Tiež vám vadí, že ak cestujete rýchlikom na väčšiu vzdialenosť, stane sa vám, že neviete, kedy nasleduje tá vaša stanica? Napr. dnes som šla z Kysaku do Banskej Bystrice, po Heľpu hlásili čo nasleduje, a už keď sa zotmelo a človek sa nevedel orientovať, n
ano tiež ma to štve, pokiaľ nestíham počítať, tak sledujem, inak ja si pozerám, ýže kedy tam mám byť, tak si pozriem, že ak tam mám byť 14:40 tak 5 minút predtým už sa obliekam
tak nejak som uz vlakmi zvyknuty, ze mi toto nerobi uz daky problem, aplikujem vyssie moznosti, alebo gps na telefone, alebo "metodu rychleho vysadku, ked spoznam stanicu"
Mne to neprekaza, vacsinou sa viem zorientovat. Ale ked idem niekam, kde to fakt vobec nepoznam, taky si vytlacim trasu vlaku s odchodmi a ratam zastavky, alebo poprosim sprievodcu/kynu aby mi prisiel/a povedat, ked tam budeme...
mne skor vadia tie super dvere vo vlakoch. uz sa mi dvakrat stalo ze som si pocestovala o stanicu dalej lebo neisli otvorit a cas na vystup bol asi 5 nanosekund
@15 prípadne keby som nemala smartphone, tak by som si to ešte doma vytlačila, alebo ani to nie. Keď som mala obyčajný mobil, tak som si spravila screenshot, v painte orezala, aby tam neboli hlúposti a vložila medzi obrázky k mobilu
ked diem do neznámeho mesta pozriem si ako nasledujú zástavky a potom to dáko sledujem z okna.. ak som si v niečom neistý tak sa radšej spýtam kedy mám vystúpiť
Aj mne sa to stalo zopárkrát vo vlaku že sa dvere nedali otvoriť pri vystupovaní. Lenže vždy niekto nastupuje, takže sa netreba báť. Pretože viem, že keď ja neotvorim, tak otvorí niekto z vonka. Vlakom sa cestuje lepšie ako busom. Len nevýhodou je to že vlaky meškajú. A to dosť často. Najlepší spôsob je fakt tak 10 minút pred príchodom sa nachystať už na vystúpenie. Aj ja som cestoval vlakom do neznameho mesta a vystúpil s tam, kde som mal
ty si sla horehroncom? panabeka no podla toho kto robi tak hlasia .. ja som s nim cestoval do nitry a v suranoch treba prestupit a kedze ten vlak vzdy meskal tak som nevedel kedy sa mam zberat .. ale tak neriesil som to nejak .. prvykrat mam obcas problem sa zorientovat,ale na druhykrat uz pohoda
orientujem sa podľa čau príchodu a neviem, ešte som na tento problém akosi nenatrafil, keď som šiel do Prahy alebo inam ďalej v noci tak keď nehlásili čítal som zo zastávok kde to bolo vysvietené poriadne, ale chápem že to dokáže vynervova%t človeka
@trubka91 už áno,mám aj ten grafikon staníc, nabudúce či tam niekto vystupuje, či nie, už si to počítam a už aj v tme viem podľa čoho spoznám, že som v BB
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale vsak sa opytam ked neviem
dostala som velmi milu odpoved ze vo vlaku o__O
ale nikdy nic nehlasia, okrem IC a tiez by som chcel niekedy vediet, kde sme
A keď sa dá vždy niekoho opýtať ..
Najjednoduchšie je si vytlačiť cestovný poriadok na web stránke a sledovať stanice podľa času - pokiaľ vlak nemešká, nie je žiaden problém