ja prestupujem, a tiez mi to dalo co to dalo presvedcit ich
- na prekrocenie studia si zarobim sama, mam dost rokov na to aby som sa mohla sama rozhodnut, prihlasku si zaplatim a poslem sama, cize teoreticky mi nemaju v tom ako zabranit, ostalo im respektovat moje rozhodnutie, jedinu podmienku co mi dali bola ta nech si ukoncim to de som... co mi az taky problem nerobi
ale pokial nemas ziadnu brigadu a rodicia by ti museli platit to prekrocenie, novu prihlasku etc mohol by to byt problem
@2 a este k tomu, akoze ukoncit prvy rocnik, vela ludi v tom zmysel nevidi, ale nedovolia mi len tak odist, lebo ak by ma neprijali kde chcem ist rok nemam co robit...
No ja tiež som najprv rozmýšlala , ze chcem ist preč pretože ma to nebaví uplne nezázivne predmety mám ... a rodičia tiež neboli nadšený ked som im to navrhla ze by som bud nechala školu a šla pracovat (ale kde ? ) alebo by som prestupila na inu .. ale ked si zoberiem ze uz zachvilu budem koncit prvy rocnik tak to nejak zvladnem ....a chodim len 3 dni do školy čo mám dost volna teda no a ako by si ich mala presvedciť ? Povedať im narovinu , že by ťa to viac bavilo ako to čo teraz študuješ , že je to tvoje rozhodnutie si dospelá a mala by ťa podporiť aj keď sa im to nepáči ale si ich dcéra predsa Držím palce!
veď predsa ty chodíš na tu školu a nie tvoji rodičia, si už dospelá!...nerozprávaj sa s nimi ale jednoducho im to oznám že ideš na inú školu a keď s tým majú problém tak majú smolu
aj ja mením školu a našim sa to nepáči hlavne preto, že do toho dávam kopu prachov... proste som im vysvetlila, že ja si na to, aby som mohla študovať zarobím a hotovo (aj keď áno, budem to mať tri krát ťažšie ako keby som študovala na slovensku, ale no..sama si za to môžem)
Ide o to z akej na akú školu. A prečo nesúhlasia. A prečo sa Ty hlásiš na inú. Každopádne názory typu "je to ich život, či Tvoj" nie sú veľmi nápomocné. Ešte si na nich závislá materiálne aj finančne, takže ich názor je podstatný.
a čuduješ sa im ? Mala si štyri roky na vybratie si školy, zistenie si všeetko o škole , o uplatnení ...proste milión možností a teraz zrazu sa ti nepáči ? Pre mňa sú takýto ľudia len špekulanti , ktorí nikdy nebudú spokojní .. keď som sa na niečo dala tak to dokončím hoc by som mala každú noc preplakať ....
Na druhej strane... radšej to sprav skôr ako v druhom alebo treťom ročníku...keď to už inak nejde
a smiem vediet z akeho odboru na aky? u mna to nechcu dovolit lebo je to nieco uplne ine..ale s peniazmi nie je problem, tiez mam brigadu a mozem si doplatit ten rok no ide o to ze ak niekde zacnem tak by som to podla nich mala aj dokoncit ..
vobec nie koli peniazom o to nejde..skratka uz som jedno zacala a tak by som to mala podla nich dokoncit,..ale este vacsi dovod je ten ze s tym novym odborom nesuhlasia
@greatdepression aky odbor to ma byt? Sa ich opýtaj teda či ti oni budú robiť na riť alebo či ti to pôjdu študovať oni, keď sa im to tak páči. Pošli im tam, som zvedavá, či by sa im chcelo učiť častokrát aj nepotrebné kokotiny, len aby ostali na škole...
Aj ja prestúpim na iny odbor a rodicia ma v tom podporujú, hlavne moj brat, on mi este po maturite hovoril, ze s mojim terajsim odborom budem len nezamestnaná, a mal pravdu.
@tunidlo nie to netvrdím ...chcela som tým len povedať ,že v dnešnej dobe je strašne veľa špekulantov...možno to bolo trochu zveličené a samozrejme niekedy sú aj rozumné dôvody na zmenu školy ale väčšina je len špekulácia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
- na prekrocenie studia si zarobim sama, mam dost rokov na to aby som sa mohla sama rozhodnut, prihlasku si zaplatim a poslem sama, cize teoreticky mi nemaju v tom ako zabranit, ostalo im respektovat moje rozhodnutie, jedinu podmienku co mi dali bola ta nech si ukoncim to de som... co mi az taky problem nerobi
ale pokial nemas ziadnu brigadu a rodicia by ti museli platit to prekrocenie, novu prihlasku etc mohol by to byt problem
(Vynímajúc prípad, keby druhá škola bola drahšia a rodičia si to nemôžu dovoliť, ak Ťa ešte stále živia. Ale aj to sa dá riešiť - brigády,štipko...)
Na druhej strane... radšej to sprav skôr ako v druhom alebo treťom ročníku...keď to už inak nejde
a smiem vediet z akeho odboru na aky? u mna to nechcu dovolit lebo je to nieco uplne ine..ale s peniazmi nie je problem, tiez mam brigadu a mozem si doplatit ten rok no ide o to ze ak niekde zacnem tak by som to podla nich mala aj dokoncit ..
vobec nie koli peniazom o to nejde..skratka uz som jedno zacala a tak by som to mala podla nich dokoncit,..ale este vacsi dovod je ten ze s tym novym odborom nesuhlasia
ako som pisala vyssie ten novy odbor sa im nepaci a samozrejme strata jedneho roku
z humanitky na ekonomiu
a ty z kade kam?
Správne rozumiem, že tí ľudia, ktorí, ak sa na niečo dajú, tak to dokončia, aj keby mali každú noc preplakať, sú tí, ktorí prekypujú spokojnosťou?
Aj ja prestúpim na iny odbor a rodicia ma v tom podporujú, hlavne moj brat, on mi este po maturite hovoril, ze s mojim terajsim odborom budem len nezamestnaná, a mal pravdu.