Aj v dnešnom svete plnom novodobých informačných technológií sú všade naokolo ľudia, ktorí sa strácajú keď je reč o modernej technike. Poznám to, mám to doma. Na Slovensko prišla nová firma - IT Academy ( môžete checknúť aj na fb), ktorá sa snaží tento pr
staci citat zive.sk zajtra.sk linuxsoft.cz brm.sk a mnoho dalsich... programovat sa musi clovek naucit sam, teoriu a prirucky sa daju najst zadarmo na nete... ak chce clovek vediet profesionalne programovat, ide studovat na VS...
takze ideme porovnavat ludi, ktori sa stracaju v IT ( co si rozhodne nepredstavujem ako ludi, ktori nevedia kodit OpenGL v C++ O_o ) a koderov ? no kodit sa prinajmensom clovek najlepsie nauci sam a s netom bez problemu. nevidim dovod platit za to napriek tomu, ze tam mate 28tisic kurzov na to.
ja by som sa skor zameral teda na ludi, ktori sa fakt stracaju v IT. ze problemy kliknut na mysku, problem si dat z fotaku fotky na net, scannovanie, mailova korespondencia atd. lenze ti, ktori to potrebuju najviac by to mali mat prikazane. na tamto sa ti aj tak vacsina ludi imho vykasle
pozeram tu stranku, takto, cisco, siete, databazy to nie je zle. ale okrem toho cisca podla mna ja neviem, mne to pride useless vyhodenie penazi, ked sa to viem sam naucit vacsinu. a SAP ma naucili v robote
a na tom webe som nenasiel ziadnu osnovu, nic o lektoroch... kurz na vysoko odbornej urovni by bol urcite napomocny, ale to by som nehovoril o zabludenych ludoch v IT svete...
jo toto iste co @ 6 vsade je tam len, ak chcete vediet viac, kontaktujte mail. napiste co sa bude ten kurz tykat, osnovy, kludne aj male vytahy z toho, nech ma clovek prehlad. to ked zbadam, ze toto sem pod pisat ak chces vediet, tak na take sa vacsinou vyseriem. nepotrebujem zhanat info takto "od ruky" aj ked niekto u vas na HR tam moze byt stale. treba tam mat info o tych kurzoch.
nie C++ pokrocily > ak chcete vediet viac napiste na info@ tralala.. -.-
@n0win0u to SAP ti zavidim, ale napr. v pantha rei je o tom kopa knih... radsej si kupim nieco za 15€ a budem sa s tym hrat, ako platit niekomu kto mi povie nieco nabiflene, pripadne povie to, co uz viem... rozdavaju sa aspon nejake certifikaty po ukonceni? ale nemyslim tie zdrapy papierov, ale nieco vaznejsie...
Miro, tieto kurzy sú zamerané napr. aj pre tých, ktorí nemajú čas niečo takéto študovať na vysokej škole a potrebujú sa to naučiť za čo najkratší čas, nie niekoľko rokov. Ďalšia vec, sú ľudia, ktorí nemajú nervy hľadať tie rôzne príručky a tak podobne na internete, ale chcú to mať doslova všetko naservírované.
Čo sa týka druhej pripomienky, budú tam samozrejme aj kurzy pre ľudí, ktorí sa doslova strácajú vo svete IT, teda, predovšetkým pre takých ľudí sa budú tieto kurzy robiť. Ľudia, ktorí pracujú a dostali príkazom od šéfa, že musia to a to vedieť, ktorí to chcú z vlastného presvedčenia a tak podobne.
jé, to je firma spolužiačkinho frajera (ehm, tuším je jeho?), takže ak aj ty s nimi niečo máš, asi sa poznáme cez nejakých ľudí, teší ma
čo sa mňa týka, ja sama fungujem asi ako bolo spomenuté vyššie, google je môj najväčší kamarát. aj keď možno by existovalo niečo, kde by som nechcela sama začínať (hlavne, keď si tvorcovia nedali námahu s tvorbou dokumentácie, nikomu sa nechce o tom napísať poriadnu knihu a podobne), ale dostať základ od niekoho, kto mi to pekne sprehľadní a dá mi insight a potom už môžem sama na tom stavať.
inak, platí @6 a @7 , ale verím, že to je len tým, že sa to ešte len rozbieha.
inak, admin toto asi za chvíľu zmaže, nepáčila sa mu ani diskusia, kde sa niekto pýtal, ako založí vlastnú značku oblečenia a ty si si dokonca dovolila spomenúť konkrétne meno -____-
@anzu mám s nimi niečo, ale neviem či sa poznáme, každopádne aj mňa teší Ano presne tak, je to tým, že sa ešte len firma rozbieha, preto na stránke nie je úplne všetko čo by tam malo byť a čo chceme aby tam bolo, to som však už spomínala Presne tak, koľko ľudí, toľko chuti. Verím, že sú ľudia samouci, ktorí nepotrebujú nejaké kurzy, to sa však týka hlavne mladšej vekovej kategórie.. čo však s tými staršími, ktorí poriadne ani nevedia ako sa slovo google píše.
ale do paroma, ved ked nieco rozbieham, tak by som sa hanbil dat na net web takmer bez informacii... firma ma posobit doverihodne, ze uz tu je dlhsie ako biblia a ma neuveritelne skusennosti a lektorov z marsu... toto posobi tak, ze niekto sa plesol po cele, ze ideme spravit IT skolu... nehovoriac o tom, ze urady prace robia preskolovania zadarmo... vasa cielova skupina bude ozaj mala... jedine riesenie vidim v tom, ze by ste sa dohodli so zamestnavatelom a jemu by ste robili preskolovania zamestnancov...
Ako som spomínala, na web pribúdajú informácie každý deň, maká sa na tom od rána do večera. Väčšina firiem, ktorá sa snaží pôsobiť takto dôveryhodne a zhodnotí sa na najlepších na svete, také nie sú, čo sa dá veľmi ľahko zistiť. My nechceme nič sľubovať a písať mylné informácie, ale len to, čo je pravda. Úrady možno robia preškolovania zadarmo, ale je nutné zamyslieť sa nad tým, na akej úrovni tie preškolovania sú a čo to reálne človeku dá. Áno, aj preškolovania zamestnancov robiť budeme.
hmm, chcel som napisat na zaver nieco pozitivne,ze vela stastia...alebo, ze ked tam bude nieco zaujimave a pozitivna odozva tak sa mozno aj uvidime, ale ked som uvdel toto: » www.it-academy.sk/podporte-nas/... take nieco som akurat videl pri obcianskom zdruzeni spravujuce utulok... to ako seriozne? podporovat firmu, ktora pyta za zaciatocnicky kurz wordu 60€ ? snad som to zle pochopil.. ach jo...
@chestofyl not sure či je toto rafinovane napísaná reklama, alebo originál otázka od osoby s danou firmou nesúvisiaca. IT znalosti si rozširujem prakticky každý deň, a čo sa týka toho "programovať na vysokej úrovni ťa nenaučí len tak hocikto na ulici", to je pravda, ale dokáže ťa to naučiť internet za minimálnej až žiadnej asistencie akejkoľvek osoby, chce to len schopnosť samostatného myslenia a hľadania informácií, ktorú, úprimne, pokiaľ nemáš, tak budeš mať s učením sa programovať problém aj keby ťa učil Torvalds. Proste všeobecne povedané tí čo majú povahové/schopnostné predpoklady na programovanie k tomu aby sa ho naučili nepotrebujú nikoho, a dokonca obvykle ani žiadne drahé knihy, a tí čo na to predpoklady nemajú, tým nepomôžu ani knihy ani špičkoví učitelia.
Ale šancu má, ak sa dobre spropaguje a zaradí na správne miesto, to rozhodne. Otázka je len tá či sa vie dobre spropagovať a nájsť to miesto ktoré pre ňu bude dobré.
Ďakujem za všetky Vaše reakcie a dovoľte, aby som na ne reagoval.
n0win0u: vzdelanie nie je sprostosť, ale jedna z najlepších investícii. inak by zrejme neboli vôbec školy a učili by nás len rodičia. Platiť za vzdelanie je normálne a úplne bežné. Platíte vždy a nemusí
sa vôbec jednať o komerčnú firmu. Vaši rodičia prispievajú zo svojich dani do štátnej kasy a platia deťom školy. To či si človek vyberie štátnu, alebo súkromnú školu či inštitúciu, to už je len na ňom.
miro016: Do určitej miery je hodne vecí na internete avšak z vlastnej skúsenosti viem, že samoštúdium a učenia sa typu pokus a omyl je jedna z najťažších ciest aké existujú a hlavne najdlhšie. Dnes sa učím radšej z chýb iných ľudí. Je to efektívnejšie a jednoduchšie. Kto chce programovať ide na VŠ? Skúste mi povedať akú? Keďže som vyštudoval STU FEI aplikovanú informatiku a poznám dobre pomery na FIIT/FHI a Komenského nezdá sa mi, že by tam študentov učili profesionálne programovať. to určite v žiadnom prípade. Keď položím pred človek napr. mistrovstí v MySQL čo má pár stoviek strán a je tak hrubá, že by som s ňou mohol zabiť človek, keď ju niekto vidí považuje ma za blázna a väčšina ľudí to hneď odradí. čiže príručky a knihy by som nepovažoval rovnako za najlepšiu formu štúdia. Poznám plno itakov čo máju doma plné regále it kníh a prečítali tak 20%. osnovy sú pri cca 35 kurzoch. na webe sa intenzívne pracuje. vytvoriť kvalitnú osnovu trvá minimálne hodinu a v najhorších prípadoch až 3 hodiny. Referencie o lektoroch čoskoro pribudnú na web. Kurz Microsoft Word I. sa učí od 3 ročníku ZS? Je potom skutočne zaujímavé, keď vidím,
že ľudia majú problém vytvoriť zmluvy, faktúry či kvalitný životopis alebo napísať diplomovku. Budem len rád keď sa niekedy prídete pozrieť na kurz Word I. Podľa Vášho názor keď firma vypustí web, tak je tam kompletný content? Ani jedna to tak nerobí... Na stránkach sa vždy pracuje aj za behu. Mal som tú česť vidieť v akcii preškoľovanie z úradu práce, o jeho kvalite by som radšej ani nič nevravel. a nie sú úplne zas tak zadarmo... nemôže tam prísť hocikto si spraviť kurz.
ale kludne môžete byť vedený 3 mesiace na úrade práce a skúsiť to. To aká bude naša cieľová skupina sa nechajte prekvapiť. Tvrdiť, že bude malá mi príde alibistické, ale beriem Váš názor. O systéme donate us sa už na našej fb fanpage viedla búrlivá diskusia. Nechcem ju rozpitvávať znova, môžete si pozrieť diskusiu na fb, každopádne naša firma vyvíja plno aplikácii zadarmo. Ku kurzu Wordu si skúste prezrieť ceny konkurenčných firiem a potom ju skúste analyzovať. Základná cena 60 € za dva dni po 5 hodín vrátané občerstvenia a certifikátu mi príde ako adekvátna. A to nevravím ešte o tom aké budú lastminute ceny a ceny pre študentov...
Nech vyzneli moje reakcie akokoľvek, ešte raz sa Vám chcem páni poďakovať za Vaše reakcie.
neviem si predstavit, ze by to mohlo konkurovat teamtreehouse.com, alebo codeschool.com. pracujem druhy mesiac na prvom zmienenom kurze a som naramne spokojna. okrem toho, keby som sa chcela ucit bezplatne, pozeram si kurzy na coursera s prednaskami z top univerzit (Stanford, Berkeley). pre mna to teda absolutne nema pritazlivu silu.
@komensky "Základná cena 60 € za dva dni po 5 hodín vrátané občerstvenia a certifikátu mi príde ako adekvátna."
cena sa mi zda premrstena, ked je mesacny pristup na teamtreehouse v prepocte 30€ mesacne a ten kurz kryju prednasatelia s karierou a schopnostami na objektivne velmi vysokej urovni, ide to od podlahy a pristup je na vsetky ohruhy tem, ktore tam maju k dispozicii pricom neustale pribudaju nove.
divinatoire: samozrejme nemusí to vyhovať každému. Zmienené projekty codeschool, coursera po prípade khan academy boli inšpiráciou pre náš web. interaktívne on-line vzdelávanie v blízkej dobe rozbehneme s názvom projekt Vita: » www.it-academy.sk/sluzby/aktualne... .pre ludí, ktorí prídu na kurz bude zdarma. budú však k dispozícii balíčky s rôznymi službami to znamená, že nemusíte príjsť na kurz ak chcete íst vlastným tempom a sama tak ako chcete. Chceme na Slovensku vybudovať rovnako kvaltiný webový portál ako medzinárodné o ktorých ste/sme písali. pričom všetko bude po slovensky, čo vela ludí rozhodne ocení. skúste sledovať nás projekt verím, tomu že Vás niečo rozhodne osloví.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a kto nechce, ten nevie.
ja by som sa skor zameral teda na ludi, ktori sa fakt stracaju v IT. ze problemy kliknut na mysku, problem si dat z fotaku fotky na net, scannovanie, mailova korespondencia atd. lenze ti, ktori to potrebuju najviac by to mali mat prikazane. na tamto sa ti aj tak vacsina ludi imho vykasle
nie C++ pokrocily > ak chcete vediet viac napiste na info@ tralala.. -.-
Čo sa týka druhej pripomienky, budú tam samozrejme aj kurzy pre ľudí, ktorí sa doslova strácajú vo svete IT, teda, predovšetkým pre takých ľudí sa budú tieto kurzy robiť. Ľudia, ktorí pracujú a dostali príkazom od šéfa, že musia to a to vedieť, ktorí to chcú z vlastného presvedčenia a tak podobne.
čo sa mňa týka, ja sama fungujem asi ako bolo spomenuté vyššie, google je môj najväčší kamarát. aj keď možno by existovalo niečo, kde by som nechcela sama začínať (hlavne, keď si tvorcovia nedali námahu s tvorbou dokumentácie, nikomu sa nechce o tom napísať poriadnu knihu a podobne), ale dostať základ od niekoho, kto mi to pekne sprehľadní a dá mi insight a potom už môžem sama na tom stavať.
inak, platí @6 a @7 , ale verím, že to je len tým, že sa to ešte len rozbieha.
Ale šancu má, ak sa dobre spropaguje a zaradí na správne miesto, to rozhodne. Otázka je len tá či sa vie dobre spropagovať a nájsť to miesto ktoré pre ňu bude dobré.
Ďakujem za všetky Vaše reakcie a dovoľte, aby som na ne reagoval.
n0win0u: vzdelanie nie je sprostosť, ale jedna z najlepších investícii. inak by zrejme neboli vôbec školy a učili by nás len rodičia. Platiť za vzdelanie je normálne a úplne bežné. Platíte vždy a nemusí
sa vôbec jednať o komerčnú firmu. Vaši rodičia prispievajú zo svojich dani do štátnej kasy a platia deťom školy. To či si človek vyberie štátnu, alebo súkromnú školu či inštitúciu, to už je len na ňom.
miro016: Do určitej miery je hodne vecí na internete avšak z vlastnej skúsenosti viem, že samoštúdium a učenia sa typu pokus a omyl je jedna z najťažších ciest aké existujú a hlavne najdlhšie. Dnes sa učím radšej z chýb iných ľudí. Je to efektívnejšie a jednoduchšie. Kto chce programovať ide na VŠ? Skúste mi povedať akú? Keďže som vyštudoval STU FEI aplikovanú informatiku a poznám dobre pomery na FIIT/FHI a Komenského nezdá sa mi, že by tam študentov učili profesionálne programovať. to určite v žiadnom prípade. Keď položím pred človek napr. mistrovstí v MySQL čo má pár stoviek strán a je tak hrubá, že by som s ňou mohol zabiť človek, keď ju niekto vidí považuje ma za blázna a väčšina ľudí to hneď odradí. čiže príručky a knihy by som nepovažoval rovnako za najlepšiu formu štúdia. Poznám plno itakov čo máju doma plné regále it kníh a prečítali tak 20%. osnovy sú pri cca 35 kurzoch. na webe sa intenzívne pracuje. vytvoriť kvalitnú osnovu trvá minimálne hodinu a v najhorších prípadoch až 3 hodiny. Referencie o lektoroch čoskoro pribudnú na web. Kurz Microsoft Word I. sa učí od 3 ročníku ZS? Je potom skutočne zaujímavé, keď vidím,
že ľudia majú problém vytvoriť zmluvy, faktúry či kvalitný životopis alebo napísať diplomovku. Budem len rád keď sa niekedy prídete pozrieť na kurz Word I. Podľa Vášho názor keď firma vypustí web, tak je tam kompletný content? Ani jedna to tak nerobí... Na stránkach sa vždy pracuje aj za behu. Mal som tú česť vidieť v akcii preškoľovanie z úradu práce, o jeho kvalite by som radšej ani nič nevravel. a nie sú úplne zas tak zadarmo... nemôže tam prísť hocikto si spraviť kurz.
ale kludne môžete byť vedený 3 mesiace na úrade práce a skúsiť to. To aká bude naša cieľová skupina sa nechajte prekvapiť. Tvrdiť, že bude malá mi príde alibistické, ale beriem Váš názor. O systéme donate us sa už na našej fb fanpage viedla búrlivá diskusia. Nechcem ju rozpitvávať znova, môžete si pozrieť diskusiu na fb, každopádne naša firma vyvíja plno aplikácii zadarmo. Ku kurzu Wordu si skúste prezrieť ceny konkurenčných firiem a potom ju skúste analyzovať. Základná cena 60 € za dva dni po 5 hodín vrátané občerstvenia a certifikátu mi príde ako adekvátna. A to nevravím ešte o tom aké budú lastminute ceny a ceny pre študentov...
Nech vyzneli moje reakcie akokoľvek, ešte raz sa Vám chcem páni poďakovať za Vaše reakcie.
Inak, kto chce mať v it všetko naservírované, má veľmi silný predpoklad, že sa v tom do pár rokov stratí
cena sa mi zda premrstena, ked je mesacny pristup na teamtreehouse v prepocte 30€ mesacne a ten kurz kryju prednasatelia s karierou a schopnostami na objektivne velmi vysokej urovni, ide to od podlahy a pristup je na vsetky ohruhy tem, ktore tam maju k dispozicii pricom neustale pribudaju nove.