Predstavte si, že máte možnosť ísť na vlastnú cestu okolo sveta (máte na to peniaze, čas atď). Opíšte ako by ste si ju predstavovali... Ak neviete, dám pár bodov, ktoré by ma zaujímali.
1.) S kým by ste išli? (Sami, rodina, priatelia, priateľ
moj sen je iny ja by som si kupil karavan velky americky a siel s partiou takto nedal by som si plan rano by som nastupil a isel kam by ma kolesa zaviedli a kde by sa mi pacilo tam by som rpespal a siel dalej
1.) To je jedno s kým s priateľmi,mamou alebo sama to je fakt úplne jedno!
2.) Jednoznačne volím druhú možnosť,lebo ako lepšie spoznáš krajinu ak nie "na vlastnej" koži? Nemám rada cestovanie kde sa musím riadiť nejakým harmonogramom alebo sa niekomu podriaďovať
3.) Keďže som milovník histórie tak jednoznačne by bola cesta zameraná na spoznávanie histórie,ale myslím že by som chcela spoznať aj modernú čast danej krajiny a ak by sa naskytla možnosť tak by som sa šla preskúmať aj tú "exotickú" časť len by tam nesmeli byť hady a pavúky
4.)Rusko,Japonsko,Čína,Kórea,Malajsia,Taiwan,Honkong,Singapur,Švédsko,Nórsko,Fínsko,Argentína,Brazília,Čile,Mexiko,Panama,Peru,Amerika,Kanada,Island,Grónsko,Aljaška,Austrália...bože najradšej celý svet
Toto je môj sen, takže oceňujem fórum . Čiže, išla by som s nejakou kamarátkou alebo kamarátkami, uprednostňovala by som niečo dobrodružné, hlavne nie presne určené, proste spontánnosť, ale zároveň s dôrazom na pravidelné sprchovanie a hygienu . Chcela by som spoznávať zároveň kultúru, ľudí, exotiku i historické pamiatke, moderné atrakcie, čokoľvek. A začala by som asi Slovensko - Rakúsko (Viedeň, Salzburg, Alpy)- Taliansko (Toskánsko, Florencia, Benátky, Rím) - Francúzsko (Paríž, francúzsky vidiek) - Holandsko- Británia (Londýn) - Škótsko (proste príroda , Alnwick) - Dánsko - Švédsko a domov ... toľko z Europy
USA (Washington, New York, SEattle) - Kanada ( Ottava, Vancouver)
Afrika ( domorodý život)
Nepál ...
Zhruba toto , najreálnejšie si viem predstaviť tú cestu po Európe, cez letné prázdniny, vlakom a pod.
3) tak popozerať pamiatky, ponakupovať tony vecí, spoznať nové miesta
4)Francúzsko(Paríž), Nemecko(Berlín), Anglicko (Londýn), Holandsko, Taliansko (Pisa),NY, potom hocijaké krásne miesto s čistým morom. A tak toto sú tie hlavné
5) foťak,diár-nič zaujímavé by som si asi nebrala
6) minimálne mesiac. nech si to aspoň uvedomujem ale kľudne aj tri)
2.) jednoznačne dobrodružná cesta, možno vlastným karavanom
3.) zameraná na všetko možné, aj história, mestá, aj príroda, jej krásy, aj ľudia v iných štátoch
4.) najviac ma lákajú krajiny zarastené tropickými lesmi, Afrika, Amerika, Austrália, Ázia, rôzne ostrovy ale samozrejme aj Európske štáty, prešiel by som aj mestá aj pustiny, konkr. by som sa rád pozrel na Madagaskar, Nový Zéland
5.) ďalekohľad, foťák/kamera, fľaša, nôž a kresadlo do dažďa
6.) strávil by som takýmto cestovaním aj celý život, ak by sa dalo
@kail91 kym je to len o peniazoch tak to nie je take zle...skor mi pride divne ked niekto povie "keby mam cas" , lebo fakt nechapem ako niekto 18-30 rocny nemoze mat cas,za predpokladu ze nema skolu alebo rodinu
2. skôr pohodlnejšie, ale určite by som išla aj na menej známe miesta
3. keď už niekde budem, tak chcem vidieť všetko čo sa bude dať
4. Paríž, Amsterdam, Eastbourne, Londýn, Montreal, Toronto, New York, Los Angeles, Santa Barbara, Barbados, Sao Paulo, Perth, Melbourne, Sydney, Wellington, Singapur, Hanoi, Tokyo, Dubai, Istanbul, Moskva, Helsinki, Berlín a domov + ešte čo by som stretla po ceste
5. foťák, deka (prípadne niečo iné, na čom by sa dalo spať)
6. koľko by bolo treba na to, aby som všetko pekne stihla vidieť
išiel by som na vlastnú päsť, využíval všetky možné spôsoby verejnej dopravy, aj neverejnej , dal by som sa najať na loď (a keby ma to nebavilo tak nič ,veď mám prachy) snažil sa prosto vidieť svet..taký aký je
isto by som sa nechcel viezť prvou triedou a postarané o ubytko..to ne, to nič neuvidíš
2) žiaden luxus, žiadne lietadlo i keď lietadlá milujem , ale autom proste pôjdeme kam chceme, kedy chceme a tak..
3) Cesta by bola zameraná aj na pamiatky, aj len tak na odreagovanie, spoznať niečo nové, nových ľudí, nové kultúry...
4) Tak ja by som takto chcela celú Európu precestovať ak by sa dalo, ale hlavne Anglicko, Francúzsko a v Amerike také tie známe mestá, a aj do Austrálie by som šla síce to už potom lietadlom a inokedy, asi nie naraz..
5) Zobrala by som si hlavne foťák, nejaké oblečenie a zvyšok by sme si kúpili cestou ak by bolo treba niečo, ale nebrala by som zbytočne veľa vecí..
a najradšej by som bola keby toto celé trvalo aj niekoľko mesiacov
asi s priateľmi, a určite by som šla na nejakú tú dobrodružnú cestu stopovať, utekať na vlak, autobusom, možno aj pešo na kratšie vzdialenosti a kebyže vážne môžem ísť na cestu okolo sveta tak nevynechám žiadny štát, no trebárs by som to vyriešila tak, že by som si určila nejaké časové obdobie na jeden kontinent a potom by som touto dobrodružnou formou sa snažila navštíviť čo najviac krajín podľa toho, kam sa mi podarí dostať pomocou vlakov, autobusov a pod. brala by som foťák a zásoby kávy a čo ja viem ešte?
2. vsetky sposoby, hlavne spoznat miestne mravy a nie hotely, cize by som preferoval couchsurfing, vo velkych mestach hostely, v divocine len spanie pod sirakom, doprava letecky, lode, stopom, tavy, slony, peso
3. Zamranie hlavne na spoznávanie ľudí, miestneho života a prírody.
4. Prejst celu ameriku od Aljasky po Ohnovu zem, Oceánia ( Fiji, Tahiti, Samoa), Nový Zéland, Austrália, Indonézia, Malajzia, Filipíny, Čína, Burma, India, Nepál, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazachstan, Mongolsko, Rusko. Ďalej nejaké štáty z Afriky: Maroko, Keňa, Tanzánia, Madagaskar
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Viac ma nenapadá, proste píšte všetko čo vás len napadne k téme
2. Striedavo, podľa toho v akej destinácii by som bol
3. S každého rožka troška.
4. India, Thajsko, Japonsko, Indonézia, Madagaskar, Nový Zéland, Jamajka, Aljaška, a trochu aj južnú Ameriku
5. Papieriky, filtre a tabak a Zrkadlovka
6. čas, tak to neviem dlho dlho véľmi dlho
1.) To je jedno s kým s priateľmi,mamou alebo sama to je fakt úplne jedno!
2.) Jednoznačne volím druhú možnosť,lebo ako lepšie spoznáš krajinu ak nie "na vlastnej" koži? Nemám rada cestovanie kde sa musím riadiť nejakým harmonogramom alebo sa niekomu podriaďovať
3.) Keďže som milovník histórie tak jednoznačne by bola cesta zameraná na spoznávanie histórie,ale myslím že by som chcela spoznať aj modernú čast danej krajiny a ak by sa naskytla možnosť tak by som sa šla preskúmať aj tú "exotickú" časť len by tam nesmeli byť hady a pavúky
4.)Rusko,Japonsko,Čína,Kórea,Malajsia,Taiwan,Honkong,Singapur,Švédsko,Nórsko,Fínsko,Argentína,Brazília,Čile,Mexiko,Panama,Peru,Amerika,Kanada,Island,Grónsko,Aljaška,Austrália...bože najradšej celý svet
5.) Jednoznačne fotoaparát a nejaký zápisník
6)minimálny polroka a maximálny dva roky
2. jazda na slonoch, ťavách, koňoch, muflónoch, nohách, kolobežkách, prespávanie bárskde
3. Všetko asi nie
4. Všetky asi nie
5. Kondómy
6. Celý zvyšok života
USA (Washington, New York, SEattle) - Kanada ( Ottava, Vancouver)
Afrika ( domorodý život)
Nepál ...
Zhruba toto , najreálnejšie si viem predstaviť tú cestu po Európe, cez letné prázdniny, vlakom a pod.
2) oboje, aj jedno aj druhé je fajn
3) tak popozerať pamiatky, ponakupovať tony vecí, spoznať nové miesta
4)Francúzsko(Paríž), Nemecko(Berlín), Anglicko (Londýn), Holandsko, Taliansko (Pisa),NY, potom hocijaké krásne miesto s čistým morom. A tak toto sú tie hlavné
5) foťak,diár-nič zaujímavé by som si asi nebrala
6) minimálne mesiac. nech si to aspoň uvedomujem ale kľudne aj tri)
2.) jednoznačne dobrodružná cesta, možno vlastným karavanom
3.) zameraná na všetko možné, aj história, mestá, aj príroda, jej krásy, aj ľudia v iných štátoch
4.) najviac ma lákajú krajiny zarastené tropickými lesmi, Afrika, Amerika, Austrália, Ázia, rôzne ostrovy ale samozrejme aj Európske štáty, prešiel by som aj mestá aj pustiny, konkr. by som sa rád pozrel na Madagaskar, Nový Zéland
5.) ďalekohľad, foťák/kamera, fľaša, nôž a kresadlo do dažďa
6.) strávil by som takýmto cestovaním aj celý život, ak by sa dalo
2. skôr pohodlnejšie, ale určite by som išla aj na menej známe miesta
3. keď už niekde budem, tak chcem vidieť všetko čo sa bude dať
4. Paríž, Amsterdam, Eastbourne, Londýn, Montreal, Toronto, New York, Los Angeles, Santa Barbara, Barbados, Sao Paulo, Perth, Melbourne, Sydney, Wellington, Singapur, Hanoi, Tokyo, Dubai, Istanbul, Moskva, Helsinki, Berlín a domov + ešte čo by som stretla po ceste
5. foťák, deka (prípadne niečo iné, na čom by sa dalo spať)
6. koľko by bolo treba na to, aby som všetko pekne stihla vidieť
isto by som sa nechcel viezť prvou triedou a postarané o ubytko..to ne, to nič neuvidíš
a začal cestu - smer východ..tadiaľ
2. karavanom, stopom, vlakom. hotel, stan.
3. príroda, možno pamiatky. ale hlavne na útek od spoločnosti.
4. Fínsko, Island, Nórsko, Švédsko, Nový Zéland, Rusko, USA, Kanada, Aljaška, možno Brazília.
5. alkohol minimálne.
6. kľudne celý život.
1) s priateľom/priateľmi
2) žiaden luxus, žiadne lietadlo i keď lietadlá milujem , ale autom proste pôjdeme kam chceme, kedy chceme a tak..
3) Cesta by bola zameraná aj na pamiatky, aj len tak na odreagovanie, spoznať niečo nové, nových ľudí, nové kultúry...
4) Tak ja by som takto chcela celú Európu precestovať ak by sa dalo, ale hlavne Anglicko, Francúzsko a v Amerike také tie známe mestá, a aj do Austrálie by som šla síce to už potom lietadlom a inokedy, asi nie naraz..
5) Zobrala by som si hlavne foťák, nejaké oblečenie a zvyšok by sme si kúpili cestou ak by bolo treba niečo, ale nebrala by som zbytočne veľa vecí..
a najradšej by som bola keby toto celé trvalo aj niekoľko mesiacov
2. vsetky sposoby, hlavne spoznat miestne mravy a nie hotely, cize by som preferoval couchsurfing, vo velkych mestach hostely, v divocine len spanie pod sirakom, doprava letecky, lode, stopom, tavy, slony, peso
3. Zamranie hlavne na spoznávanie ľudí, miestneho života a prírody.
4. Prejst celu ameriku od Aljasky po Ohnovu zem, Oceánia ( Fiji, Tahiti, Samoa), Nový Zéland, Austrália, Indonézia, Malajzia, Filipíny, Čína, Burma, India, Nepál, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazachstan, Mongolsko, Rusko. Ďalej nejaké štáty z Afriky: Maroko, Keňa, Tanzánia, Madagaskar
Záujemcovia hláste sa u mňa