Ahoj Už dlhšiu dobu ma láka hrnie na nejaký hudobný nástroj.Tak som začala na el.klávesoch. Baví ma to...na hodiny klavíra nechodím,len príbuzný ma občas naučí nejake skladby a väčšinou sa učím sama z youtube. čo sa týka teorie,nviem úplne nič...jasne,
@sanamiraven kto ovláda noty má veľké plus, ale dá sa hrať aj bez toho. Ak ti má kto požičať nejakú akustickú gitaru, španielu alebo basu, tak to skús najprv tak, či ti to pôjde a bude ťa to baviť, určite na basu nemusíš chodiť niekam na hodiny alebo tak, ani neviem či také niečo je. Je tento nástroj trochu podceňovaný, ale nečudujem sa - buď je basák lama, alebo Boh so zlatým stredom som sa ešte nestretol. No a tie základy basy musíš zvládnuť za pár dní, je X pesničiek kde si to basák "váli" na jednej strune a zmení za celý čas tri krát "akord"
ja hram 2 roky sam nechodil som na nijake hodiny a ani som nezacinal gitarou.. Zidu sa ti nejak tie rady od ludi co uz hraju a lepsie ak mas s kym hrat.. Samu ta to rychlo prejde.. Ale vsetko co potrebujes mas na nete popripade mi napis ..
@n0win0u kamo, hrat na bassu je vazne strasne lahke. ak je uplny noob tak prve 2 tyzdne nez mu zhrubne koza to bude mat tazke. ale inak je to (v modernej hudbe) len o jednoduchom vybrnkavani 4 tonov.
*cest bassovim solam - to je nieco! ale pocujem to zriedka.
@antinim nikto tu nenarazal na nic, nikto netrepal o kontrabase ci co sa ti tam miesa v hlave, vsetci myslime ten isty nastroj, normalne elektricku basgitaru
ono sa to totizto po slovensky vola basgitara aka basova gitara aka basa vsetko s jednym S
a nie jak ty nam tu rozsirujes obzory ze prekvapivo baSSa O____O
to je len cista jebnutost ze to v poslednom case par ludi vola bassa a ludia co na nu hraju su podla nich bassaci lebo to je tak odpici jak keby som povedal ze sme si boli s kamosmi zahrat football
ale fakt dost zasnem ze ty co tu vypadas jak keby si rozmyslal lavym vajcom a nie hlavou ked sypes taketo skvosty napises cloveku co hra popici neviemkolko rokov na basu aj aktivne v kapele hento co si napisal, ides mu vysvetlovat ze na basu vie hrat kazdy debil, dokonca mu aj laskavo vysvetlis jak sa to ma spravne volat a nakoniec ze proste fail
@etelnair jesus, spamataj sa a prestan ma sledovat.
nikomu nehustim do hlavy sracky, len som pododkol, ze ak ma na mysli basu, tak slangovo sa tak nazyva aj basgitara len sa to pise s dvoma s pretoze je to americky slang. ze tebe sa nepaci mam u riti.
a vazne je ubohe tak strasne sa snazit robit zo mna kokota, v tomto pripade len preto ze volam basgitaru bassa. pritom sam pouzivas
'o_________O', 'roflmao' a ine sracky, ktore su rovnako fail ako 'bassa'
btw tiez hram aj v kapele aj na bassu tak vychladni mr.fuckincreepysolo
caw, ja som pred rokom a pol zacal hrat na base, som samuuk, neny nic zle ak sa ucis sama ale po case som zistil ze punck rock mi nestaci ak chcem byt dobry basak, teraz som zacal pocuvat viac stilov aby som si rozsiril hranice, zaklad je jednoduchy ale potom by bolo dobre keby ta niekto naucil aj striedat akordy a dodrziavat rytmiku pri striedany, je to fajn hudobny nastroj a vela ho podcenuju, u nas v Nitre ho aj vyucuju v zuske.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
takychto ignorantov mam najradsej, stavim sa, ze hras na gitare
*cest bassovim solam - to je nieco! ale pocujem to zriedka.
ak nie, tak vazne neviem ako mam reagovat. proste fail.
ono sa to totizto po slovensky vola basgitara aka basova gitara aka basa vsetko s jednym S
a nie jak ty nam tu rozsirujes obzory ze prekvapivo baSSa O____O
to je len cista jebnutost ze to v poslednom case par ludi vola bassa a ludia co na nu hraju su podla nich bassaci lebo to je tak odpici jak keby som povedal ze sme si boli s kamosmi zahrat football
ale fakt dost zasnem ze ty co tu vypadas jak keby si rozmyslal lavym vajcom a nie hlavou ked sypes taketo skvosty napises cloveku co hra popici neviemkolko rokov na basu aj aktivne v kapele hento co si napisal, ides mu vysvetlovat ze na basu vie hrat kazdy debil, dokonca mu aj laskavo vysvetlis jak sa to ma spravne volat a nakoniec ze proste fail
akoze o_________O ty si tu jediny fail momentalne
nikomu nehustim do hlavy sracky, len som pododkol, ze ak ma na mysli basu, tak slangovo sa tak nazyva aj basgitara len sa to pise s dvoma s pretoze je to americky slang. ze tebe sa nepaci mam u riti.
a vazne je ubohe tak strasne sa snazit robit zo mna kokota, v tomto pripade len preto ze volam basgitaru bassa. pritom sam pouzivas
'o_________O', 'roflmao' a ine sracky, ktore su rovnako fail ako 'bassa'
btw tiez hram aj v kapele aj na bassu tak vychladni mr.fuckincreepysolo
ale kedze na ten nastroj sam hras tak to skor hento zo seba vypustit je dost ubohe
presviedcat o tom nakolko je to jednoduche ma nemusis, to ta odkazem na @7 a mozme ist zas dokola
...nie nehram len na sposob blink 182 = 4 noty dookola.
v kapele som lead guitarist a viem aky je rozdiel medzi solami na normalnej 6 strunovke a basgitare
pochval sa aj ty s tvojimi skusenostami, urcite si lepsi nez ja.