Teda lepšie povedané, uvažujem nad tým. Mám síce len 17 rokov, no moja dlhodobá situácia je doma...z môjho pohľadu hrozná. Veľmi rada by som odišla, bolo by to pre mňa doslova vykúpenie, no v mojom živote je pár vecí, ktoré ma stále nechávajú v pomykove,
@xixixi vieš to maš tak .... bud si z chudobiny .... a mas dobre vztahy ... alebo mas zazobanych fotrovcov a vztahy v rodine na piksu .... a ešte rôzne ďalšie situácie ---- aha šak si baba a podľa všetkého aj pekná keďže chodíš fotiť .... no povedz mi ...máš problém sa osamostatniť ? ...vieš koľko 30-40-50 ročných zbohatlíkov čaká len na teba ...... takže držím palce ....
ja by som na tvojom mieste odišla..čaká ťa tam lepší život a tu by si sa ajtak len trápila..a sestry si niako budú musieť poradiť sami..možno po čase si všetci uvedomia ako strašne ťa majú radi..a budú ča volať naspäť..len moj nazor..
ja som ten druhý prípad, žiaľ...heh, že som ja na také riešenie skôr nepomyslela ...ale ak mám pravdu povedať...to už radšej doma ako s nejakým o 20 rokov starším chujom
no hej, nie každý musí byť chuj , to máš pravdu :p ... a zas taký život "šak keď platí" neviem, či je práve ruka v ruke so šťastím alebo aspoň spokojnosťou... _
Najprv sprav jednu vec, porozprávaj sa so všetkými začni napríklad s otcom povedz mu že chceš odísť že nezvládaš sestry a podobne ale s kľudom alebo ak máš lepší vzťah tak začni s mamou... Porozprávaj sa aj so sestrami a hlavne buď trpezlivá ! Potom uvidíš ako sa ďalej vyvinie situácia a budeš o niečo múdrejšia myslím si že po citovej stránke väčšinou rodiča proste zlomíš a oni si vystúpia do svedomia
myslím, že tvoja situácia sa dá odchodom už len vylepšiť, ak zostaneš, budeš tu stagnovať. je od teba veľmi milé, že sa chceš starať o sestry, ale otázne je, či to má zmysel, keď ony od teba tú pomoc asi nechcú. ale je tu ešte @13 . prípadne môžeš porozmýšľať, či sa nedá urobiť nejaká veľká podobná zmena na Slovensku.
ked na teba tak seru a sestry ta nepocuvajau a viac-menej uz su v zlych partiach alebo cokolvek,naco tam ostavat?chod prec!a ze ich nezvladne otec?jeho problem!
odid a zarabaj si na seba a neohliadaj sa spat a hlavne,nelutostne!
a navyse,ked si spominala,ze je 100% (no dobre,o tom pomlcim,ale ked si to myslis,tak v pohode).nevidim problem,zadrhel.
@xixixi to som nevedela to je pre mna novinka ...ja by som asi šla...ine by bolo keby su tie sestry na mna neviem ako naviazane ale ako čitam nespravaju sa bohvieako k tebe
no, s otcom som to už skúšala, on to veľmi privítal a nápad sa mu zapáčil natoľko, že v každej hádke si spomenie no moje slová z vtedajšieho večera "Už chcem odísť z domu" a pripomína mi to stále
a zostaň pekne doma, buď rada že má kde spať a máš čo žrať a keď to tam bude na nevydržanie, začni športovať a chodiť do lesa a uvidíš že všetko pôjde hladšie
tak v tom pripade sucitim s tebou ... prezit preziju, len ja sa o nich stale bojim..ako keby som bola ich mama...teda nejaka ina mama, nie zrovna konkretne ta ich
@xixixi tak to ešte skús s tými sestrami... a ak to nepomôže ešte je tu možnosť odísť na pár dní aby si uvedomili že to myslíš vážne a potom sa rozhodni ak to nepôjde fakt kašli na všetko ber švestky a padaj si žiť svoj vlastný život !
@xixixi a čo také Ťa ukľudňuje? tak začni meditovať a raduj sa zo života, si zdravá, máš všetko čo potrebuješ na prežitie... potom doštuduješ a niekam sa poberieš, vyčkaj času
Ak máš ambíciu odísť, budeš taká aj za pár mesiacov, o rok..alebo ešte neskôr....hlavne vyrieš všetky nezrovnalosti s rodinou, kamaratmi...takto to iba vyzerá, že utekáš..a pripadne ak by to tam nevyslo nebudeš sa mať za kým vrátit...dokonči školu, prípadne si tam kam chceš ist najdi nejaku na ktorej budes pokracovat..vzdelanie je dolezite a fotenia nebudu do nekonecna...radím ti neponáhlat sa, vsetko vyriesit...a na te fotenia radsej cestuj ako zostat tam natrvalo...lebo ozaj si neviem predstavit, odkial by si mala byvanie, dostatok financii..este ani sama nemozes podpisovat ziadne papiere..lebo je ine ked si dva mesiace cez agenturu niekde v singapure, kde ti vsetko zabezpecia ako zariadit si novy zivot
mňa napríklad donedávna ukľudňoval aj taký posed s kamarátmi niekde v podniku alebo hra na klavíri ...ale klavír bol hlučný a kamarátov už žiaľ nemám, z partie 15 ľudí neostal nikto ... viem, že by bolo lepšie vyčkať času, ale ja to už neviem vydržať..a veľmi dlho
@xixixi ale nie si ich mama... nie si za ne zodpovedna. V prvom rade sa postaraj sama o seba, lebo ked sa budes najprv venovat sestram, tak ani jedna z vas sa nebude mat dobre.
A sama pises, ze su nevdacne... kolko maju rokov?
Maju rodicov, oni sa o nich maju starat.
Pozeraj dopredu a sustred sa na svoju buducnost. Ked to raz niekam dotiahnes, potom sa o nich mozes strat...
@strommen2428 Si na omyle. To, že sa niekto narodil bohatým rodičom, vôbec nemusí znamenať, že s nimi bude mať zlé vzťahy a naopak, ak sa niekto narodil do chudobnej rodiny, nemusí nutne mať dobré rodinné vzťahy. Ale inak sa, samozrejme, výške tvojho IQ nevysmievam.
@nevycerpavaj Asi si si to zle prečítala. Chcela len názor. Máš to tam hore napísané. Čekni si to. Btw keby s ňou aj chcel niekto súcitiť, nemohol by. Človek keď si prečíta tvoj koment, nemôže inak ako súcitiť s tebou. Chudinka naša. Nabudúce skús byť ešte povrchnejšia.
Prečo sa vždy musí nájsť pár tupcov, ktorí si robia srandu z celkom vážnej situácie, svojimi priblblými komentármi?
@xixixi Súhlasím s @beaurebelle. Nie všetko je vždy také jednoduché, ako sa to na prvý pohľad zdá, najmä ak je človek zúfalý. Chápem ťa, že na jednej strane by si najradšej odišla a rovnako chápem aj to, že sa na druhej strane predsalen bojíš o sestry a nie je ti ľahostajné, čo s nimi bude /napriek tomu, aké máš s nimi vzťahy/. To vypovedá len o tom, že máš srdce a nemyslíš len na seba. Netrúfam si radiť ti, čo by si mala urobiť, pretože ja sama neviem, čo by som urobila. Máš to ťažké.
@xixixi užiť sa dá aj bez kamarátov... ale Ty zrejme niesi typ dievčiny, ktorá po nociach pozoruje diviačie rodinky a raduje sa z každého stromu, ktorý stretne... tak potom si to už nejako vyrieš, ale odchod nič nevyrieši, keď to povieš tatkovi, bude zle...
nezrovnalosti vyriesit by bolo naozaj na mieste...ale s kamaratmi sa to naozaj nepodari, ja som sa im vela raz ozyvala, oni na mna nereaguju alebo reaguju skaredo...to nema cenu, pre mna uz nie su kamaratmi ...s otcom vyslovene pohadana nie som, na sestry sa nehnevam, dufam, ze ani ony na mna ...ja som ochotna robit hocijaku robotu popri tom spominanom foteni, predavat, strazit deti, proste hocico, aby som sa uzivila. Navyse ovladam plynule anj nemcinu a dajme tomu ze aj spanielcinu, takze by som sa dufam niekde ujala, i ked vzdy radsej asi preferuju domacich... aj toto je cez agenturu, len je o dost obtiazne, kedze agentura je len akoby "sprostredkovatel toho belgickeho sprostredkovatela"...a maturitu by som dufam zbuchala niekde aspon na dialku., i ked by mi fakt pasovala, lebo cely zivot som mala same 1 a na vzdelani mi zalezalo, len...niekedy su aj surnejsie veci...ale vzdelanie je zaklad, to je pravda..
Sama musíš vedieť čo chceš, tu ti nikto nemôže pomôcť. Ja idem preč som sa rozhodla definitívne. Ale až teraz keď mám robotu partnera (ktorého by som zabil najradšej Jednoducho keď si myslíš, že by to bolo najlepšie čo môžeš urobiť choď.
Ale keď nie si si istá porozmýšľaj. Niekedy treba dať lekciu aj rodičom, že niektoré veci sa nerobia, aj keď celkom nemám náhľad akú máš situáciu.
Jednoducho keď myslíš, že tu bude najlepšie tak choď.
@xixixi odpadnem ty normalne zazivas co som zazival ja teda podobne rodicia su tiez stale v zahranici to by nebol problem ale mam tiez mladsieho brata s ktorym bolo tiez vela problemov mne prisla ponuka hrat v amerike tak som siel ale ja som nepremyslal ani minutu a siel do toho uz aj koli slovenskemu hoekjovemu vedeniu ale v podstate si na tom ako som bol ja len ja som mal dobre vztahy s rodicmi ale drzim palce nikdy su neni zaciatky lahke ale na to si zvyknes chod do toho
@xixixi mal som to strasne tazke zo zaciatku uplne mi vsetci chybali a tak som bol ako ubacane decko strasne som sa musel ucit anglictinu ale asi po 3 mesicoch som si to zacal brutalne uzivat a hlavne uvedomovat ze som prec to je sen kazdeho sportovca ist hrat niekam kde to ma zmysel drzim ti palce ja by som to skusil
utekaj.... sestram je to zrejme aj tak jedno, ze sa o ne staras, pokial sa chovaju tak, ako sa chovaju.. a otec neh si uzije, ked doteraz trapil on teba..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
no to dufam ze nie
do Hasseltu
chcieť by som chcela, ale je tam tak možno polovičná šanca, že sa to podarí. Ak by som teda odišla.
ja som ten druhý prípad, žiaľ...heh, že som ja na také riešenie skôr nepomyslela ...ale ak mám pravdu povedať...to už radšej doma ako s nejakým o 20 rokov starším chujom
dať sa dá ak máš podpis a povolenie od zákonného zástupcu, čo by som ja potencionálne veľmi rýchlo získala
no hej, nie každý musí byť chuj , to máš pravdu :p ... a zas taký život "šak keď platí" neviem, či je práve ruka v ruke so šťastím alebo aspoň spokojnosťou... _
Najprv sprav jednu vec, porozprávaj sa so všetkými začni napríklad s otcom povedz mu že chceš odísť že nezvládaš sestry a podobne ale s kľudom alebo ak máš lepší vzťah tak začni s mamou... Porozprávaj sa aj so sestrami a hlavne buď trpezlivá ! Potom uvidíš ako sa ďalej vyvinie situácia a budeš o niečo múdrejšia myslím si že po citovej stránke väčšinou rodiča proste zlomíš a oni si vystúpia do svedomia
odid a zarabaj si na seba a neohliadaj sa spat a hlavne,nelutostne!
a navyse,ked si spominala,ze je 100% (no dobre,o tom pomlcim,ale ked si to myslis,tak v pohode).nevidim problem,zadrhel.
ak sa vieš uživiť sama, nie si na nikoho odkázaná, je to tvoj život.....
a ako píše @hluzar reakcie na teba su fak jebnute, maju všetko čo chcu a hovno vedia čo je život......filip
adnini maju dovolenku, tak tu nedávajte žiadne erotické foto a pod.....filip
no, s otcom som to už skúšala, on to veľmi privítal a nápad sa mu zapáčil natoľko, že v každej hádke si spomenie no moje slová z vtedajšieho večera "Už chcem odísť z domu" a pripomína mi to stále
no so sestrami to skúsim
dik za komentar
@bizbilio
dik aj tebe : )
@zajko30
ale tak ja som vedela ze nie kazda reakcia bude zrovna 3 razy povzbudiva ale ono teraz tu moc tych dilinov ani nie je teda podla mna
Na tvojom mieste nevaham a idem prec, sestry preziju az bez teba
športovať celkom aj športujem..teda cvičím pre udržanie línie..a ten les... no niektorých ľudí to určite ukludňuje, no ja asi nie som taký typ
tak v tom pripade sucitim s tebou ... prezit preziju, len ja sa o nich stale bojim..ako keby som bola ich mama...teda nejaka ina mama, nie zrovna konkretne ta ich
@istsinka prečo ?
Keď tvoj otec nebude zvládať tie sestry, ešte sám za tebou prilezie.
mňa napríklad donedávna ukľudňoval aj taký posed s kamarátmi niekde v podniku alebo hra na klavíri ...ale klavír bol hlučný a kamarátov už žiaľ nemám, z partie 15 ľudí neostal nikto ... viem, že by bolo lepšie vyčkať času, ale ja to už neviem vydržať..a veľmi dlho
A sama pises, ze su nevdacne... kolko maju rokov?
Maju rodicov, oni sa o nich maju starat.
Pozeraj dopredu a sustred sa na svoju buducnost. Ked to raz niekam dotiahnes, potom sa o nich mozes strat...
@nevycerpavaj Asi si si to zle prečítala. Chcela len názor. Máš to tam hore napísané. Čekni si to. Btw keby s ňou aj chcel niekto súcitiť, nemohol by. Človek keď si prečíta tvoj koment, nemôže inak ako súcitiť s tebou. Chudinka naša. Nabudúce skús byť ešte povrchnejšia.
Prečo sa vždy musí nájsť pár tupcov, ktorí si robia srandu z celkom vážnej situácie, svojimi priblblými komentármi?
@xixixi Súhlasím s @beaurebelle. Nie všetko je vždy také jednoduché, ako sa to na prvý pohľad zdá, najmä ak je človek zúfalý. Chápem ťa, že na jednej strane by si najradšej odišla a rovnako chápem aj to, že sa na druhej strane predsalen bojíš o sestry a nie je ti ľahostajné, čo s nimi bude /napriek tomu, aké máš s nimi vzťahy/. To vypovedá len o tom, že máš srdce a nemyslíš len na seba. Netrúfam si radiť ti, čo by si mala urobiť, pretože ja sama neviem, čo by som urobila. Máš to ťažké.
za prve dobry nick :p
nezrovnalosti vyriesit by bolo naozaj na mieste...ale s kamaratmi sa to naozaj nepodari, ja som sa im vela raz ozyvala, oni na mna nereaguju alebo reaguju skaredo...to nema cenu, pre mna uz nie su kamaratmi ...s otcom vyslovene pohadana nie som, na sestry sa nehnevam, dufam, ze ani ony na mna ...ja som ochotna robit hocijaku robotu popri tom spominanom foteni, predavat, strazit deti, proste hocico, aby som sa uzivila. Navyse ovladam plynule anj nemcinu a dajme tomu ze aj spanielcinu, takze by som sa dufam niekde ujala, i ked vzdy radsej asi preferuju domacich... aj toto je cez agenturu, len je o dost obtiazne, kedze agentura je len akoby "sprostredkovatel toho belgickeho sprostredkovatela"...a maturitu by som dufam zbuchala niekde aspon na dialku., i ked by mi fakt pasovala, lebo cely zivot som mala same 1 a na vzdelani mi zalezalo, len...niekedy su aj surnejsie veci...ale vzdelanie je zaklad, to je pravda..
nie, tatko by bol mozna aj poteseny
Ale keď nie si si istá porozmýšľaj. Niekedy treba dať lekciu aj rodičom, že niektoré veci sa nerobia, aj keď celkom nemám náhľad akú máš situáciu.
Jednoducho keď myslíš, že tu bude najlepšie tak choď.
Neviem či ja by som išla ale asi hej.....
1. - povinnost starat sa o tvoje sestry maju tvoji rodicia a nie ty
2. - "Jedna mi robí neustále problémy, hľadá si také problémové partie a v škole má hrozné známky, druhá ma úplne ignoruje a poslúcha len otca"
z toho sa da usudit ze ta nemaju prave radi, su to kravy a o tvoju starostlivost nemaju zaujem, takze by som sa na ne na tvojom mieste vykaslala
3. - mozno uz taku dobru ponuku a sancu odist nedostanes, takze do toho urcite chod
tot moj nazor..
hej, viem , vzdelanie je prvoradé, ale v tejto chvíli seriem už aj na tú školu...nemám na výber :/
@method
ano som, preco?
@fanklublbl
okej okej : p
@jurino555
naozaj?? :o
a nemal si to tam stazene tym, ze si bol prakticky "cudzinec"? a neolutoval si odchod z domu?
mimochodom: kludne by si mohla napísať knihu o svojom živote...bolo by to zaujímavé čítanie...týmto nijak neprovokujem.
doma sizničíš život, zo stresu ochorieš a rodina aj tak ostane nevďačná!
ak tí v Belgicku nie sú pasáci či čo, vezmi úspory a choď
chod a ani sa uz za sebou neotacaj!
ďakujem za koment a radu
napíšem blog