Chémia, medicínska chémia a chemické materiály alebobiotechnológia a potravinárska technológia ?
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie - Slovenská technická univerzita v Bratislave . Chodite niekto na tieto obory ? ak hej pls napište ako to tam funguje ako je to s prijatim na tieto obory vopred Dakujem
Na tu fakultu zaujem je a aj ked tam beru bez prijmaciek (pripadne na odvolanie), behom prvého rocníka tam vyhodia vsetkých čo sú sprostí. To je jedna z naj škôl na slovensku.
@synlasky tak prečo si potom mysliš že je jedna z naj ? ja som na gympli a bavi ma biologia a chemia rozmyšľam nad zdravotnictvom ale aj toto sa mi celkom pozdava len či to ma dobru akreditaciu a či sa človek neskor uplatní
@cmelo4772 pretože ministerstvo školstva nedávno vydalo hodnotenie škôl a táto škola sa umiestnika ako top, čo sa tíka vyučovania a najmä vedeckého výskumu (spolu s FEI). Taktiež na mojej škole učí doktorant z chemickej a čo ovorí, tak to tam majú náročnejšie ako my (poznámky tipu- to už ja ked som bol v škole tak to bolo tak že strojári sa flákali po diskotékach a všetci z chemickej boli na izbe zatvorení a učili sa S touto školou určite nemáš čo stratiť a uplatnenie by si mal mať aj v zdravotníctve. Ale pozor, je tam aj matematika, vela matematiky. Derivovať a integrovať budeš musieť vedieť tak isto ako zo všetkých iných technických škôl (chemia je plná matiky)
@cmelo4772 moja sestra tam chcela ist, ale odhovorila ju ucitelka na gympli, ze je to tazka skola a nemas uplatnenie, lebo ona ju vystudovala a skoncila ako ucitelka a inak moja sestra sla potom na farmaciu...
presne aj ja som sa takto rozhodovala tuto skolu v BA a este VUT v Brne....najprv som chcela ist na tuto skolu aj kvoli chemii na potravinarsku technologiu ,medicinsku ch. alebo medicinsku nanobiotechnologiu v Br., ale ked som zistila, ze je tam aj dost fyziky a este aj matiky tak som to zvazila, potom prisla medicina Brno, Olomouc, ale momentalne som za farmaciu v Ba...dufam ze mi to vydrzi aspon do podavania prihlasok..
@farfala ak z tej školy nie je uplatnenie, tak zožeriem kefu, seriózne vážne
btw, ak ťa baví biológia a chémia, tak ti odporúčam radšej niečo iné. minimálne na tom prvom odbore sa s biológiou prakticky nestretneš, je to spojenie chémie, fyziky a matiky viac menej.
škola nie je vôbec ťažká oproti ostatným, máš málo skúšok- polovica primitívnych, ale vyhadzujú preto lebo niekomu je ťažko prečítať 10 primitívnych strán ja skúšku. A uplatnenie 0 bodov, shit...
@prieduska mysliš že nieje ťažka ? ale šak ta matika a chemia ech to musi byť dosť ale tak učiť sa treba no rozmyšľam neviem ja som na gympli a z matiky mam na konci 3 tak neviem či
Chodi tam frajer a este v zivote som ho nevidela sa ucit a dari sa mu takto uz 3 rok ale tak jeho ako tak aspon bavi chemia. Matika a fyzika ani nie, napriek tomu tvrdi ze v poho a dost ludi tam aj vyhodili ale tam idu vsetci ti vacsinou koho nezobrali na medinu alebo pipky s IQ 0 sproste ako delo... Tak preto sa hovori o site v 1vaku aj 2haku %) Lebo to mas tak ked je tam niekto s nechutou...
@prieduska tak sa ho pls popytaj ako to tam funguje hlavne z tou matikou a fyzikou bo tie predmety nemam moc rad hlavne fyziku no jj len či ked človek vyštuduje najde uplatnenie
Ja na tú školu chodím, konkrétne na medicínsku chémiu.. vybrala som si ten obor preto, lebo ma chémia bavila a na strednej som mala zameranie biola - chémia.. chémie je na tom obore dosť, v prvom a druhom semestri anorganika, neskôr je fyzikála a organika.. je tam kopec matiky, ale je to technická škola, takže sa niet čo čudovať.. čo je ale sklamanie (aspoň pre mňa osobne) je, že názov síce hovorí o medicínskej chémii, no biológiu a ani nič podobné nemáme, namiesto toho blbosti ako právo a filozofia.. s medicínskou to má spoločný jeden predmet niekedy v treťom ročníku.. takže.. moc biologicky to orientované nie je.. skôr to len naláka ľudí, ktorí sa nedostanú na farmáciu a medinu, aby si tam dali prihlášku, keďže fakulta berie bez prijímačiek..
ako čo sa týka štúdia, tak nejaké výraznejšie problémy som nemala, iba na matiku sme dostali hlúpeho cvičiaceho, takže som sa integrovať učila sama, ale všetko sa dá zvládnuť
profáci (aspoň z doterajšej skúsenosti) sú celkom fajn..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A nie ja na tu školu nechodim
ale je to spickova skola,ako vecsina u nas technickych...
btw, ak ťa baví biológia a chémia, tak ti odporúčam radšej niečo iné. minimálne na tom prvom odbore sa s biológiou prakticky nestretneš, je to spojenie chémie, fyziky a matiky viac menej.
@cmelo4772 z hladiska vysokych skol na SR ma jedno z najlepsich uplatneni, a fyzike a matike sa nevyhnes maju to vsetky odbory
ako čo sa týka štúdia, tak nejaké výraznejšie problémy som nemala, iba na matiku sme dostali hlúpeho cvičiaceho, takže som sa integrovať učila sama, ale všetko sa dá zvládnuť
profáci (aspoň z doterajšej skúsenosti) sú celkom fajn..