Ako si uplatniť študentskú zľavu ak cestujem do Čiech ak nemám isic ? Ešte som na strednej a chcela by som len vedieť, či je to možné aj nejak inak alebo si musím kúpiť celý. Ďakujem.
som šiel hentým ICčkom Hungária do Brna a nepýtali odo mňa ISIC. Normálne som si vypýtal zľavnený do Kútov, to mi poho dali a potom od Kútov do Brna som mal celý, bo v Česku som nemal zľavu nvm prečo
@wicki tak jak vravi sugy. po hranicu ti daju isic a od hranice cely. ale ak ides cez vikend, v cesku ti mozu dat zlavneny vikendovy listok, co ta vyjde este lacnejsie
my sme tak isli z prahy cez zilinu do kosic a platili sme len do 20 eur za jedneho
@wicki chod radšej busom, vyjde tá to lacnejšie ..študentský lístok tí sice na stanici predá, ale sprievodca tí ho vo vlaku neuzna ked nemáš ppreukazku na vlak...
@james144 Je taká preukážka, čo vybavujú na stanici pre tých, čo nechcú isic alebo ak na danej škole isic-y nevydávajú vôbec.
@tomias To by bolo super, ale ja stavím na vlak, síce je autobus lacnejší, ale treba mi viackrát prestupovať ako vlakom a v autobuse mi zvykne byť zle... Keby mi nebolo zle, tak je to super.
@tomias Idem zbehnúť, len som sa predom informovala trochu, nech tam nevyzerám ako totálny idiot
Ale dúfam, že sa dá vybaviť niečo také, ako som mala, keď som išla do Rakúska, že ak si kúpiš spiatočný do Innsbrucku napr. tak ti platí 1 mesiac a je lacnejší ako keď si kúpiš jednosmerný, dačo také by sa zišlo, lebo v utorok odchádzam a v nedeľu sa vraciam
Ak máš tú fialovú preukážku, povedz to pri okienku a lístok by ti mali rozdeliť na slovenskú a českú stranu (s tým, že na Slovensku to budeš mať za polovičnú a v ČR za plnú cenu), aspoň myslím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
normálne si kúp po slovenské hranice študentský a od hraníc smola, musíš celý.
my sme tak isli z prahy cez zilinu do kosic a platili sme len do 20 eur za jedneho
inak taká cena
snv - prg
vlak 40e a bus 22e +1e batožina..
@tomias To by bolo super, ale ja stavím na vlak, síce je autobus lacnejší, ale treba mi viackrát prestupovať ako vlakom a v autobuse mi zvykne byť zle... Keby mi nebolo zle, tak je to super.
ale sak zbehni na vlakovku, ony tí tam poradia a vyhotovia aj čo najlacnejšie
a chápem ťa, ale v tých lepších busoch ani necitis, že ideš busom
Ale dúfam, že sa dá vybaviť niečo také, ako som mala, keď som išla do Rakúska, že ak si kúpiš spiatočný do Innsbrucku napr. tak ti platí 1 mesiac a je lacnejší ako keď si kúpiš jednosmerný, dačo také by sa zišlo, lebo v utorok odchádzam a v nedeľu sa vraciam
ale povedz im, kedy sa vracias, lebo cim dlhsie tam budes, tak tym drahsie to bude.. teda aspon myslim, lebo nas sa pytala teta pri okienku