Máte skusenosti s touto riasou? Mám atopický exém, či čo to je, navyše sa mi dosť často v hrdle tvoria čapy, (mám asi dosť "zašpinený" organizmus) a čítala som na nete, že táto rastlina má super detoxikačné účinky, v podstate vracia organizmus do rovnováh
Mala som tú zelenú gebuzinku na vypadávanie vlasov,výsledok nulový... najskôr som to pila ako prášok-miešalo sa to s vodou a chutilo to ako pokosená tráva a potom som to mala ako lieky... a výsledok zas nulový
moja matka to pije a vravi ze je tu humus ..naondi si to do vody a vravi ze to chuti ako trava so senom .. .. a stale to uziva ..a nwm ..asi si nahovara ze to pomaha ..anni neviem preco to uziva ..ale ja to neuzivam ..a zijem
chlorella +spirulina+ zdravsia strava a organizmu to pomoze, ci to bude stacit na tvoj problem tazko povedat. Ak chces maximalny detox, tak si na nete najdi postupne ako hladovat a pripravit organizmus na velmi dlhu hladovku( nie par dni ) a to ti spravi maximalny detox. Zo zahranicia ju kupis omnoho lacnejsie ako na slovensku ( viem, ze 2 roky dozadu to bolo aj 2-3x lacnejsie z Nemecka napr. )
@candy36 atopický exém vzniká hlavne kvôli tomu, že organizmus je znečistený jedami a toxínmi, logicky detoxikácia ho prečisťuje, takže keď s tým nemáš skúsenosti tak prosím ťa nehovor, že nevieš, či to pomôže.
pojem "zdravšie sa stravovať" je veľmi široký, v podstate sa aj celkom zdravo stravujem, nechodím do fastfoodov, snažím sa obmedzovať mastné, vyprážané ťažké a mäsité jedlá, ale nemyslím, že sa organizmus hneď prečistí, keď teraz začnem jesť neviemkoľko zeleniny alebo tak. samozrejme, že mu to len prospeje, ale určite ho to neprečistí natoľko, aby sa celkom zabvil vyššie uvedených problémov, nato je nutná detoxikácia, alebo skrátka niečo viac.
@candy36 a to máš nejako overené/zistené, že to nepomôže, alebo si si teraz vygooglila, že je to doplnok stravy a na základe svojich obmedzených zmýšľacích schopností vravíš, že to nepomôže? lebo sa pýtam hlavne na SKÚSENOSTI, nie na domienky
@zufalaz brala som ju. stačí? viem čo to je, je to jednobunková riasa a dajú sa z nej získať akurát tak tie isté živiny čo máš v zelenine len vo väčšej koncentrácii, tak sa do mňa neobúvaj.
a fakt, za pol roka čo som to žrala to so mnou neurobilo vôbec nič.
@candy36 tiež mám problém ako ty, dosť dlhú dobu.. Treba zmeniť stravovacie návyky - skúsila by som obmedziť mlieko a mliečne výrobky - ľúbi sa tak prejavovať alergia na ml. bielkovinu.. Obmedziť sladké - na sladké idú kvasinky a môžeš mať premnoženú candidu, zo sladkého vyradiť čokoládu - je horšia ešte ako slnečnicový olej, na ekzém to najhoršie. Ako som spomínala, slnečnicový olej a všetko vyprážané .. Odporúčajú sa obmedziť aj ťažké mästá ako je bravčovina, hovädzina.. Ideálne kuracina, ale netreba to s mäsom úplne preháňať.
Možno to znie celé šialeno, ale máš zaručené, že za istý čas ti to zmizne. Odskúšané na sebe. Viem, že keď niečo z toho poruším a neodolám, ekzém je späť. Mala som ho v kuse 5 rokov, kým som pochopila, že pomôže len zdravá strava
Ešte odporúčam piť zelený čaj, veľa vody, ovocie, zelenina.. Na natieranie mi veľmi pomohla rakytníková indulóna (je dostať v lekárni) - rakytník sám o sebe má na kožu super účinky + aj nechtík.
no neviem, je to dosť drahé, na to kolko by sa to malo brať.....teda, kolko tabletiek denne...ja som brala okolo 16 denne, čo je dosť....a nijaký zvláštny účinok som si nevšimla, nič sa mi nezlepšilo, ani trávenie, ani nič proste možno maximálne pár dní prvých, ale to je len placebo efekt asi som skôr za proste zdravšiu životosprávu, zelenina, ovocie a vela vela vody
ja mam tiez problemy s ekzemom a pila som asi 2 mesiace zeleny jacmen - tiez ma zevraj detoxikacny ucinok atd.. a mala som pocit ze mi to trosku pomohlo, ale nedavno som bola u alergologicky a zistila ze mam alergiu aj na jacmen takze to uz nemozem pit.. takze ti radim kym za to das peniaze, zisti si ci tiez nie si na taketo veci alergicka..
@cocca-colla mlieko, mliečne výrobky, sladké..všetko čo tak ľúbim ach bože prečo? ale keď máš pozitívnu skúsenosť, pohľadám pevnú vôlu a odhodlanie a skúsim sa do toho pustiť
@zufalaz tiež mám problém ako ty, dosť dlhú dobu.. Treba zmeniť stravovacie návyky - skúsila by som obmedziť mlieko a mliečne výrobky - ľúbi sa tak prejavovať alergia na ml. bielkovinu.. Obmedziť sladké - na sladké idú kvasinky a môžeš mať premnoženú candidu, zo sladkého vyradiť čokoládu - je horšia ešte ako slnečnicový olej, na ekzém to najhoršie. Ako som spomínala, slnečnicový olej a všetko vyprážané .. Odporúčajú sa obmedziť aj ťažké mästá ako je bravčovina, hovädzina.. Ideálne kuracina, ale netreba to s mäsom úplne preháňať.
Možno to znie celé šialeno, ale máš zaručené, že za istý čas ti to zmizne. Odskúšané na sebe. Viem, že keď niečo z toho poruším a neodolám, ekzém je späť. Mala som ho v kuse 5 rokov, kým som pochopila, že pomôže len zdravá strava
Ešte odporúčam piť zelený čaj, veľa vody, ovocie, zelenina.. Na natieranie mi veľmi pomohla rakytníková indulóna (je dostať v lekárni) - rakytník sám o sebe má na kožu super účinky + aj nechtík.
@holandskasalama netreba to vzdávať.. Keď uvidíš časom prvé náznaky miznutia a že ťa nič nesvrbí.. tak určite zapracuje aj psychika a hneď to pôjde lepšie A robíš tak viac i pre svoje telo.. Takýmto spôsobom, bohužiaľ, dalo najavo, že je už zle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
pojem "zdravšie sa stravovať" je veľmi široký, v podstate sa aj celkom zdravo stravujem, nechodím do fastfoodov, snažím sa obmedzovať mastné, vyprážané ťažké a mäsité jedlá, ale nemyslím, že sa organizmus hneď prečistí, keď teraz začnem jesť neviemkoľko zeleniny alebo tak. samozrejme, že mu to len prospeje, ale určite ho to neprečistí natoľko, aby sa celkom zabvil vyššie uvedených problémov, nato je nutná detoxikácia, alebo skrátka niečo viac.
a fakt, za pol roka čo som to žrala to so mnou neurobilo vôbec nič.
Veľa zdaru
Veľa zdaru