@pastor1 pretoze sa mi nechcelo a videl som perspektivu v niecom inom..povodne som chcel vystudovat teologiu a pravo ale uvedomil som si ze by som stratil plno rokov zivota
ako sa to vezme... na základke v prvom a druhom ročníku tuším som bol nútený chodiť na nábožko (lebo mi jaksi nedošlo že si môžem vybrať, rodičia sa tým nezaoberali lebo veď moja vec/voľba, a defaultne bol človek zaradený na nábožko), a hrozne som sa tam pri tých nezmysloch nudil.
potom mi došlo že si vybrať môžem, a dal som sa pochopiteľne na etiku, čo bola tiež nuda, ale aspoň to nemalo ten element vymývania mozgov, a po roku som o tom znovu začal rozmýšľať, lebo ten rok bola doba keď som sa začal veľmi intenzívne zaoberať rôznymi metafyzickými vecami, tak som sa pohrával s myšlienkou aká by to bola sranda keby tam tete katechétke nejaký "fagan" (ja) z piateho ročníka ľavou zadnou rozbíjal tie priblblé kresťanské teórie, a dával všetky nepohodlné otázky na ktoré kresťanstvo nemá žiadnu, alebo žiadnu rozumnú odpoveď.
myslím že som sa aj pokúsil dať sa znova na nábožko, ale nemohol som, kvôli tomu že som rok nechodil, tuším.
ale akože seriózne študovať, že stredná aj výška? nie som typ človeka čo dobrovoľne študuje niečo o čom vie že je to hovadina
nie..aby som mohla byť katolícka (lebo som katolíčka) tak by som nemohla byť žena, musela žiť v celibáte a do tretice by som musela mať rečový talent...ak napr. evanjelická tak stačí len rečový talent...a ak greko tak by som musela byť muž..taže nie
nie je na škodu mať o tom nejaké vedomosti, aj keď som ateistka. veď na Slovensku je dosť vela pobožných ludí tak musím predsa vedieť o čom oni hovoria (a čomu ja neverím Ale študova určite nie (a asi ani nemôžem keď som dievča, aj keď sa teoreticky aj reholné sestry to museli istým spôsobom "študovať")
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ak študujete, baví vás to?
@marleymt veru tak a dodnes na naho spomíname ako na dobrého človeka
@marleymt veru nemusel. Ale vidno že mal to dobro v srdci. A to je najdôležitejšie
@pastor1 pretoze sa mi nechcelo a videl som perspektivu v niecom inom..povodne som chcel vystudovat teologiu a pravo ale uvedomil som si ze by som stratil plno rokov zivota
potom mi došlo že si vybrať môžem, a dal som sa pochopiteľne na etiku, čo bola tiež nuda, ale aspoň to nemalo ten element vymývania mozgov, a po roku som o tom znovu začal rozmýšľať, lebo ten rok bola doba keď som sa začal veľmi intenzívne zaoberať rôznymi metafyzickými vecami, tak som sa pohrával s myšlienkou aká by to bola sranda keby tam tete katechétke nejaký "fagan" (ja) z piateho ročníka ľavou zadnou rozbíjal tie priblblé kresťanské teórie, a dával všetky nepohodlné otázky na ktoré kresťanstvo nemá žiadnu, alebo žiadnu rozumnú odpoveď.
myslím že som sa aj pokúsil dať sa znova na nábožko, ale nemohol som, kvôli tomu že som rok nechodil, tuším.
ale akože seriózne študovať, že stredná aj výška? nie som typ človeka čo dobrovoľne študuje niečo o čom vie že je to hovadina