ahojte, chcela by som sa vas spytat ci neviete ako to je so zakonom o vysokych skolach v ceskej republike, napriklad na slovensku nemozem studovat dve vysoke skoly naraz pretoze by som si musela zaplatit to druhe studium, je to tak aj v ceskej republike?
pokial sa zapises aj v CR aj v SR, tak by si jednu skolu mala platit. Zlavy - v CR je dobre si vybavit ceske zlavy na zeleznice (presne neviem ako to je). Pokial chces, napis mi TS, zistim od priatelky, ta je uz rok v Prahe.
haha, inak na toto ti neviem odpovedať, ako je to s dvomi VŠ. viem, že čo ja viem môžem byť v prvom a treťom ročníku na dvoch rôznych odboroch na tej istej škole a neplatím, ale s dvomi odlišnými, to ti nepoviem :/
čo sa týka zľavneného cestovného, zľavu by si nemala ani na ISIC, čo sa týka vlakov, musíš si vybaviť tú kartičku na železnice. ale odporúčam len v tom prípade, pokiaľ máš dobrý spoj do mesta (napríklad ja z PB do Brna nechodím vlakom, len raz za čas, keď idem s mačkou alebo niekedy, keď idem z BA). ak by si si nevybavovala tú zľavu, v tom prípade by som ti odporučila si na vlak kupovať vždy spiatočný lístok. platí jeden mesiac (nie, ako mesačník) a je asi o tretinu lacnejší než dva jednosmerné.
@grietusha no teta mi na stanici akurat povedala ze ISIC mi plati iba v ramci ČR ale na stranke som nasla jedine Railplus tak zvazujem ci sa mi to oplati si ho kupit za 16,5 € alebo ostanem verna spiatocnemu listku do brna autobusom jazdis na cely listok hej?
@xrumka ISIC by ti nemal platiť na českých železniciach, majú to inak urobené ako u nás. a na ISIC sa dá kúpiť v buse študentský lístok. ale tam tiež záleží od spoločnosti, či ti ponúkne zľavu alebo nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
pokial sa zapises aj v CR aj v SR, tak by si jednu skolu mala platit. Zlavy - v CR je dobre si vybavit ceske zlavy na zeleznice (presne neviem ako to je). Pokial chces, napis mi TS, zistim od priatelky, ta je uz rok v Prahe.
haha, inak na toto ti neviem odpovedať, ako je to s dvomi VŠ. viem, že čo ja viem môžem byť v prvom a treťom ročníku na dvoch rôznych odboroch na tej istej škole a neplatím, ale s dvomi odlišnými, to ti nepoviem :/
čo sa týka zľavneného cestovného, zľavu by si nemala ani na ISIC, čo sa týka vlakov, musíš si vybaviť tú kartičku na železnice. ale odporúčam len v tom prípade, pokiaľ máš dobrý spoj do mesta (napríklad ja z PB do Brna nechodím vlakom, len raz za čas, keď idem s mačkou alebo niekedy, keď idem z BA). ak by si si nevybavovala tú zľavu, v tom prípade by som ti odporučila si na vlak kupovať vždy spiatočný lístok. platí jeden mesiac (nie, ako mesačník) a je asi o tretinu lacnejší než dva jednosmerné.
hm. asi v ČR, neviem, nemám ju však zbehni na stanicu a opýtaj sa