Strašne mi lezú na nervy tie jedno-centové a dvoj-centové mince. mám ich v peňaženke asi milón. Chcem ich minúť ale vždy keď idem do obchodu aj tak zaplatím eurom....a vydajú mi ďalšie mince....Chcete teda ešte stále používať drobné mince???
nie...a nechápem aký význam ma to, že chcú dať raziť nové do Kremnice, lebože sa tieto veľa strácajú...ok 5 centovky nepoviem...ale jedno a dvojcentové? to má aký význam?
ja to vzdy urobim tak, ze tie drobne mince, ktore mam v penazenke, vysypem do prazdnej dozy od nescafe gold. uz to mam asi dopoly plne a vazi to skoro tri kila. sila.
@8 ved nemusis platit celu sumu najdrobnejsimi, jasne, ze to by bolo narocne a zdlhave ale povedzme ked platim 59 centov za listok na vlak (ozaj tolko platim aby si si nemyslela, ze som si vymyslel taky sikovny priklad, na ktorom sa da jednoducho zbavit drobnych centov), tak 50 dam bud v jednej minci, alebo s 10 a 20-centovymi mincami a potom tych 9 dam drobnymi.
rád ich nemá asi nik ale treba si uvedomiť že keď sa zrušia tak pôjdu ceny hore a hlavne u drobností to nebudú zanedbateľné sumy
napríklad kupujem klince 1klinec=2centy keďže 2centy nebudú tak bude stáť 5c takto to je zanedbateľné ale keď treba čo ja viem 500ks tak ten rozdiel už taký zanedbateľný nebude a ľudia budú zasa nadávať že je všetko drahé
@filus dajme tomu ze jeden klinec stoji 2 centy a 2centovky by sa zrusili. Zacali by sa predavat klince v baleniach po 5, ludia by platili 10 centov a je to ved kto by si kupoval jeden klinec? s malymi vecami sa to vzdy da takto spravit a pri velkych bude cenovy rozdiel naozaj zanedbatelny..
Tie jednocentovky väčšinou skonzumujem... nie je nič krajšie ako "vyprodukovať" peniaz. A veta "Ja peniazmi neseriem"(ktorú občas začujem) , je v tomto prípade bezpredmetná.
ach další taký debil,no oki nech sa zrušia a potom budu všetci pičovať aké je všetko drahé a neviem ako upravené na tie ceny ked nebudu tie malé centíky,možno ti zavadzajú ale nie su len tak rpe srandu nato aby zavadzali
Mne osobne ako zákazníkovi - nakupujúcemu to nevadí, ale...
V robote to neznášam, keďže ľudia mi vždy vysypú plné hrste drobných, ale akonáhle si ja dovolím vydať nejaké dvoj, či nebodaj jednocentovky, už je zle. Potom sa mi to sype z pokladne a večer pri rátaní ma ide rozhodiť, keď ich je cca 150-200 z každého druhu...
dam ti radu a vsetkim ktorim vadia drobne centy-jednoducho ich nepouzivajte. a zaokruhlujte vsetko na 5 centou, vydaju vam 1 a 2 centovky? tak ich nezoberte a mate pokoj.
ale je celkom zaujímavé, keď zaplatíte vodičovi autobusu 40 centov len 1 a 2centovkami a on na vás vyvalí všetky nadávky, ktoré pozná a ktoré kedy poznal jeho dedo (že krupica špagát ja som mala dosť)
@marleymt A nebodaj ťa tam pustil do toho busu hej? Lebo ja som toto raz spravil a vyjebbbal ma odtiaľ..
A chcú dať nové 1,2,5-centové mince spraviť, lebo ich je málo v obehu, no šak jasné keď každý doma drží zopár kg lebo ho s tým všade pošlú do chuja keď tým chce za niečo platiť..
@marleymt Šak aj ja, ale myslel som tým, že keď sa ma spýtal či drobnejšie nemám a dozvedel sa že nemám (aj keď som mu tam mohol nabehnúť čisto len s jednocentovkami, hmm...), tak ma poslal do banky si to zameniť za väčšie Fuck the hell off, radšej som to prehral v pokri s kamošmi a mám teraz kľud
@marleymt Mal som parchantovi povedať že enem jednocentovky som mu mohol dať, možno by ma potom pusťeu.. alebo pohádať som sa s ním mal, aj bych mu tie mince porátal ak by sa mu nechcelo A to ešte kamoška ( » birdz.sk/webka/anullik... ) nemala s kým ísť domov tak ma prehovorila aby som s ňou išiel busom, inak by som pešo išiel a to som šiel aj tak A nepočkal by na mňa ten vodič hovado ježišove, k banke by som to odtiaľ mal tak pol hodiny a myslím že by ma tam vysmiali keby som od nich seriózne chcel 35c vo väčších mincách Grrr, táto justícia mi zedla nohu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
nuz...takto to nepojde
nie, nechcem ich používať, ale čo sa dá robiť? (nepoužívať ich? )
navyše dnes mi jeden incident, v ktorom hrali hlavnú rolu, pokazil ráno
napríklad kupujem klince 1klinec=2centy keďže 2centy nebudú tak bude stáť 5c takto to je zanedbateľné ale keď treba čo ja viem 500ks tak ten rozdiel už taký zanedbateľný nebude a ľudia budú zasa nadávať že je všetko drahé
@foxhound
Chcem!
vraj keď príde euro budeme mať peňaženky plnšie a budú viac štrngať.. a moja stále nič.
asi mi tie centy utekajú. alebo ma niekto okráda.
mám ich minimálne.
takže mi neprekážajú.
inak mi nevadia aj tak tie eura odkedy su ich rozhadzujem ze sak a co taka malinka minca mi chybat nebude:- /
V robote to neznášam, keďže ľudia mi vždy vysypú plné hrste drobných, ale akonáhle si ja dovolím vydať nejaké dvoj, či nebodaj jednocentovky, už je zle. Potom sa mi to sype z pokladne a večer pri rátaní ma ide rozhodiť, keď ich je cca 150-200 z každého druhu...
Takže... PREČ S NIMI!
ale je celkom zaujímavé, keď zaplatíte vodičovi autobusu 40 centov len 1 a 2centovkami a on na vás vyvalí všetky nadávky, ktoré pozná a ktoré kedy poznal jeho dedo (že krupica špagát ja som mala dosť)
A chcú dať nové 1,2,5-centové mince spraviť, lebo ich je málo v obehu, no šak jasné keď každý doma drží zopár kg lebo ho s tým všade pošlú do chuja keď tým chce za niečo platiť..
že zameniť do banky...a počkal by?
) nemala s kým ísť domov tak ma prehovorila aby som s ňou išiel busom, inak by som pešo išiel a to som šiel aj tak A nepočkal by na mňa ten vodič hovado ježišove, k banke by som to odtiaľ mal tak pol hodiny a myslím že by ma tam vysmiali keby som od nich seriózne chcel 35c vo väčších mincách Grrr, táto justícia mi zedla nohu..