Aké sú vaše skúsenosti.. chlapci, musíte vždy platiť? robilo by vám problém, keby za vas dievča zaplatilo? alebo je naj sa striedať? baby necháte vždy platiť chalana alebo platíte vy? platíte na striedačku alebo každý sám za seba.. ako je to u vás..
noo posledny chalan mi povedal, ze som priliz na peniaze, lebo som ocakavala, ze bude platit... mal mi rovno povedat, ze nech si to mizerne euro za tu mizernu kolu mam zaplatit sama
Zo slušnosti by mal platiť chalan. Alebo sa aspoň ponúknuť. Ja ale nemám rada pocit, že som niekomu zaviazaná a niečo dlžná. Takže, nech sa ponúkne zaplatiť, nech viem, že nie je žgrloš, ale zaplatila by som si sama
moj chalan nenavidi, ak si chcem zaplatit sama a preto je to skoro vzdy tak, ze plati on a ja sa mu potom vzdy niekam snazim strcit peniaze a on mi ich zase vracia
no väčšinou sme to riešili tak, že ja - ako nezarábajúci študent som platila kofoly a čínske bistrá a malé občerstvenia, no a on - ako dospelý zarábajúci človek platil reštaurácie a alkoholické večery ale niekedy každý za seba a nezdá sa mi na tom nič nenormálne, nepotrebujem, aby za mňa vkuse niekto platil.
Chlapec a dievča ja by som skôr povedal muž a žena kto platí tak jasné že muž vo väčšine ale ako chlapec a dievča kde nikto nezarába tak nie je samozrejmosť že ma platiť chlapec najradšej do reštiky ani nechodiť mimochodom myslím reštiku na úrovni nie za 50 korún jedlo ťažko písať na tú tému radšej zájsť do pizzerie si myslím ako hrať niekoho načo nemá ani chlapec a ani dievča ešte. Na reštiky máte čas možno tak výnimočne tam zájsť inak treba uprednostňovať ako som vyššie uviedol alebo diskotéky a jesť môžte aj každý doma keď budete zarábať tak potom si môžete vychutnávať romantiku v reštike na úrovni.
Inak najkrajšie je to keď občas pozve muž a žena proste ak sú spolu a sa milujú tak nevidím problém aspoň muž alebo žena zistí či ten druhy to len využíva alebo je schopný aj opätovať nie len brať ale aj dať treba ako muži tak aj ženy. Neznášam chamtivé ženy ktoré len hrabú a chcú všetko naj ale nič preto nechcú urobiť samé také môžu ísť šľapať na B 52 tam dostanú za všetko peniaze a nemusia nič zložité robiť ani sa pretvarovať
kto pozyva tak ten nech aj plati nie...ked pozvem ja niekoho niekam do restiky tak tam idem s tym ze to zaplatim ja a nie on...ale naopak ked on pozve tak plati on ...
to je tak ze je zvykom ze chlap plati to je ako ze je zvykom ze chlap je hlava rodiny. vobec to tak nieje vzdy je to ine proste nema sa riesit co sa kedy zvyklo
u nás to funguje tak že každý si platí za seba alebo na striedačku, napríklad ked je u mna tak ja varím/zabezpečím jedlo, flašu a naopak. Alebo kto má momentálne peniaze.
Tak ak ide o nejake pozvanie kvoli nejake prilezitosti, tak urcite plati pozyvajuci. Ak je to caste sedenie pri ranajakch, ci obede mali by sa obaja striedat. Je neprijemne vidiet oproti sebe len nejaku "zlatokopku".
@m47 aha, takze odkaz pre vsetky dievčatá: ked budete na rande s týmto uchádzačom, radsej prevezmite platenie na seba.... lebo chudák chlapec čoskoro bude na mizine.... nikto nevie, kedy kolko nechá tringelt
alebo to bolo omylom preto, že bola taká uchvatná?
na striedacku. nechcem mat pocit, aby chlapi (ci uz kamrat s ktorym chodim si pravidelne sadnut alebo moj partner) mali pocit, ze musia stale oni platit a ze nie som schopna za seba zaplatit. a je aj rozdiel co je to za vztah. mala som milenca, pri ktorom sa nedalo zaplatit, jednoducho nepripustil, aby som platila. s priatelom je to uplne jedno kto plati, raz ja, raz on, potom on, ako k tomu pride, vobec to neriesime. s kamosom co som chodila kazdy den aj viac krat za den na kafe sme isli po jednom sedeni striedacka. niekedy je pekne, ze za teba zaplati iny, ale vzdy som pripravena zaplatit za seba, lebo nikdy clovek nevie do akej situacie sa moze dostat. pocula som par pripadov kedy chalan pozval a musela to cvakat baba. (blee)
Zalezi od toho, kto je v akej financnej situacii, alebo kto z dvojce je z akych financnych pomerov. Ale teoreticky by mal platit ten kto pozyva, samozrejme pokial sa rozchadzaju v dobrom. Ak by doslo napr. k hadke, tak si kazdy zaplati sam.
Nemám rada, keď niekto platí za mňa cítim sa potom pre to veľmi zle. Som radšej keď platím ja, alebo ak si každý zaplatí sám za seba. A ak nemám peniaze tak radšej nikam nejdem.
ja aj ked cem nemozem nic oplatit aj keby sa idme zjancit...proste moj drahy si mysli ze za to ze je chalan musi secko platit..ale raz na to aj doplatil...
slohla som mu penazenku skovala ju a platila za svoje a ked to zistil thak ma skoro uskrtil ze co som ja platila..tha treba dakedy aj takto na to =DD
vždy keď mám tak rád zaplatím ja ale nie preto že to vyžaduje ak by to vyžadovala tak by som sa na také dievča vykašľal. Ak nemám platíme spolu a občas sa už stalo že platila len ona...hlavne keď má stravné lístky
podľa toho, kto koho pozve....ak pozve chlapec, myslím si, že ráta s tým, že bude platiť...ale ja sa radšej vždy opýtam, či ideme pol na pol....no a keď sa nedá presvedčiť, tak ho nechám nech platí....
no potom mu to vrátim....napríklad že kúpim lístky do kina alebo niečo podobné...
platim ja, aj z toho dovodu, ze ona nezaraba, a ja mam peniaze ale aj keby ona zarabala, tak si myslim, ze to kaze slusnost, aby muz platil... ale tak ak by ma vynimocne niekedy pozvala, tak by som sa nechal pozvat, tak ako naposledy do kina na priklad ale bol to divny pocit...
@Kolini Ja som sa nikam nepchal, šli sme si sadnúť do kaviarne ako vždy. Nešli sme tam v prvom rade kôli káve, ale kôli sebe, kedže spoločný priestor nemáme a vonku je -4.
Dnes som nemal pri sebe peniaze tak to zobrala, nevidím vôbec problém.
zeny a muzi maju mat rovnake platove ohodnotenie ale platit maju ustale muzi...je to hlupost uz sa to tak nenosi plati vzdy ten kto pozyva, ak nikto tak proste kazdy za seba alebo jedna strana navrhne druhej ze to ona zaplati pokial druha suhlasi
neznasam suky co by len zravali v restikach....jak ta pica tlsta co mojho kamosa nato vyuzivala ma to sralo
Nerád nechám za seba platiť, keď idem niekam čo len s kamarátkou, väčšinou platím ja, je mi proste blbé nechať za seba platiť, no niekedy fakt nemám peniaze pri sebe tak to nechám na tú kamarátku, pokiaľ ide o rande (myslím také tie prvé) tak samozrejme platím ja, ale v dlhšom vzťahu a nazoaj vrúcnom je to asi fakt jedno ako napísal @pernik
Sranda, keď tu vidím aké sú tu všetko správne, skromné, férové a uvedomelé dievky, ktoré si chcú všetko za seba zaplatiť. Prečo sa to teda po čase (svadbe) tak obráti a mnohé z nich, ak im muž (manžel) v lete nekúpi dovolenku pri mori a v zime aspoň jednu lyžovačku, idú sa s ním rozchádzať (rozvádzať) z dôvodu, že je neschopný a nevie zarobiť na to, čo majú bežne "všetci okolo" ?
ak je to rande tak by mal platit chlapec...ak nie tak zalezi od toho kto poziva a ci su dobry priatelia alebo nieco viacej...ako ked som s kamaratkami a ideme dade tak sa skladame ale ak som len ja a daka kamoska a nikto iny tak proste trvam ze platim ja,aj ked s nou nechodim................u mna je to akoby automaticke ze ak som sam s dievcatom a pride na platenie tak to platim ja a jej nedovolim dat ani cent
Myslím si že slušnosťou je aby zaplatil muž...Ale keď chce muž dokázať žene že ju ľúbi nemusí ju pozvať do najluxusnejšej reštaurácii .. Ale môže jej to dokázať aj iným spôsobom na ktorý bude mať finančné prostriedky asi tak
Všetky broja za rovnosť šancí a chcú zarábať toľko ako my. Takmer všetky čakajú, že budete na prvom, druhom i dvadsiatom treťom rande platiť vy. a zaz mam pravdu..
kto skôr vytiahne peňaženku... je nám to skrátka úplne jedno, raz ja raz ona raz obaja... Podľa mňa je divné keď má za normálnych okolností chalan platiť vždy a všetko, sám sa tým pomaličky upisuje diablovi
Zeny su "vraj" emancipovane, tak nech sa nehraju na chudinky a netraposia tym, ze "sak ty si muz, tak zaplat". Nemam problem zaplatit, ale ked uz meter, tak nie dvojity..
@stage to sa ti stalo ??? prepac ale to musela byt koza....
@kolini no ja proste berem zeny a muov ako rovnocenych a nepride ti to aj trochu ponizujuce pre ne...co si oni nevedia same zaplatit...mi pridu potom aj take baby ako...cupky ale zase si nemysli ze som daky buran sa snazim byt pozorny k zenam ale cupky neznasam strasne
Trošku to tu oživím Ja mám taký menší problém že vždy platím ja ako chalan A tak ani mi to tak strašne nevadí ale podla mňa by to malo byť aspom trošku vyváženejšie. Často sa stane že mi frajerka povie že ma pozýva, no nakoniec to aj tak zaplatím zase ja.
A tak rozmýšlam ako by som jej to naznačil/povedal ako sa veci maju....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
U mňa väčšinou platí priateľ, ale napríklad keď sme na diskotéke a idem po pitie, tak zaplatím zo svojho, a podľa mňa je to úplne normálne.
Inak najkrajšie je to keď občas pozve muž a žena proste ak sú spolu a sa milujú tak nevidím problém aspoň muž alebo žena zistí či ten druhy to len využíva alebo je schopný aj opätovať nie len brať ale aj dať treba ako muži tak aj ženy. Neznášam chamtivé ženy ktoré len hrabú a chcú všetko naj ale nič preto nechcú urobiť samé také môžu ísť šľapať na B 52 tam dostanú za všetko peniaze a nemusia nič zložité robiť ani sa pretvarovať
Ale keby ma výslovne pozvala,tak by som neplatil
ale aj potom je dobré, ak občas platí dievča a občas chlapec...však je to vzťah dvoch rovnocenných ľudí, tak všetko rovnako .
alebo to bolo omylom preto, že bola taká uchvatná?
Pri tom co som vypil by bola uchvatna aj Zdena Studenkova
Ale pre E12 urobim posledny krat vynimku a zaplatim ja
@Mm47 Studenková je náhodou sympatická pani.
slohla som mu penazenku skovala ju a platila za svoje a ked to zistil thak ma skoro uskrtil ze co som ja platila..tha treba dakedy aj takto na to =DD
a inak, čo sa má a čo nemá je blbosť..ak chce byť chalan mily a dievca pozvane, nech sa paci..ale nemyslim si, ze slusnost kaze aby chalan platil..
no potom mu to vrátim....napríklad že kúpim lístky do kina alebo niečo podobné...
lebo mi to pride hlupe sa pchat niekam, naco nemam momentalne financne prostriedky
Dnes som nemal pri sebe peniaze tak to zobrala, nevidím vôbec problém.
nie je problem..nabuduce pozves ty..
ale ja by som urcite nesiel do cajovne keby som nemal aspon na ten svoj caj
asi som staromodny a jednoducho mi nie je po chuti ak ma platit partnerka..
@kolini a preco by nemala?
zeny a muzi maju mat rovnake platove ohodnotenie ale platit maju ustale muzi...je to hlupost uz sa to tak nenosi plati vzdy ten kto pozyva, ak nikto tak proste kazdy za seba alebo jedna strana navrhne druhej ze to ona zaplati pokial druha suhlasi
neznasam suky co by len zravali v restikach....jak ta pica tlsta co mojho kamosa nato vyuzivala ma to sralo
a preco by mala?
je to jednoducho moj osobny pocit..moja zasada..s tym nic nespravim..nezda sa mi to skratka spravne..
@kolini no ja proste berem zeny a muov ako rovnocenych a nepride ti to aj trochu ponizujuce pre ne...co si oni nevedia same zaplatit...mi pridu potom aj take baby ako...cupky ale zase si nemysli ze som daky buran sa snazim byt pozorny k zenam ale cupky neznasam strasne
A tak rozmýšlam ako by som jej to naznačil/povedal ako sa veci maju....