...coraz viac slovakov ide na vysoke skoly do ciech...myslite si, ze vysoke skoly v cechach maju lepsiu uroven?je z nich lepsie uplatnenie?je tazsie tam studovat? aky je pristup profakov?mam vela otazok, pretoze zvazujem studium v cechach. ak ma niekto ne
ja som sa tiez minuly rok rozhodoval medzi bratislavou a brnom. Vybral som si brno a vobec nelutujem. Skola(VUT) je podla mna na dobrej urovni, podla toho co som pocul od starsich tak uplatnenie absolventov v praxi je takmer 100%. Nemyslim si ze je tam tazsie studovat ako na slovensku - to zavisi od pristupu studenta, si myslim. A co sa toho pristupu tyka - tak som sa za ten rok nestretol s tym, ze by nejaky ucitel nejak inak reagoval na slovakov ako na cechov. Skor som mal kladne skusenosti(napr. ked si na skuske jeden z nich zaspominal na vojnu na slovensku )
osobne neviem ale mam v cechach bratranca, v brne na technike. a ked som sa ho pytala ci tam je lepsie vzdelanie vravel ze hej, so zamestnanim nema problem uz teraz keby chcel, maju lepsie technicke vybavenie na skolach aj intrakoch. aj v prieskumoch sa ceske skoly umiestnili medzi svetovymi a slovenske ani jedna... ale jasne ze kto chce a snazi sa tak sa nauci aj doma na gauci, aj nase skoly su urcite kvalitne dufam ze sa o tom coskoro presvedcim
no mala som tam brata. nebudem sa vyjadrovat ci lepsie alebo horsie, ale jak zahranicny student musel mat na ucte urcity objem financ prostriedkov aby mohol ist do dasieho rocnika
no mam kamosku na karlovej univerzite a ta hovori, ze to tam vobec nie je tazke.. a aj thak. ja keby som si mala vybrat (teda uz som si davno aj vybrala.. troska skoro, ale co uz) thak idem urcite do Ciech
Ja osobne môžem čechy tiež vrelo doporučiť. Som na VUT v Brne a myslim si, že je tu fantasticky. A prístup ľudí je tiež perfektný. Mám 2 sesternice v Blave na výškach a vôbec nemusím riešiť také veci ako ony. Intrák ma vychádza tak ako na slovensku a je úplne fantastický. Taktiež je tu vymakané a lacné stravovanie a dobrá infraštruktúra (šaliny chodia každých 5 minút, takže nie je problém sa dostať z bodu A do bodu Ja osobne som s Brnom veľmi spokojný.
....neviete nahodou kde sa da v Cechach studovat Masmedialna komunikacia???velmi ma laka tato skola,ale na slovensku to je s nou dost biedne si myslim...ak by ste mi ohladom tejto skoly vedeli nieco poradit,budem velmi vdacna...diik...
ahojte, ja sa tiez neviem rozhodnut, ale viem, ze nam pred 2 mesiacmi dostavali intrak a neni tam TV, šporak....ale to je aj tak nic oproti: vetraniu po cely den, raj aby neplesneli steny...okna mame sice plastove, ale tie tesnia tak pevne, ze s kamoskou co sme na izbe musime vetrat celu noc, lebo inak nas boli rano hlava ze nechcite, a ked teda nechame po prevetranej noci na den zavrete okno, prde vycha a otvori ho. kto uz bol dakedy v Cadci, vie aka tam je kosa....skola sice vyborna, kolektiv super, ale ten intrak moc nemusim....AK JE TO TAKTO AJ S OSTATNYMI INTRAKMI NA SVK, TAK CSR JE PRE VS TO PRAVE!!!!!
Na slovenskych vyskach je vacsi "bordel" aj s profesormi,tam ti doslova do oci vyhadzuju uplatky,na skuske neprejdes len preto, lebo si sa skusajucemu nepacila, alebo preto,ze mal zlu naladu akurat pri tebe (napr pravo)mam tam znamu.A ceske skoly maju aj lepsie vybavenie (napr mediciny) a pre mna rozhodujuce aj to ze neznasam BA ale myslim, ze to nie je rozhodujuce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
www.csvs.cz
www.ucitelskenoviny.cz
www.vysokeskoly.com