond, 10 - extra svetla blond a vyssie cisla su odfarbovace (cim vyssie cislo, tym silnejsi).
ale niektori, hlavne Palette ma v oblube pouzivat ine cislovanie, napr. reverzne (9 je cierna) alebo vsetky farby zacinaju cislom 2 a 3 a to som ani nerozlustila, neviem, podla coho davaju cisla tym odtienom.
@ridgeback podla toho ako je napisany odtien. vysvetlim na prikladoch: neutralny odtien svetlej hnedej mozes najst ako 5, 5-0, 50, 500 alebo N5. moze sa teda stat, ze vyrobca "vynecha" oznacenie odtiena, ze je neutralny (lebo naco nula), alebo, pri scheme trojcislia tie druhe dve cislice v podstate oznacuju zmes dvoch odtienov... cize ak chces "neutralno-neutralny" musis pozerat po 00, ine cisla su uz konkretne odtiene, napr. 10 je chladny, 20 bezovy...
ale pre pokoj duse, asi polovica farieb na vlasy su neutralne odtiene, hlavne tie penove, maskove, praskove a cojaviem ake...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
rozdiel medzi 300 a 400 je jeden odtien (a to je fakt maly rozdiel, hlavne pri tych hnedych odtienoch) - 400-ka je svetlejsi... ale nevidela som, aku mas teraz farbu, nakolko ti vybledla, kedze neviem, na aky podklad si davala tu ciernu - tzn. ci si si predtym uz farbila vlasy, akou farbou a ak nie, aku mas prirodzenu farbu... idealne by bolo, keby si tu dala dve-tri fotky na roznom svetle, aby sa to dalo posudit, ako ti ktora chyti.
a tiez by som porozmyslala na tvojom mieste, aka farba sa ti vlastne hodi... lebo ak mas prirodzene na hlave nieco take, ako ja tu na fotke, tak su tieto farby pre teba prilis tmave.
kazdopadne, 300-ka je dost tmava, podla toho, co pises si myslim, ze chces farbu, ktora zodpoveda odtienu 400. aj za seba ti odporucam radsej skusit najprv svetlejsiu, lebo tu este pripadne prekryjes, ale tmavsiu budes prekryvat len tazko.
ale niektori, hlavne Palette ma v oblube pouzivat ine cislovanie, napr. reverzne (9 je cierna) alebo vsetky farby zacinaju cislom 2 a 3 a to som ani nerozlustila, neviem, podla coho davaju cisla tym odtienom.
ale pre pokoj duse, asi polovica farieb na vlasy su neutralne odtiene, hlavne tie penove, maskove, praskove a cojaviem ake...