caute ... mam takúto možno trošku podivnú otázku .. ako stíhate autobus?
u mňa to funguje asi takto.. chystám sa do mesta 5X s toho idem len 1X lebo 4X zmeškám autobus... niekedy sa mi stane že zmeškám autobus ráno ..potom pred obedom a na obe
Nezvyknem dobiehať, radšej na tej zastávke chvíľu počkám. A keď ho náhodou nestihnem tak idem stopom, kdeže medzi mojou dedinou a Košicami nie je nič iné tak to nie je problém.
ja mám tiež tendenciu meškať na bus mám kopu vyhradeného času a aj tak sa trepem na zastávku na poslednú chvíľu, ale ja mám tendenciu všade meškať, neviem prečo..ľudia okolo mňa si už zvykli asi môj kamarát mi vždy povie, že príde skôr ale myslí neskôr..a záhadne nemusí na mňa čakať
nechápem ludí čo meškaju, akože keď sa stane fakt raz za čas tak ok, fakt že občas si to niekedy aj ja zle naplánujem a ešte sa chystám keď už by som mala byť na ceste.. ale aj tak vždy stihnem, pretože som dospelý a zodpovedný človek, nie nejaký puberťák čo má všetko na háku a nevie stihnúť blbý autobus
(ok asi som viac puberťák jak dospelý človek, ale chodiť na čas považujem za základný prejav aspoň čiastočnej zrelosti)
@h8u to človek čo s tým nemá problém práve vôbec nepochopí, ja síce som sa už naučila keď idem autobusom ísť v dostatočnom predstihu z domu, po rokoch tréningu, ale keď idem niekam na aute alebo na bicykli alebo pešo, tak meškám skoro vždy - niežeby som pomaly chodila, ale keď si niečo nenáplanujem s ooobrovskou rezervou, tak sa mi stane napr. taká vec, že mám všetko, v ruke kľúče, položím ich aby som sa obula a keď ich chcem zase zdvihnúť a ísť, tak zistím, že vôbec nie sú tam, kde si myslím, že som ich položila, a 15 minút ich hľadám, a podobné veci, proste furt sa dačo také stane.
@burble presne toto sa mi stava, ze jednu vec hladam po celom byte 5 minut v case planovaneho odchodu...najlepsie je, ked je to nejaka nutnost, bez ktorej nema cenu odist alebo sa nedostanes nazad...
a inak nikdy si nezistujem odchody mhd, lebo xyz zastavok vo vsetkych moznych smeroch relativne blizko k bloku, takze ked zmeskam jeden, mozem si rozkuskovat cestu tak, ze za chvilu mi nieco ide a potom prestupim...trocha meskam, ale vacsinou to ludia pochopia. mala som obdobie v 16, kedy som vzdy chodila nacas, lebo som si dala taku challenge, ale potom som prestala chodit na cvicak, ktory ma tak namotivoval a uz som zase meskala vsade...
@burble zobrala si mi tu prvu vetu z ust presne to som chcela povedat.... dotycnemu @sedrick -ovi mozu radit len ti, co meskaju a dari sa im to zmenit, alebo byvalym meskatorom ( boze to je sklonovanie)
Presne si to vystihla, ze sa nieco stane, takze clovek musi mat furt nejaku rezervu, pre zabudnute kluce a tak podobne, nechodit na tesnotku z domu....
Takze prestavanie hodiniek ti nepomoze, proste si musis povedat v hlave, ze nemas tolko casu, takze uz nestihnes umyt tie riady doma a este vypit kavu, proste musis ist na tu zastavku skor, hoc o minutu alebo o dve, vsetko je to len o zvyku .... mna stvalo to, ze chodim neskoro, ze na mna ludia cakaju, ze picuju a podobne, tak som to zmenila a uz meskam menej casto, alebo chodim nacas, co je tiez vyhra oproti tomu, ze chodim neskoro... proste isto si stale myslis, ze mas vela casu asi optimista v case ... takze to treba zmenit a byt pesimista v case ... ironia je ze, inak som pesimista, ale v case som optimista, ze sak stal emam dost casu aj na to a aj na tamto ....
mne to pride tak vtipne, ako tu niekto radi, ze proste idem z domu aby som to stihol to je proste v mysleni toho cloveka, ako naraba v mysli uz s casom, ale to ti co stihaju nepochopia
@alysia to je picovina vyhovorky podla mna, co to ma s myslenim ked cas plynie vzdy a pre kazdeho rovnako? je to technicke, ak viem ze autobus ide 10:20 a mne trva cesta na zastavku 20 minut tak sa proste o desiatej zoberem a vyrazim kde je problem ake myslenie
proste dospely clovek zije sam so sebou roky tak asi vie kolko mu trva ja neviem obliect sa a namalovat sa no tak si od toho este odpocitam ten cas obliekania sa a vtedy s tym zacnem. a ak viem ze mi to z nejakeho dovodu nejde tak proste zacnem o 10 minut skor, nechapem fakt
@h8u proste v prvom rade sa budem opakovat, takze toto ty, ktora chodis nacas nepochopis to ako chlapi nepochopia zmyslanie zien, tak dochvilni nepochopia nedochvilnych
Ja ti to proste inak neviem vysvetlit, to co som vyssie napisala, je to, co som zistila sama na sebe, proste si namyslam, ze este stihnem to a to a est emam dost casu, takze vyrazit z domu o 10 je trosku scifi obcas pre mna
Co to ma s myslenim? Vsak vsetko, rozmyslam o nejakom blbom prirovnani, je rovnaky vzduch vonku a kazdemu sa inak dycha nieokmu teplo robi zle a nieokmu nie, kazdy reaguje na teplotu tu istu inak
Tak ja uz viem kolko mi trva to co si napisala, ale aj tak sa obcas zabudnem a telefonujem s niekym dlhsie, pisem si, alebo neivem co vsetko.... neviem to proste vysvetlit poriadne dnes sa mi napr podarilo prist nacas, lebo na mna niekto cakal, a musela som prisne sama sebe povedat, ze nie, ser na balzam na pery, aj ked si ho zabudla.... inak nestihnes salinu
@alysia jasne ved ako mam vyrazit skor ked mam na sebe este len spodne pradlo?... vzdy nieco robim nestiham sa chystat celi den a ked sa aj chystam predcasne tak ja neviem robim to lezerne pripada mi ze casu dost ... napr dnes som uz stal pred busom bolo 58 a odchod ma 00.. takze som tam bol 2minuty skor... no on zavrel dvere a siel .... este som nan maval a nic siel prec...
minule za mnou na zastavku dopehol pes tak som sa musel vratit a autobus mi usiel... ja neviem ale proste kazdy tyzden zmeskam aj 5busov ...problem je ze potom uz dalsi nejde :/
@h8u keby ze bus mam 10:20 a vyrazim o 10:00 pretoze cesta k busu mi trva 20min ... tak v strede cesty zistim ze nemam penazenku alebo ma bude nahanat dinosaurus alebo mamut proste vzdy sa nieco stane a ja zmeskam ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
asi tak...
este sa mi nestalo, ze by som nestihla, som clovek, co radsej pride o 20 minut skorej, akoby mal meskat 5 minut
nechápem ludí čo meškaju, akože keď sa stane fakt raz za čas tak ok, fakt že občas si to niekedy aj ja zle naplánujem a ešte sa chystám keď už by som mala byť na ceste.. ale aj tak vždy stihnem, pretože som dospelý a zodpovedný človek, nie nejaký puberťák čo má všetko na háku a nevie stihnúť blbý autobus
(ok asi som viac puberťák jak dospelý človek, ale chodiť na čas považujem za základný prejav aspoň čiastočnej zrelosti)
a neznášam nedochvíľnych ľudí
Presne si to vystihla, ze sa nieco stane, takze clovek musi mat furt nejaku rezervu, pre zabudnute kluce a tak podobne, nechodit na tesnotku z domu....
Takze prestavanie hodiniek ti nepomoze, proste si musis povedat v hlave, ze nemas tolko casu, takze uz nestihnes umyt tie riady doma a este vypit kavu, proste musis ist na tu zastavku skor, hoc o minutu alebo o dve, vsetko je to len o zvyku .... mna stvalo to, ze chodim neskoro, ze na mna ludia cakaju, ze picuju a podobne, tak som to zmenila a uz meskam menej casto, alebo chodim nacas, co je tiez vyhra oproti tomu, ze chodim neskoro... proste isto si stale myslis, ze mas vela casu asi optimista v case ... takze to treba zmenit a byt pesimista v case ... ironia je ze, inak som pesimista, ale v case som optimista, ze sak stal emam dost casu aj na to a aj na tamto ....
proste dospely clovek zije sam so sebou roky tak asi vie kolko mu trva ja neviem obliect sa a namalovat sa no tak si od toho este odpocitam ten cas obliekania sa a vtedy s tym zacnem. a ak viem ze mi to z nejakeho dovodu nejde tak proste zacnem o 10 minut skor, nechapem fakt
Ja ti to proste inak neviem vysvetlit, to co som vyssie napisala, je to, co som zistila sama na sebe, proste si namyslam, ze este stihnem to a to a est emam dost casu, takze vyrazit z domu o 10 je trosku scifi obcas pre mna
Co to ma s myslenim? Vsak vsetko, rozmyslam o nejakom blbom prirovnani, je rovnaky vzduch vonku a kazdemu sa inak dycha nieokmu teplo robi zle a nieokmu nie, kazdy reaguje na teplotu tu istu inak
Tak ja uz viem kolko mi trva to co si napisala, ale aj tak sa obcas zabudnem a telefonujem s niekym dlhsie, pisem si, alebo neivem co vsetko.... neviem to proste vysvetlit poriadne dnes sa mi napr podarilo prist nacas, lebo na mna niekto cakal, a musela som prisne sama sebe povedat, ze nie, ser na balzam na pery, aj ked si ho zabudla.... inak nestihnes salinu
minule za mnou na zastavku dopehol pes tak som sa musel vratit a autobus mi usiel... ja neviem ale proste kazdy tyzden zmeskam aj 5busov ...problem je ze potom uz dalsi nejde :/