Typicky častý problém študentov, ktorých prijali na VŠ. Prijali ma na Tech. Univerzitu v Košiciach (FEI), ale neviem sa rozhodnúť medzi každodenným dochádzaním do školy, alebo internátom. Som zo Sp. Novej Vsi, cca 80km od KE. Dopravné spojenie s KE je dob
ved nemusis pit kazdy den riesila som podobny problem a... ked dochadzas pricom cestujes hodinu a dlhsie, tak jednak ani nemas poriadnu partiu medzi spoluziakmi/spolubyvajucimi na intraku a jednak ta to strasne unavi, aspon mna to unavovalo. strata casu... (ak mas teda prednasky a seminare aspon tri dni v tyzdni. ak sa ucis len dva dni v tyzdni tak to mas jedno)
a aj ked sa na to da zvyknut, a busy mi premavaju medzi ke-po pomaly castejsie ako sadka, to vstavanie pomaly o dve hodiny skor ako ti, co su z presova alebo tam su na intrakoch, bytoch, je fakt otravne.
ale tak intrak by mi aj tak nedali a na byte by som strasne preplatila.
no na tvojom mieste by som si vybrala ten intrak.
lebo fakt je to makacka kazdy den dochadzat taku dialku.
co ak budes tam tak na hovno rozvrh, ze budes rano na osmu siedmu chodit...
alebo budes v kosiciach trcat do osmej vecer.
ja by som si to vybrala len ak by to bolo financne ozaj velmi vyhodne.
Cestovanie ťa hlavne unaví, berie ti veľa času a nemáš také dobré vzťahy s spolužiakmi, žiadny študentský život. Možno výhodou je to, že by to bolo lacnejšie a býval by si doma (svoje pohodlie).
Na intrákoch vôbec neplatí, že sa tam každú noc len pije a zabáva. Aj keď nemáš tam súkromie a komfort, aké by si mal doma, ale na druhej strane sa osamostatníš, si viac medzi spolužiakmi (a to je dobré napríklad aj na to, keď niečo nechápeš, potrebuješ poradiť, ofotiť si veci do školy atď..).
Ja by som na tvojom mieste vyskúšala intrák, uvidíš, aké to tam bude (nie každému to vyhovuje) a potom budeš múdrejší. Ak sa ti tam nebude páčiť, tak môžeš dochádzať.
@3 dochadzanie je neskutocne unavne a zerie cas.. a studentsky zivot ozaj nie je len o piti, len sa o tom vela rozprava. ved koho by zaujimali historky o tom ako si si bol o 8 vecer prefocovat materialy na skusku?
viem aká to je diaľka, čiže ja by som si zvolila intrák... na tuke začínajú prvé prednášky/cvičenia ráno o siedmej... musel by si vstávať strašne skoro... na druhú stranu, keď budeš mať v rozvrhu v jeden keď že máš cviko ráno a na ďalší deň cviko až poobede, tak môžeš zájsť domov na trošku domácej stravy
cestovanie je straaasne ale straaasne otravne a unavne a ked prides domov tak sa ti voobec nic nechce aj ked je este pol dna pred tebou...dochadzam len 20km takze sa to celkom da ale na tvojom mieste by som nevahala a brala intrak lebo fakt sa ti moze stat ze buded rano muset neskutocne skoro vstavat a domov sa dostanes neskoro vecer...a dalsia blba vec na dochadzani je ze ked mas napr cviko skoro rano a potom az poobede tak proste tam musis cely den trcat a to sa sice este v lete da ale v zime sa ides obesit ked nemas kam ist...treba si najst potom dobrych kamosov ktori byvaju blizko
@risuf...no ja tiež ale kždý deň,by sa to podľa mňa zunovalo už.....v Legende som bola naposledy raz v Januári a pretým asi rok dozadu takže čo ja viem,skôr ee
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a aj ked sa na to da zvyknut, a busy mi premavaju medzi ke-po pomaly castejsie ako sadka, to vstavanie pomaly o dve hodiny skor ako ti, co su z presova alebo tam su na intrakoch, bytoch, je fakt otravne.
ale tak intrak by mi aj tak nedali a na byte by som strasne preplatila.
no na tvojom mieste by som si vybrala ten intrak.
lebo fakt je to makacka kazdy den dochadzat taku dialku.
co ak budes tam tak na hovno rozvrh, ze budes rano na osmu siedmu chodit...
alebo budes v kosiciach trcat do osmej vecer.
ja by som si to vybrala len ak by to bolo financne ozaj velmi vyhodne.
Na intrákoch vôbec neplatí, že sa tam každú noc len pije a zabáva. Aj keď nemáš tam súkromie a komfort, aké by si mal doma, ale na druhej strane sa osamostatníš, si viac medzi spolužiakmi (a to je dobré napríklad aj na to, keď niečo nechápeš, potrebuješ poradiť, ofotiť si veci do školy atď..).
Ja by som na tvojom mieste vyskúšala intrák, uvidíš, aké to tam bude (nie každému to vyhovuje) a potom budeš múdrejší. Ak sa ti tam nebude páčiť, tak môžeš dochádzať.
ja som jednoznacne za intrak
Máš známu tvár, ale netuším kde som ťa už videl. Možno v Legende?
cestovanie je straaasne ale straaasne otravne a unavne a ked prides domov tak sa ti voobec nic nechce aj ked je este pol dna pred tebou...dochadzam len 20km takze sa to celkom da ale na tvojom mieste by som nevahala a brala intrak lebo fakt sa ti moze stat ze buded rano muset neskutocne skoro vstavat a domov sa dostanes neskoro vecer...a dalsia blba vec na dochadzani je ze ked mas napr cviko skoro rano a potom az poobede tak proste tam musis cely den trcat a to sa sice este v lete da ale v zime sa ides obesit ked nemas kam ist...treba si najst potom dobrych kamosov ktori byvaju blizko