Rozmýšlal som nad tým že chcem ist pracovat do Londyna, a neviem ako začat ake profesie su vhodne pre Slovakov, kde najdem tam pracu a ako, nejde mi o to ze ake su rozdiely v platoch....
Len by som chcel radu, ake stranky na prácu a prenajmy
inak pozri si napr. pohyby.co.uk, izby na sparerooms.co.uk... prácu môžeš skúsiť hľadať cez gumtree.com, ale tam je čím ďalej tým viac neserióznych ponúk.
a profesia vhodná pre Slováka? prosím ťa, ak si dobrý a vieš jazyky, tak je jedno, akej si národnosti.
alebo tam proste prídi, roznášaj životopisy a hľadaj /tak som to robila ja/
inak dá sa ubytovať aj cez rôzne agentúry, napr Bohemia (aspoň myslím), ale ich nevýhodou je to, že ubytovávajú v blbých štvrtiach. lacných, to áno, ale blbých. a mal by si to ďaleko od ruky všade.
čo ja viem, ja by som poslal application letter prv, napr. v anglicku sú tiež h&mká kde možeš na začiatok triedit veci, tescá, mekáče a podobné roboty kde môžeš začať... ale prv choď na ich stránku a pošli online application letter a keď budeš mať dopredu zaistenú robotu, príď. bo 10% nezamestnanosť, tisíce bez práce.. môže sa ti stať že tak lahko nenájdeš robotu teraz v recesi
Preco prave Londyn? V Nemecku, ci Svajciarsku je podstatne viac prace a podstatne lepsie platenej, resp z toho co zarobis sa ti tam zije lepsie nez v UK. A okrem mcdonaldov si tam vies najst aj kopu inej, aj ked podradnejsej prace.
ako London, si myslel akože nejakú "dedinu" pri Londone že? keď sa mne podarí tak budem rád toto leto po škole, hlavne vedieť anglicky na úrovni nie zmaturovaného stredoškoláka, ak viete ako to myslím, lebo je to proste katastrofálne
londyn nieje zla destinacia co sa pracovneho rozvoja tyka, ale taka kanada, australia, norsko, svedsko su tiez moznosti kde sa da velmi dobre uplatnit s anglickym jazykom..
za trochu viac peňazí si v zahraničí akurátne poskok, otrok, nikto.......niekomu to vyhovuje byť pakom pre druhého, lebo doma je dvojnásobným OO, ale každého vec..........zdravie je len jedno .............filip
hlavne nie cez agenturu, neviem, ci chces byvat v dome, v ktorom si treba zamykat izbu a cakat, ze ti do rana vyzeru chladnicku.. kludne ale nie, viem o par ludoch, ktorych specialne bohemia velmi nepekne ojebala, tak by som radsej volila pohyby.co.uk, najdi si ubytko a pracu si najdes tu sam.
@fxx co je podla teba normalne zamestnanie? Ako slovak skoncis s lopatou v ruke, za pokladnou, za sporakom, alebo v sklade. O to viac ak nemas vysku, idealne vysku v zahranici.
Aj moj ujo co mal vysku v Juznej Afrike zacinal v Londyne umyvanim hrncov a az po rokoch sa prepracoval na riadiacu poziciu v stavebnej firme (teda v obore ktory studoval). Ty si myslis, ze prides do UK a oni sa tam o teba potrhaju, lebo mas v ruke slovensku maturitu?
Zas také jednoduché to nie je...chodiš ako kkt so zivotopismi hore dole a nakoniec ti to vyfúkne nejaký domáci a ty skončis cez agentru v nejake tovarni plnej poliakov a po dvoch mesiacoch si povieš fasa bol som v anglicku a viem po poľsky . ...treba mať šťastie !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@transplantovana , @marttina a @saddath by mohli vedieť, ak sa nemýlim a @grietusha tam tiež na chvíľu bola
a vieš cudzí jazyk?
Veľa ľudí tam ide iba tak že nevedia skoro nič. Ja osobne by som takú odvahu nemal
a profesia vhodná pre Slováka? prosím ťa, ak si dobrý a vieš jazyky, tak je jedno, akej si národnosti.
alebo tam proste prídi, roznášaj životopisy a hľadaj /tak som to robila ja/
inak dá sa ubytovať aj cez rôzne agentúry, napr Bohemia (aspoň myslím), ale ich nevýhodou je to, že ubytovávajú v blbých štvrtiach. lacných, to áno, ale blbých. a mal by si to ďaleko od ruky všade.
aj tak ta chcu vzdy vidiet osobne a ked aj nie, ked prides dakam s cv, si ziva osoba. ked posles mail, si len zopar pismenok.
@transplantovana @idiotproof @marttina
dojdi a uvidiš....
@jemino blbost, kazdy anglicky slang musis mas v usiach po tyzdni aktivnej komunikacie. ak vies po anglicky, nieje o com.
hlavne nie cez agenturu, neviem, ci chces byvat v dome, v ktorom si treba zamykat izbu a cakat, ze ti do rana vyzeru chladnicku.. kludne ale nie, viem o par ludoch, ktorych specialne bohemia velmi nepekne ojebala, tak by som radsej volila pohyby.co.uk, najdi si ubytko a pracu si najdes tu sam.
Aj moj ujo co mal vysku v Juznej Afrike zacinal v Londyne umyvanim hrncov a az po rokoch sa prepracoval na riadiacu poziciu v stavebnej firme (teda v obore ktory studoval). Ty si myslis, ze prides do UK a oni sa tam o teba potrhaju, lebo mas v ruke slovensku maturitu?
vlastne ja som raz vravel ze sa na Birdzi ohladom zahranicia nikdy nebudem vyjadrovat,tak som sa toho asi mal drzat
treba tam prist, mat ubytko, zajst do agentury, oni ti nieco najdu. nieco urcite, ale ci to bude dobre, to je otazka
ja neviem, normálne sa pýtam, lebo poznám troch ľudí osobne čo takto prišli, hľadali a po 2-3 mesiacoch sa vrátili, lebo vraj nič nenašli..
ako je možné, že hľadali zle, ale tak neviem no