Už asi tak cca polrok ma priťahuje hudba rozhodol som sa že sa prihlásim na klavír .Chcel by som sa stať komponistom ale je tu háčik.Neviem vymyslieť hudbu .Stále sa mi pripletie nejaká známa hudba. Čím to je? Preto, lebo som v živote nehral na nástroj?
Na klavír nastupujem vo februári No a k tomu presnejšie priatelia.. ležím a nič, začnem pekne. S dobrou melódiou, ale vždy sa mi pripletie nejaká už zložená hudba :/ Vážne mi prosím napíšte váš názor, či len zbytočne nestrácam čas Ďakujem.
@indigomood Ale ty si ma asi nepochopil priateľu Ja začnem v hlave si skladať a vždy sa mi do toho pripletie už zložená hudba - napríklad Fur Elise od Beethovena. Je pravda, že ja noty neviem a na klavíri ešte len začnem hrať. Je to spôsobené tým?
@simka1311 Diky Ja lenže som inak dosť tvorivý človek, hlavne v literatúre nemám problém napísať príbeh, poviedku či básničku alebo iné veci či kreslenie. Lenže tieto veci u seba som "choval" od malička a hudbu nie. Preto ma napadlo, že to u mňa treba asi "oživiť" nejakým nástrojom + noty nech mám predstavu Ja totiž ako som spomínal, ešte len začnem a noty neovládam
@relieforsaddist Učiteľov ZUŠ-ke či u nás v škole na umenie. Hovorím, že s hudbou ako takou ešte len začínam ani noty nepoznám, jediné v čom som "skúsený" je asi tak hudobná pamäť (respektíve mám všeobecne dobrú pamäť na všetko čo ma zaujíma, alebo páči, nie len na hudbu). Aj z jedného posluchu si toho dokážem zapamätať relatívne dosť, aby som si to v hlave dokázal prehrať. Ale určite si nemyslí, že si dokážem zapamätať celú operu alebo celú pesničku To nie
No na klavír treba mať docela prstoklady to nieje len taká sranda každopádne nečakaj že hneď začneš komponovať a že len tak s prdele skomponuješ hneď dačo dlhšie
to že máš talent na hudbu neznamená že dokážeš všetko ja som tiež hrával dlho na bicích a popravde keďže necvičím tak by som moc toho teraz nepredviedol
Myslím, že to nie je problém. Komponovanie sa vraj dá naučiť. Neviem ako. Ale držím ti palce, hlavne to nevzdávaj. Keď máš motiváciu k tomu, tak to rob.
Možno nie si kreatívny človek. Alebo to príde inokedy. Ja som voľakedy písal vtipné blogy, proste ma kopla múza a celé to zo mňa vypadlo. Nebolo to tak, že som si sadol a začal rozmýšľať o čom napíšem a písal som. Tak som písal len otravné slohy v škole.
"Drogy" nie sú zlý nápad, môžu ti uvoľniť myseľ, ak to nutne potrebuješ. Nemusíš hneď brať LSD, daj si tri poháre whisky alebo marihuanového či šalviového jointa a uvidíš. Hlavne nesiliť.
hmm no, asi ťa moc nepoteším, ale keď to nevieš, tak to nejde.... nemáš fantáziu a chceš sa stať komponistom ( nevieš komponovať) ... to je ako keby si chcel byť zverolekárom a nemáš rá zvieratá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
"Drogy" nie sú zlý nápad, môžu ti uvoľniť myseľ, ak to nutne potrebuješ. Nemusíš hneď brať LSD, daj si tri poháre whisky alebo marihuanového či šalviového jointa a uvidíš. Hlavne nesiliť.