Ako som už napísal vo svojom najnovšom blogu, chcel by som spraviť veľkú básnickú session, ktorej by sa zúčastnili mladí slovenskí poeti a poetky. Mám pocit, že nemáme veľa šancí dostať sa k širšiemu publiku (rozumej ďalej ako kamaráti, blog a súťaže).
myslis nieco take ze by sme sa tam proste postavili a citali pred ludmi svoje basne? hmmm.. same o sebe by to mohlo byt o nicom,..ked sa ludia nepoznaju a kazdy sam za seba chce sa prezentovat, mohlo by to posobit velmi rozhadzane, nasilne a umelo.. ale ak by sa spravil nejaky komplexny program.. aby basne isli nejak logickejsie za sebou.. aby to nebolo len jednotvarne, ale dajme tomu dramaticke a na pozadi toho vsetkeho nejaky fajny chill out hudobny podmaz.. tak si viem predstavit dobru session.. chce to dobreho organizatora (nepochybujem o tvojich vlohach cerwik a hlavne dost poetov/poetiek, co by sa zapojili.. ja osobne..hmm..neviem.. so svojimi zopar chabymi basnami ci by som sa postavila pred ludi.. ale ako publikum by som šla vďačne
joo mozno by som aj dosla.. ale neviem .. pre niekoho moze byt dost odveci aj trencin.. ked byva na druhej strane slovenska alebo co..
myslim ze ako napad to nie je zle.. ale treba asi fakt popracovat na tej organizacnej stranke a ked bude aka taka hruba konstrukcia aspon ze ako by to prebiehalo myslim ze by aj viac ludi zacalo premyslat o ucasti
Pohybujem sa v kruhu ľudí, ktorí sa o poéziu zaujímajú viac ako len ju píšu a čítajú, pracujú s poéziou a literatúrou všeobecne, ale tento tvoj nápad znie zaujímavo.
Len by si ešte mohol napísať niečo bližšie- čo sa tam bude diať, pod koho taktovkou, čo bude cieľom podujatia atď.
hmm Trenčín je dosť odruky..pre mňa určite, malo by sa to zorganiovať keď už v strede Slovenska, aby to bolo ako tak vyrovnané. Nápad sám o sebe nie je zlý, len si mýslím málo ľudí má odvahu čítať svoje básne verejne. Ale príležitosť je to dobrá...zviditeľniť sa a tak... Len chcelo by to viac informácii.
@6 moc si ma nepochopila, nehovorim o vyradovani, dokonalom prevedeni a nacasovani...nie, to mi k umeniu tiez nesedi. len som troska opisala jednu basnicku session, ale tam sa prezentovala len jedna poetka.. proste to bol akysi celok ktory mi priniesol velky umelecky zazitok, lebo vsetky jeho zlozky sa k nemu hodili a neboli jednotvarne.. asi sa to ale neda spraktikovat ak ide o viacero autorov, ved kazdy ma uplne iny styl a temy..vidis, az teraz sa mi to dalo dokopy, ze to by asi neslo.ale ten hudobny podmaz by bol podla mna aj tak super
Koncept húličsko-alkoholicko-tripových seansí sa mi (a zrejme aj väčšine protagonistom) páči, ale neviem, či to naplní odkaz, ktorý chce naplniť zakladateľ diskusie.
Či možno bude verejnosť zvedavá na hipíkov a lá šesťdesiate roky : )
uff, clovek je zopar hodin mimo a kukni ho...takze:
@grietusha medzi Brnom a Povazskou je jedno krasne mestecko Trencin, a bol by som nesmierne stastny, keby sa tu uz konecne zastavis (nie len na dnb, hh)
@black_soul@2 v prvom rade nechcem aby sme sa prezentovali "kazdy-sam-za-seba" , bol by som rad, keby to bolo vyjadrenie nas mladych, novej generacie, ktora vyuziva iny priestor inak mysli, inak tvori, ine chce... A TO SI PIS ZE HUDBA TAM BUDE!
@didojelen samozrejme mas pravdu, treba to nejak zorganizovat, ale najprv som sa chcel spytat, ci to ma vobec u ludi odozvu, naco by som robil cely program, ak by to nikoho nechytilo?
@all a preco ste kurva ludia hned tak skepticki? Sme nova, mlada generacia a ja osobne mam chut zakricat, dat o nej vediet! Ak aj vy, vyjadrite sa, a zorganizujme to... Ved sme predsa TU!
ako myslienka je to dobra,urcite napadla viacerych z nas...len si neviem predstavit ako by to cele prebiehalo a kto by sa jej smel zucastnit so svojimi basnami...
@alpynus beatnici nie sú hipíci, na to som až háklivá. jediný z nich, ktorý ako tak k hipíkom iklinoval časom, bol Ginsberg, zbytok sa dištancoval. a okrem toho si myslím, že sa s @cerwik -om poznáme natoľko dobre, že vieme obaja, čo si pod takouto akciou predstavuje každý z nás.
@idea TN je stredné slovensko a na hlavnom ťahu. okrem toho má dobrú kultúrnu základňu a je to čerwíkova domovina, takže on asi aj bude vedieť, čo tam ako a kde organizovať ak si niekto myslí, že za to, že BB napr je v strede, tak by to malo byť tam, tak ako ee, nepoznám mesto s blbšími spojmi.
@cerwik že hlavu ti odstrelím? že to čo máš za gramatiku? citujem: "keby sa tu uz konecne zastavis" pekne si to oprav a potom ma pozývaj! (idem šetriť a spolu s mojím štipkom ma tam máš niekedy v máji )
@alpynus keď zadubený človek odmieta nálepku zadubenosti, tak to je to isté, čo práve predvádzaš ty. keď o tom máš len zbežné informácie (z hodín literatúry? ), tak to nemiešaj radšej
tá poznámka, že čerwík mi rozumie bola na margo tvojej reakcie, že si (podľa teba) predstavujem alkoholicko-tripovú session. beatnickou session (a to teraz vysvetľujem aj pre ostatných) som myslela interaktívnu akciu s mierne komornou atmosférou, kam neprídu ľudia čakať len na to "kedy na nich príde rad", ale prídu tam zo skutočnej lásky k poézii, vypočujú si diela iných, budú na ne vedieť reagovať, či dokonca sa aj aktívne zapojiť do procesu "tvorby na mieste" že to bude o hľadaní TOHO neidentifikovateľného niečoho, spoločnej energie, nadšenia, abstraktného vyjadrenia dokonalého entuziazmu, či ako to nazvať.
znie to veľmi zaujímavo a lákavo.. ale mám otázku, smel by tam ísť aj človek čo nepíše? len kvôli kultúrnemu zážitku? ale zapájal by sa, ak by napr bola diskusia a pod...
@cerwik zaujalo spravnejsi vyraz,aby to nadchlo muselo by sa to naozaj uskutocnit ....a potom by si mal tolkych ucinkujucich ze by si nevedel co s nimi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A prečo sa chceš dostať ďalej ako od blogu? A kam až vlastne? A k čomu by to bolo dobré?
myslim ze ako napad to nie je zle.. ale treba asi fakt popracovat na tej organizacnej stranke a ked bude aka taka hruba konstrukcia aspon ze ako by to prebiehalo myslim ze by aj viac ludi zacalo premyslat o ucasti
Len by si ešte mohol napísať niečo bližšie- čo sa tam bude diať, pod koho taktovkou, čo bude cieľom podujatia atď.
mne sa nepáči predstava utrnulého programu. akože:
-najskôr nám pošlite básne či inú tvorbu, my z toho spravíme komplexnú tému na večer
-ak nám do témy nezapadáte, odhodíme vás, že ako sorry, ale môžete sa aspoň prísť pozrieť, ohoho
-načasované vystúpenia, nervozita z organizácie, pretože nám svetlo nesvieti akoby malo...
prepáč @black_soul ale poézia nie je programovaná a to ani keď ide o vystúpenie
hej, hej, červík, potrebujem s tebou ďalšie pivo, mám plnú hlavu, vieš ako to u mňa býva
Koncept húličsko-alkoholicko-tripových seansí sa mi (a zrejme aj väčšine protagonistom) páči, ale neviem, či to naplní odkaz, ktorý chce naplniť zakladateľ diskusie.
Či možno bude verejnosť zvedavá na hipíkov a lá šesťdesiate roky : )
@grietusha medzi Brnom a Povazskou je jedno krasne mestecko Trencin, a bol by som nesmierne stastny, keby sa tu uz konecne zastavis (nie len na dnb, hh)
@alpynus @9 ano, @grietusha urcite hovorila o hipikoch
@black_soul @2 v prvom rade nechcem aby sme sa prezentovali "kazdy-sam-za-seba" , bol by som rad, keby to bolo vyjadrenie nas mladych, novej generacie, ktora vyuziva iny priestor inak mysli, inak tvori, ine chce... A TO SI PIS ZE HUDBA TAM BUDE!
@didojelen samozrejme mas pravdu, treba to nejak zorganizovat, ale najprv som sa chcel spytat, ci to ma vobec u ludi odozvu, naco by som robil cely program, ak by to nikoho nechytilo?
@gothicpoetic budem poteseny, ak sa zucastnis
@all a preco ste kurva ludia hned tak skepticki? Sme nova, mlada generacia a ja osobne mam chut zakricat, dat o nej vediet! Ak aj vy, vyjadrite sa, a zorganizujme to... Ved sme predsa TU!
@grietusha pocitam s tebou, bejbe
s týmto by som ti bola ochotná pomocť po všetkých stránkach ale aj tak nepochybujem o tom, že by si to zvládol aj sám
...úplne som sa na tú predstavu namotalaa
to nevadi ze si to nevies predstavit. Je dobre, ked to niekoho napadlo, ale treba KONAT
smel by sa zucastnit, komu by sa chcelo... zda sa ze mnohych to nenadchlo
najprv ale treba zacat...a velmi sa to nechyta
@idea TN je stredné slovensko a na hlavnom ťahu. okrem toho má dobrú kultúrnu základňu a je to čerwíkova domovina, takže on asi aj bude vedieť, čo tam ako a kde organizovať ak si niekto myslí, že za to, že BB napr je v strede, tak by to malo byť tam, tak ako ee, nepoznám mesto s blbšími spojmi.
@cerwik že hlavu ti odstrelím? že to čo máš za gramatiku? citujem: "keby sa tu uz konecne zastavis" pekne si to oprav a potom ma pozývaj! (idem šetriť a spolu s mojím štipkom ma tam máš niekedy v máji )
To, že Ty a červík si viete predstaviť túto akciu neznamená, že si to vie každý jeden človek predstaviť.
A beatnícke odmietanie nálepky "hipík" je ekvivalentné tomu, ako keď alkoholik odmieta visačku alkoholik : )
@alpynus prosim, ked o niecom vela nevies, lepsie je mlcat
a chcem len podotknut, ze toto nie je forum o rozdieloch medzi beatnikmi a hippies
tá poznámka, že čerwík mi rozumie bola na margo tvojej reakcie, že si (podľa teba) predstavujem alkoholicko-tripovú session. beatnickou session (a to teraz vysvetľujem aj pre ostatných) som myslela interaktívnu akciu s mierne komornou atmosférou, kam neprídu ľudia čakať len na to "kedy na nich príde rad", ale prídu tam zo skutočnej lásky k poézii, vypočujú si diela iných, budú na ne vedieť reagovať, či dokonca sa aj aktívne zapojiť do procesu "tvorby na mieste" že to bude o hľadaní TOHO neidentifikovateľného niečoho, spoločnej energie, nadšenia, abstraktného vyjadrenia dokonalého entuziazmu, či ako to nazvať.