A čo ak by naraz musel odpovedať celý svet ? Alebo to tkvie predsa len v tej rovnocennosti ? Keď by deti na celom celučičkom svete vyrastali s rovnakými vyhliadkami do budúcnosti ? Je jasné že spejeme k záhube. Ale nerozhodujeme o tom my, obyčajný ľudia. Ale tí ktorých sme si zvolili aby rozhodovali za nás. Občas si predstavujem že by sa o všetkom rozhodovalo prostredníctvom internetového hlasovania. A že by neexistovala Európska alebo iná únia. Ale že by existovala iba Únia Mliečnej Dráhy. Zrejme sa takého dačoho nikdy nedožijem. Ale postupne som sa zmieril s tým že pôjde všetko už iba dole vodou. Snáď len zelený mužíci a ženinky z vesmíru by nám ten mier vedeli priniesť. Ale najpravdepodobnejšie je že sa vyhubíme skôr ako tak stihne vykonať dáky ,,balvan" z vesmíru. Dúfam len v jedno. Že tých pár ľudí, aspoň tucet sa zachráni. Aby mohol nastať ,,reštart" a nie ,,shuting down" Vcelku rád by som sa totiž v ďalšom živote ocitol na pevnej pôde pod nohami
Občas sa cítim ako ten Daniel Jackson z hviezdnej brány. Ťaží ma krutosť, bezprávie a nevyrovnanosť vo svete. Zrejme pár sekúnd pred koncom budeme všetci dobrosrdečný a láskavý. Aspoň na pár minút. Ale ťaží ma predstava že veľa detí nebude mať tušenie za čo a prečo sa musia z tohto sveta odobrať. To ma priam zabíja a poháňa k vytváraniu takýchto tém. Isté však je, že my ,,dospelý" vieme že si to zaslúžime. Videl som film s názvom Food INC a po polovici som si prial aby padol asteroid a zničil nás okamžite. A rovnaký pocit som mal keď som pre nedávnom čítal článok o pásomnici, pretože sa vo mne jedna našla. (symbiont) V jednom článku som sa dočítal o doktorovi, ktorí vie že akákoľvek rakovina sa dá liečiť primitívne ale že chemoterapia je výhodnejšia pre farmaceutické spoločnosti a že by prišlo o prácu príliš mnoho ľudí. Taktiež som čítal a sledoval zopár faktov o Americkom HARP-e ktorý má ,,údajne" za následok nejednú katastrofu. Tak či onak - myslím že máme z čoho vyberať. Dôvodov je na výber viac ako dosť. A ak sa nám to nepodarí tak potom tá temnota nad oblohou, vesmír alebo budha alebo matka príroda alebo boh alebo akokoľvek si tú silu predstavíme, sa o nás postará. A ja nemienim rumázgať, že mi je krivdené pretože ani ja som nevykonal viac dobrého ako zlého za svoj život. Ale na tých posledných 10 možno 5 minút sa tešme. Taký pohľad sa nám totiž doposiaľ nenaskytol.
@matus123 Áno vyzeralo by to v skutku báječne. Ibaže prišiel by o život niekoho syn alebo dcéra (aj keď možno neúmyselne) a ihneď by sa začal proces opakovať. Odporúčam film Equilibrium (2002)
Ja, ty, on alebo ona by sme to s dostatočne tučným, ba priam nevyčerpateľným kontom na koniec zrejme aj dokázali. Ale koľko času by to zabralo. Keď som bol malý a veril som v boha, tak som rád sníval o tom že mi boh daruje nesmrteľnosť a schopnosť čarovať. Aby som napravil svet. Rieka plná hovien, pekelné biče a samo peklo ma však pripravilo o vieru v boha, nebodaj zázraky. A verím že tá nádej umiera posledná. Ibaže akonáhle zomrie u jedného - myslím že nakazí smrteľnou chorobou aj tie ďalšie
staneme sa bezúhonnými ataistmi s vymytými mozgami... ktorí si opäť spomenú, na čo sú na svete... aby hrabali a umreli. Ale ateistami môžeme ostať i tak
Tak ako to uz bolo napisane. K celosvetovemu mieru je potrebne dosiahnut populaciu 0. Pretoze aj jeden z miliardy dokaze opat rozputat peklo. Zacne to fanatizmom a konci to opat vojnou.
@plutvonozceakrivozubky Netreba zabúdať že nie všade sú práve peniaze motiváciou k vojnám. Ak by neboli peniaze, ale dajme tomu výmenný systém ako na počiatkoch systému obchodovania, boli by motiváciou iné - čo najcennejšie predmety (zlato,vzácne kovy,drahokami ) Veľa krajín (najme krajiny tzv. tretieho sveta) rieši skôr náboženské nezhody a rasovú neznášanlivosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Alebo aspoň takú časť aby sa potom ostatní spontánne stali buddhami
alebo potom vela vela travy a nejaku extazu
Teoreticky .... keby cely svet prijal jednotnu ideologiu.
Ale to nie je mozne, lebo aj s tou najlepsou ideologiou vzdy niekto nesuhlasi. Neexistuje nazor, ktory by zastaval uplne kazdy.
A preto mier nikdy nebude. Medzi krajinami to mozne je vdaka diplomacii a kompromisom.
Ale nikdy nebude medzi ludmi navzajom.
ľudia majú v sebe zakódovanú agresivitu..
jednoducho vždy sa nájde nejaký kkt ktorý si myslí že je lepší ako ostatný...
napriklad by sa museli zrusit peniaze,vsetky vojny su koli nim...a krajiny by mohli zacat odzbrojovat