ja by som ti aj povedala svoj názor...ale nepochopila som čo sa pýtaš... pýtaš sa či máš odísť alebo či si najsť lepšiu pracu alebo čo si tým chcela povedať?
hybaj na intrak a nepiskuj.. tisice ludi boli na intraku a prezili... a ze sa to neda? hodnoti sa aj vzdialenost bydliska... vybav si trvale bydlisko v hornej marikovej a intrak dostanes...
aha takže... v tovjej situacii by som si ujasnila priority a tie tvoje neistoty v ničom ma dosť štvú... je logické že nič nie je isté v živote... len smrť... ale aj tak.... proste si ujasni z danými ľudmi čo oni chcú a čo chceš ty a podla toho sa zariadiť ... jednoducho si stanov ciel a chod za ním a nie že "to neni isté a hento neni isté" ... takto sa podla mna nedá existovať.... čiže ja by som si ujasnila priority a začala na tom pracovať čo chcem dosiahnuť
nejde o to,že by som tam nerada išla,lenže vec sa má tak,že celý jeden "panelák" idú dať pre zahraničných a ten druhý ostane len pre prvákov,ktorých naberú niekolkonásobne viac,doktorantov etc...a vzdialenosť ti nepomože ani keby bývaš na Ukrajine..
@chanteuse stavias sa k tym problemom tak, ze mam pocit, ze ich ani nechces riesit... si zober studentsku pozicku, skoly v poslednej dobe radi poziciavaju, myslim, ze az do 1400 eur.
viem,že žiadne z tých riešení nie je úplne ideálne a ani nebude.. čiže hladám "to najmenšie zlo" a vec sa má tak,že študentská pôžička tam nepatrí.
rozmýšlala som aj nad sociálnym lenže na tie podmienky čo sú sa to u nás dáva študentom,ktorí si to vybavia.. a trvalý pobyt si asi nenahlásim len ak u hocikoho.
@chanteuse rozumiem a viem že ono velakrat su veci ozaj ťažké..lenže treba niečo spraviť ... ja som len povedala čo by som spravila... no každopadne, musiš si nejako vybrať... lebo očividne to takto dlaje nejde kedže si pytaš radu..
@chanteuse soc stipko sa VZDY dava len studentom, ktori si to vybavia, vypliva to zo zakona... vasa skola to urcite nerobi inak, ako kazda ina, pretoze by porusovala zakon... a ano, trvaly pobyt si nahlasis len tak u hocikoho.. je to vecou 5tich minut a tusim 3 euroveho kolku...
ja neviem , prečo si to treba sťažovať. teda dobre, nie som v tejto situácií, ale proste ak nič nie je isté, nie sú peniaze, a to že nechceš odísť je síce milé, ale ak nemáš na výber tak sa skratka treba prispôsobiť. "šanca je, ale istota nie" to neznie nijak dobre. a kto povedal že na tom "intárku" by si bola s niekým s kým by sa nedalo vydržať 4 roky? už vieš koho by si dostala ako spolubývajúceho?
ja by som svojho tatina napríklad takto nezaťažovala, aby niečo predal átď. proste nie, ak je možnosť "intráku" idem bodka. problém je viacmenej vyriešený a môžem sa učiť na skúšky.
@chanteuse a prečo to nie je isté, ten "intrák"? neviem, ja proste aj keby mi to navrhne, bola by to fakticky posledná možnosť keby fakt nič nič nič iné nebolo ako riešenie a nemala by som kde bývať a chcela by som doštudovať.
ono, niekedy sa treba riadiť podľa seba, nech tam už je láska alebo hocičo. a keď nie podľa seba, tak treba si sadnúť s opačnými stranami a pohovoriť si o tom. ale to aj sama vieš, si myslím.
Byť na tvojom mieste, spravím čím skôr skúšky aby som mohla ísť niekde robiť, veď školu nemáš cez leto. zarobíš dostatočne aby si mohla pokryť nájom na semester a potom brigádovať počas voľna atď... veď chápeš čo tým chcem povedať... že za svoj blahobyt budeš musieť makať
@tommyhot nie som si teraz úplne istý, ale mal som jeden čas nahlásené trvalé bydlisko v dome ktorý patril 3 ľuďom a pri nahlasovaní si trvalého pobytu som musel doložiť aj súhlas aby som tam mohol mať bydlisko. To čo popisuješ ty by skôr platilo vtedy ak by si trvalé bydlisko nahlásila len na mesto a nie na konkrétnu adresu.
A čo ti ja poradím? Nič ak si chceš ostať s frajerom s naivnou predstavou že je to láska aká už nikdy nebude a kvôli tomu riskovať školu tak prosím. Ale aby si potom raz keď nebudeš mať školu neľutovala zvlášť keď sa s ním ešte rozídeš
pretože tam sa chodí po protekcii. A ten,kto má kontakty sa dostane nad ludí,ktorí si podajú žiadosť,to je myslím jasné.. a kedže celý jeden "blok" normálneho intráku sa ide dať zahraničným tých žiadostí je milion..
aj keby si pohovoríme tak nikto nevie čo bude o/do polroka čiže.. nejde z toho von v podstate kým nejaký čas neubehne
@chanteuse aha či takto. ale ak hovoríš že sa rodičia snažili vybaviť ten podobný ako intrák, tak tam možno šanca je a ak ťa zoberú tak by si asi mala ísť. z týchto všetkých riešení sa to mne osobne zdá byť ako najlešpie.
@semhamforas uradnicka si od teba explicitne pytala nejake dalsie dokumenty, ktore by potvrdzovali, ze nahlasujes skutocne trvale bydlisko? Odomna nepytala ani mastny prd. Prisiel som, zmenil som, zaplatil som, odisiel som. Hovorim, netrvalo to ani 5 minut..
"Naši sa mi snažili vybaviť to podobné ako intrák,kde teda je šanca ako som spomínala,lenže ostane tam minimum ľudí čo poznám,a z mojho odboru a zase byť na izbe s niekým s kým si vobec nerozumieš ešte dáke 4roky.."
študoval som dva semestre prekladateľstvo+tlmočníctvo a spolubývajúcich som mal politológa a muzikológa a rozhodne sa nedá povedať že by som si s nimi nerozumel
@chanteuse a bez vš sa to robiť nedá ? čiže, teraz nerobíš to čo ťa baví hej? teda, v robote. teda.. ja by som si ujasnil, načo presne by mi bola tá výška. Keď už sa inak nedá.
Potom ti už len ostáva menej spávať a robiť ešte niečo viac na zarobenie peňazí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
proste, keď neni sú lóve ťažko niečo riešiť.
sama píšeš, že intrák nie, spolu s tou druhou osobou bývať očividne nemôžte lebo by ste to finančne nedali, vaši sú zaseknutí...
tak, jedine ísť na "to podobné ako intrák".
jednoducho som len chcela vedieť ako by to riešil niekto iný.
pre zopakovanie,ani "intrák" nie je istý. čiže..
2. skús nájsť niekoho, kto by intrák mohol dostať, ale nechce na ňom bývať, aby sa akože ubytoval, pričom bývať budeš ty a budeš ho samozrejme platiť
nejde o to,že by som tam nerada išla,lenže vec sa má tak,že celý jeden "panelák" idú dať pre zahraničných a ten druhý ostane len pre prvákov,ktorých naberú niekolkonásobne viac,doktorantov etc...a vzdialenosť ti nepomože ani keby bývaš na Ukrajine..
@tommyhot KE
lenže niekedy ani to chcenie nepomôže.
(myslím,že v jednej veci sme na jednej lodi a asi si vieš predstaviť o čo ťažšie je,keď rodina tej druhej osoby o vzťahu nevie a ani nesmie vedieť. )
viem,že žiadne z tých riešení nie je úplne ideálne a ani nebude.. čiže hladám "to najmenšie zlo" a vec sa má tak,že študentská pôžička tam nepatrí.
rozmýšlala som aj nad sociálnym lenže na tie podmienky čo sú sa to u nás dáva študentom,ktorí si to vybavia.. a trvalý pobyt si asi nenahlásim len ak u hocikoho.
aj tu to bolo inak,ale hold.. sa zmenili priority riaditela.
myslela som to tak,že tu nikoho nemám (rodina,známy etc) čiže asi ťažko len tak pojdem ulicou a vyberiem si miesto,ktoré nahlásim ako trvalý pobyt..
ja by som svojho tatina napríklad takto nezaťažovala, aby niečo predal átď. proste nie, ak je možnosť "intráku" idem bodka. problém je viacmenej vyriešený a môžem sa učiť na skúšky.
ďalej..naši sami navrhli,že to tak spravia,ale ostalo to pri návrhu.. čiže na to sa tiež nespolieham a nenalieham
..a nemôžem sa riadiť len podľa seba,podľa toho čo ja chcem..
Len potom by som si musela zmeniť aj všetky doklady,či nie ?
ono, niekedy sa treba riadiť podľa seba, nech tam už je láska alebo hocičo. a keď nie podľa seba, tak treba si sadnúť s opačnými stranami a pohovoriť si o tom. ale to aj sama vieš, si myslím.
A čo ti ja poradím? Nič ak si chceš ostať s frajerom s naivnou predstavou že je to láska aká už nikdy nebude a kvôli tomu riskovať školu tak prosím. Ale aby si potom raz keď nebudeš mať školu neľutovala zvlášť keď sa s ním ešte rozídeš
pretože tam sa chodí po protekcii. A ten,kto má kontakty sa dostane nad ludí,ktorí si podajú žiadosť,to je myslím jasné.. a kedže celý jeden "blok" normálneho intráku sa ide dať zahraničným tých žiadostí je milion..
aj keby si pohovoríme tak nikto nevie čo bude o/do polroka čiže.. nejde z toho von v podstate kým nejaký čas neubehne
riskujem bývanie,vzťah.. školu nie. To,že sa teraz kvôli tomu pár hodín neučím neznamená,že ma hneď vyrazia.
keby si ju furt nepsominal, ta protisluzba by ti prisla sama...
a k tebe..
nuz..ber co mozes mat, vzdelanie je dolezite..
a @26
Našla si si prácu..
čo tak Vysrať sa na školu ?
@tomias ja viem, som dobrak od kosti
študoval som dva semestre prekladateľstvo+tlmočníctvo a spolubývajúcich som mal politológa a muzikológa a rozhodne sa nedá povedať že by som si s nimi nerozumel
Potom ti už len ostáva menej spávať a robiť ešte niečo viac na zarobenie peňazí.
čo je asi najjednoduchší spôsob.