Dĺžka penisu je predmetom vášnivých diskusií, a to tak medzi mužmi, ako aj medzi ženami. Je všeobecne rozšíreným názorom, že dĺžka penisu muža má priamu súvislosť s jeho sexuálnou výkonnosťou, resp. uspokojením partnerky pri pohlavnom styku, sexuológovia však tento názor striktne odmietajú.
Podľa sexuológov je priemerná dĺžka penisu európskeho muža 6 až 10 centimetrov v pokojnom stave a 11 až 19 centimetrov pri erekcii. V druhej polovici 20. storočia pritom uskutočnili viacero výskumov v súvislosti s dĺžkou penisu dospelých mužov:
* Kinseyova správa z roku 1948 uvádza, že priemerná dĺžka penisu pri erekcii dospelého muža je 15,25 cm (merania robili skúmané osoby)
* Wesselov tím z Kalifornskej univerzity v roku 1996 korigoval priemernú dĺžku penisu pri erekcii na 13 cm (merania robili vedci)
* Výskum brazílskych urológov určil priemernú dĺžku penisu pri erekcii na 14,5 cm (merania robili vedci) a k podobným výsledkom dospeli aj nemeckí vedci pri výskume z roku 1996.
Z praxe sú však známe aj výnimočné prípady s abnormálnou dĺžkou mužského penisu. V prípadoch, keď veľkosť stoporeného pohlavného údu neprekročí 7 cm, hovoríme o mikropenise. Naproti tomu sú evidované prípady mužov, ktorých dĺžka penisu pri erekcii presiahla 30 a dokonca aj 40 cm. Ide však skutočne len o ojedinelé prípady.
@tikalok Pravidelne chodím pozerať VŠETKY nové obrázky a videá na oddych a ftípky, no a medzi nimi sú aj takéto. Ale inač to bývajú najväčšie haluze, čo už.
@kat no penis je sval takže ak sa posiluje rukou ( po slovensky honí ) tak sa zväčšuje. jasné že keď si niekto vyhoní 10 krát za deň tak to nieje dobré ale je to hlavne od prírody, ak ma raz niekto malý tak už moc nenarastie...
Jezis, to je tema.... No prirodzene. Tak ako tebe narastu ruky alebo vlasy tak chalanom narastie penis... Myslis ze ked zjeme napriklad vela halusiek budeme ho mat vacsi alebo co? decko ---
co tu riesite preboha , vsak ak sa milujete nie je co riesit ... je pravda ze s podpriemernou vybavou asi nic nevymyslis ale taky su tu hadam ani neni ... a keby aj nahodou tak sa im holky vyhybajte a skor by som sa zameral na take veci ako hrubka, farba vzorkovanie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
neze by si si cenil, zo to neni zasa o tom, ze aky je dlhy...a hruby...a aky dlyb by si chcel mat....ale, ze co to ovplyvnuje
@pajon - lebo ma to teraz napadlo?
@reddwarf55555 co mas proti mojej vagine?
bez komentára
suseda
@kat rad by som vedel podla coho je umiestnena
Podľa sexuológov je priemerná dĺžka penisu európskeho muža 6 až 10 centimetrov v pokojnom stave a 11 až 19 centimetrov pri erekcii. V druhej polovici 20. storočia pritom uskutočnili viacero výskumov v súvislosti s dĺžkou penisu dospelých mužov:
* Kinseyova správa z roku 1948 uvádza, že priemerná dĺžka penisu pri erekcii dospelého muža je 15,25 cm (merania robili skúmané osoby)
* Wesselov tím z Kalifornskej univerzity v roku 1996 korigoval priemernú dĺžku penisu pri erekcii na 13 cm (merania robili vedci)
* Výskum brazílskych urológov určil priemernú dĺžku penisu pri erekcii na 14,5 cm (merania robili vedci) a k podobným výsledkom dospeli aj nemeckí vedci pri výskume z roku 1996.
Z praxe sú však známe aj výnimočné prípady s abnormálnou dĺžkou mužského penisu. V prípadoch, keď veľkosť stoporeného pohlavného údu neprekročí 7 cm, hovoríme o mikropenise. Naproti tomu sú evidované prípady mužov, ktorých dĺžka penisu pri erekcii presiahla 30 a dokonca aj 40 cm. Ide však skutočne len o ojedinelé prípady.
@ooooo velmi jednoducho baba cim viac piva pije, tym ma vacsie cici
@krutafunebracka to bolo krute
13 rocnemu radia sukat v misonarke =D aaaaaaa
omg pozri sa na tom obrazku dolu pri nohy co tam asi tak trci?
@kat Pozri sa poriadne. Dole...
a ked ju budes jest za splna tak sa ti zvacsi dvojnasobne
omggg
nee =D perfektne trefné to bolo
@pershing363 presne tak nechcel mi to dat