Neviem si vybrať možnosť... ČR je vyspelejšia a vo veľa veciach lepšia, takže by to malo aj isté výhody. Ale zase bolo by to ťažké zorganizovať a vznikali by rôzne iné problémy. Bolo by to príliš komplikované...
Svoju narodnu suverenitu sme stratili vstupom do eu, takze pokial by zlucenie znbamenalo prebratie politickeho systemu, odstup z eu a prebranie zakonnika, tak by nam to prospelo .
Aj ked uprimne Ceskoslovensko nebol velmi rovnocenny stat co sa tyka Cechov a Slovakov.
Veta: "Kto odíde posledný zo slovenska, nech zhasne" vystihuje môj názor. Pripojením Českej republike by sme ako Slováci iba získali, ale pevne dúfam,že český národ nie je až taký hlúpy a nenechá /aj keď v utopistickej rovine sa teraz bavíme samozrejme/ k sebe pripojiť SLOVENSKO!Preboha!To už by som nemala kam utekať a mesto,kde študujem, nemohla nazývať zasľúbeným
poviem to tak, ze keby teraz existovalo este ceskoslovensko, som proti rozdeleniu...18 rokov Slovenska ale ukazalo, ze mozno to aj k niecomu pomohlo...
@transplantovana a pojdes kde do CR? to bude teda obrovsky posun vpred Aj keby si isla napriklad do UK musela by si perfektne hovorit po anglicky a zmenit si meno inak ta stale budu mat za "zabednenu slovac" ci ako to hovoris ..neprajem ti nic zle ale ja som si takmer na 100% isty ze do 4 rokov sa prestahujes na Slovensko natrvalo abudes rada aj zato ze sa nemusis vratit napriklad do bosny,srbska ,albanska,madarska,ukraijiny atd.
@exonr ďakujem ti veľmi pekne za kompletnú analýzu môjho života, kľudne si jej ver, ja pôjdem tam a tou cestou, ktorou sa mi zachce. som zvedavá, čo si si odžil ty, keď tak presne ovládaš plán môjho života. ak raz odídem, na Slovensko sa viac nevrátim natrvalo, istý si môžeš byť tým.
@exonr nie, neviem, prečo by to malo platiť o birdze, kde som našla super ľudí. jasné, nájdu sa tu aj 17ročné rýpaniny ako ty, ale tak, vieš, koho zaujímajú.
som proti.. Ibaze by sa hlavnym mestom stalo Brno, alebo Trencin (alebo hociake ine mesto ktore by bolo +- v strede krajiny) a mali by sme rovnake zastupenie v parlamente...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
a spojenim by sme sa ani my ani cesi daleko nepohli
federácia by nám možno prospela
nie sme v Belgicku, dva úplne odlišné svety spojené nadobréslovo
ale keby sme zase boli Ceskoslovensko..
1vec.. hlavne mesto? D akoze cesi by neustupili ani my takze problem
2vec vychod by totalne este viacej upadol lebo zase by sa vsetko sustredovalo do ciech ako v minulosti...
a viem ze este daco som cela napisat ale nepametam si
Aj ked uprimne Ceskoslovensko nebol velmi rovnocenny stat co sa tyka Cechov a Slovakov.
áááách. fuj, českí bratia a fuj, hlúpa zabednená Slovač.
- že by vznikol 3x väčší jednotný trh
- že by sme sa stali počtom vyrobených áut na 1 obyvateľa svetovou megaveľmocou
- že by sa skvalitnila futbalová a hokejová liga
Ale muselo by sa spraviť toto :
- išlo by o konfederáciu dvoch samostatných štátov (ako USA)
- zaviedla by sa jednotná mena tzv. eurokoruna
- hlavným mestom konfederácie by sa stalo Brno
Potom fakt nevidím rozdiel v súčasnom fungovaní Slovenska teraz a po spojení. A možno by sme nemuseli byť ani v EU.
je to naozaj tazka otazka
@insomnya
@johnysheek
@lilu a na "hlavovej časti" mincí tvoja podobizeň?
@42 keď len to je problém, hoc budem i Jano Šík
@johnysheek @41 ale to by si nemohol byť prezidentom
@insomnya nie náhodou jedna evrikoňurka? dve evrikoňurky a desať evrikoňuriek?
@lilu už som sa zľakol
@insomnya je gramatikus magna!
@lilu fajn , tak sa uspokojím i s kreslom "prvého ministra" (taktiež na doživotie s možnosťou odstúpiť svojvoľne)
@insomnya (vo) ?
@johnysheek kľudne aj gaučák ( bez právomocí )
Raz sme už boli, tak nevidím dovod, prečo by to nemalo byť aj tentoraz.
Ale Čechúňou moc rada nemám, takže ňe.
buď podobizeň alebo právomoci
ty máš jedno, ja beriem druhé.. predsa musí byť deľba moci v krajine..
tuto @stage môže byť šéf komory a @insomnya sa vyzná v evrikoňurkách tak môže byť financ minister...
Norinka (Mojsej) von Pereš
a dúfam že tou "baronessou" by si sa kochať na minciach nechcel.. lebo inak ..