Máte birmovné meno?Ak áno aké?Ak nie chcete ho?Aké sa vám páči?chodíte na náboženstvo?Ja nie.Zaujíma ma či sa to dá dať aj bez toho že chodím na náboženstvo...
ja mam birmovne Daniela, aj som na to zabudla, inac bolo vybrane podla toho, co sa mi pacilo, po spravnosti sa ma vyberat podla svatca, ktory je pre teba vzorom...
Je to patrónka baníkov, je ochrankyňa pred búrkou, požiarom a náhlou smrťou... Inak, mala dosť drsný život. Otec ju zamkol do veže, aby jej zabránil stať sa kresťankou, ale ona sa ňou aj tak stala. A on jej potom za to vlastnoručne sťal hlavu
@omeleta Pri birmovke vobec nie je dolezite to meno . Takisto sa na birmovku nechodi kvoli menu. A nevidim velky zmysel v tom, aby ateista chodil na birmovku a vyberal si birmovne meno . A k tvojej otazke - nie, bez toho, ze veris v Boha, sa to neda. (Ved na co by aj? Ach tie deti... )
tie otázky si položila trocha divne ,,AK nie, chete ho?".. veĎ predsa ak na birmovku nepojdeš, tak to meno mať ani nebudeš
ja som už po birmovke a vybrala som si meno Ráchel.. to meno by si si mala vyberať hlavne podľa toho, ktorý svatec ťa zaujal, či už životom alebo povahovo.. ja som však bola na birmovke ako osmačka, a vtedy som nad tým nejak neuvažovala a vybrala si meno Ráchel preto, že sa mi skrátka páčilo.. keby som to mohla zmeniť, určite by som na birmovku nešla ako 14 ročná, keĎ som si pomaly ešte nič neuvedomovala..ale meno by som už nemenila..
na nabozenstvo chodim, ale na birmovku som sa neprihlasila, ale keby som raz sla na birmovku(aj ked o tom pochybujem) tak by som si dala Stanislava, po babke
akože ty asi nevieš o čom hovoríš, však? Birmovné meno sa nikde neuvadza a je to podľa svätého a ak nechodíš na náboženstvo-teda neveríš načo ideš na birmovku, lebo nechceš vyčnievať z radu?? ako myslíš a ano mam birmovne meno Helena Terezia
na nabozenstvo nechodim, ani do kostola nechodim ale na birmovke som bola a meno mam podla Jehanne d"Arc ale teraz neviem ci to s tym ich bohovskym prekladom dali ako Johanka alebo Jana
@ujoperun ja presne ani neviem ako somsa dozvedela od @stormmast3r -era tak je to vlestne taká nejaká formalita,ale mne sa to páči aj ja by som si chcela dať...
@mayben kamarátka sa volá veronikaa m to meno je podľa mňa super,a lukáš to by nebolo zlé celkom sa mi ten nápad pozdáva
@omeleta , keby moze, tak by som svoje meno vymazal , zo zasratej krestanskej statistiky, hanbim sa , ze som pokrsteny rimo-katolik, nastastie len pokrsteny
hej moje birmovné meno je Tomáš, prv bolo zvykom si dávať meno po svojom birmovnom rodičovi ale teraz sa dávajú väčšinou po svätcoch a aké sa ti páči a u nás sa biskup pri birmovaní aj pýtal čo viem o tom mene kto to bol a pod.
ja som Štefan, teda Jozef Štefan podľa cirkevnej matriky nikde inde sa ani birmovné meno nepoužíva. Ak chceš druhé meno zájdi si na matriku zaplať poplatok a daj si dopísať ďalšie meno, to budeš môcť používať normálne s krstným menom ( na dokladoch atď. ...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
miesto ... moje priezvisko
na birmovne meno nestači to že chodis na nabozenstvo...
Birmovne meno je vlastne taka "formalita"..
Je to patrónka baníkov, je ochrankyňa pred búrkou, požiarom a náhlou smrťou... Inak, mala dosť drsný život. Otec ju zamkol do veže, aby jej zabránil stať sa kresťankou, ale ona sa ňou aj tak stala. A on jej potom za to vlastnoručne sťal hlavu
Rita (asi)
nie nechodím na náboženstvo,
ja som už po birmovke a vybrala som si meno Ráchel.. to meno by si si mala vyberať hlavne podľa toho, ktorý svatec ťa zaujal, či už životom alebo povahovo.. ja som však bola na birmovke ako osmačka, a vtedy som nad tým nejak neuvažovala a vybrala si meno Ráchel preto, že sa mi skrátka páčilo.. keby som to mohla zmeniť, určite by som na birmovku nešla ako 14 ročná, keĎ som si pomaly ešte nič neuvedomovala..ale meno by som už nemenila..
@ujoperun ja presne ani neviem ako somsa dozvedela od @stormmast3r -era tak je to vlestne taká nejaká formalita,ale mne sa to páči aj ja by som si chcela dať...
@mayben kamarátka sa volá veronikaa m to meno je podľa mňa super,a lukáš to by nebolo zlé celkom sa mi ten nápad pozdáva
@ujoperun a ako sa vlstne voláš?
@mielikki a krstné máš aké?
@mielikki podľa mňa je Lucia v pohode