"A videl som: Hľa, plavý kôň a ten, čo sedel na ňom, volal sa Smrť a za ním šlo Podsvetie. A dostali moc nad štvrtinou zeme biť mečom, hladom, smrťou a divou zemskou zverou"
Dostali rozkaz, aby ich nezabíjali, ale trápili päť mesiacov; a ich trápenie bolo ako trápenie od škorpióna, keď uštipne človeka. V tých dňoch ľudia budú hľadať smrť, a nenájdu ju, budú si žiadať zomrieť, a smrť od nich utečie.
@barky Ukázal si ako to vyzerá, ak niekto vytrháva texty z kontextu bez vysvetlenia. Prečítal si si celú tú kapitolu, a rozumieš každému slovu? Myslím či chápeš význam, ktorí objavili ľudia, ktorí sa zaoberajú štúdiom Biblie. Je rozdiel si niečo vysvetliť po svojom a poznať pravdu. Ale to asi vieš.
@barky každopádne to študujú vzdelaní ľudia, vedci...
To je predsa známe a logické, že nie všetko človek považuje za doslovne splniteľné a niečo považuje za obrazné pomenovanie, ktoré však na niečo zase odkazuje. Preto sa to vníma ako obrazné pomenovanie.
Napr. "a ich trápenie bolo ako trápenie od škorpióna, keď uštipne človeka" - to je logicky obrazné. A vôbec, koniec sveta je asi nepredstaviteľná vec.
ja chcem ako stará pred domom so svojim dedkom /manžel/ kolísať sa na takých hojdacích stoličkách a hovoriť posledné slová... ako veľmi kľudný koniec. a začiatok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
"A videl som: Hľa, plavý kôň a ten, čo sedel na ňom, volal sa Smrť a za ním šlo Podsvetie. A dostali moc nad štvrtinou zeme biť mečom, hladom, smrťou a divou zemskou zverou"
Dostali rozkaz, aby ich nezabíjali, ale trápili päť mesiacov; a ich trápenie bolo ako trápenie od škorpióna, keď uštipne človeka. V tých dňoch ľudia budú hľadať smrť, a nenájdu ju, budú si žiadať zomrieť, a smrť od nich utečie.
Inak je zaujimave že čo sa hodí to sa berie do slova a čo nie je už myslené inak
To je predsa známe a logické, že nie všetko človek považuje za doslovne splniteľné a niečo považuje za obrazné pomenovanie, ktoré však na niečo zase odkazuje. Preto sa to vníma ako obrazné pomenovanie.
Napr. "a ich trápenie bolo ako trápenie od škorpióna, keď uštipne človeka" - to je logicky obrazné. A vôbec, koniec sveta je asi nepredstaviteľná vec.
a zapamatejte si jedno: "Každemu podľa zásluhy"!