Neviem si vybrať odbor.. Biotechnológia a potravinárska technológia.....medicínska chémia a chemické materiály...Chemické inžinierstvo alebo Výživa a kozmetika? ...nnajradsej by som sla na medicinsku chemiu len neviem ci by ma tam vzali... potrebujem odbo
to si do nadpisu zabudla napisat za tym este FCHPT,
inak s tymto ti nikto nepomoze, vyber odbor aky ta zaujal znamkami, pozri si prijimacie podmienky a pod. ... a myslim, ze tam by nemal byt problem aby ta zobrali, tazko je sa udrzat, ...
všade ťa zoberú , vyživa kozmetika je Bčkovy stupeň je to najľahšie , chemický inžinier a biotechnologie su najťažšie a medicinska chemia je zlatý stred dalo by sa povedať
@zamidari ? kto povedal že je to ľahké? ja si uvedomujem, že sú to veľmi ťažké štúdiá a prihlášku si dávam iba preto /si dám/ aby som nestratila rok, hoci je to diskutabilne či by som sa tam vôbec udržala.
@niki242 my sme na škole mali prednášku a STU a poviem ti 2 veci -
1. zoberú tam každého, kto podá prihlášku
2. vzhľadom na bilanciu 800 prijatých do 1. ročníka ku 180-200 čo reálne túto školu ukončia, by som povedala, že to nie je až tak jednoduchá škola... samozrejme nám bolo povedané že tí čo to vedia, tí sa udržia... majú vysoké uplatnenie a bla bla bla... keby som si však ja mala vybrať medzi touto a chémiou na Prif UK tak by som jednoznačne išla na PrifUK (čo sa samozrejme nestane, lebo chcem ísť do Brna na LF )
na všetky tie odbory príjmajú bez príjmačiek, takže pri všetkých je rovnaká šanca že sa tam dostaneš, výživa a kozmetika je najľahšia.. už ked tam pôjdeš držím palce v udržaní, i keď takýmto prístupom..
@zamidari podľa mňa sa to dá tak rozdeliť ja som z biotechnologii a to je ťažký odbor aj ked je to uplne niečo ine ako chemicky ing tam sa udržia len mozgy podľa mňa a musí ťa to baviť, ale tak kozmetika ktora je vlastne zredukovaná biotechnologia sa da povedať ,že je ľahšia voľba , a pre ostatnych je to riadna blbosť isť na fchpt len preto ,že nemam inú školu strata času a zbytone veľa času v škole straviš
@tinuculka ta kozmetika je samozrejme najlahsia lebo je to len taky pseudo odbor na nalakanie studentiek. len by som netvrdil ze biotechnologia a chemicke inzinierstvo su "najtazsie" a medicinska chemia je "niekde v strede". kedze jedno je biotechnologia s mnozstvom labakov, icko je termodynamika s matematikou a medicinska chemia je taky "typicky chemicky".
@zamidari biotechnologie a icko som zaradila ,že su najťažšie pretože niesu porovnateľne a su uplne o niečom inom obidva tieto odbori a medicinska chemia je v podstate tiež taky komerčny odbor aby na ňom tiež nabalili ľudí netvrdím ,že je ľahký ale na inžinierovy nemaš bohvieaké vpokračovania ,a to nieje moj názor ale som mala spolubyvajucu 5tačku z toho odboru
Omg ja chcem ist na vyzivu a kozmetiku chodim na gympel a nie som ziadne becko!!!! Treba si pozriet aj uplatneniee !!!!a nejdem na Vs lenn preto aby som na nejaku isla
ake uplatnenie? samozrejme ze na stranke ti nejake keci napisu, ale ten odbor existuje len 4 roky, takze ma len 1 rocnik absolventiek, a z toho rocnika takmer vsetky co "prezili", isi dajel studovat druhy stupen, co maju pri svojich znalostial prakticky limitovane na cca 2 odbory. a je tu hlavne druhy hacik, ked z kozmetiky chces ist dalej studovat tak si musis dorobit skusky, tie tazke . a mozes si byt ista ako tretiacky kozmeticky frflu ked po dvoch rokoch nicnerobenia, ze musia robit fyzikalu a icko.
ako tu uz bolo napisane nie je tazke dostat sa, tazsie je udrzat sa...
neda sa asi povedat ze VyKoz je nejaky ultra lahky alebo zbytocny odbor iked treba asi uznat ze v porovnani s medicinskou alebo biotechnologiou je menej narocny na chemiu, je tam aj ovela menej hodin labakov atd..
inak kamarat chodi na medicinsku..na strednej sice celkom z chemie a fyziky hviezdil ale FCHPT je uz iny level, nic tam asi nie je jednoduche
aby som doplnil k @20 , najvacsi ojeb je v tom ze ten vykoz prezentuju ako nejaky odbor ktory ked po troch rokoch na bakalara skoncis tak sa mozes ist v pohode zamestnat, ale na slovensku ti je kazdy bc. titul takmer nahovno a nie este k tomu z takejto redukovanej formy. ak ale dostuduju dalej na Ing (alebo maju Mgr?) tak to maju uz v podstate jedno.
@kristina25 ved pohode, dolezity je ten druhy stupen. len to budes mat oproti ostatnym odborom presne naopak, zatial co ostatny maju prve 2 rocniky tazke a treti je ulievaren, tak kozmeticky maju prve 2 ulievaren a v tretom sok, ked si musia dorobit niektore predmety co ostatny mali na zaciatku, co nie je sranda ked treba pisat bakalarku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
inak s tymto ti nikto nepomoze, vyber odbor aky ta zaujal znamkami, pozri si prijimacie podmienky a pod. ... a myslim, ze tam by nemal byt problem aby ta zobrali, tazko je sa udrzat, ...
1. zoberú tam každého, kto podá prihlášku
2. vzhľadom na bilanciu 800 prijatých do 1. ročníka ku 180-200 čo reálne túto školu ukončia, by som povedala, že to nie je až tak jednoduchá škola... samozrejme nám bolo povedané že tí čo to vedia, tí sa udržia... majú vysoké uplatnenie a bla bla bla... keby som si však ja mala vybrať medzi touto a chémiou na Prif UK tak by som jednoznačne išla na PrifUK (čo sa samozrejme nestane, lebo chcem ísť do Brna na LF )
10 dni som tam chodil!
ake uplatnenie? samozrejme ze na stranke ti nejake keci napisu, ale ten odbor existuje len 4 roky, takze ma len 1 rocnik absolventiek, a z toho rocnika takmer vsetky co "prezili", isi dajel studovat druhy stupen, co maju pri svojich znalostial prakticky limitovane na cca 2 odbory. a je tu hlavne druhy hacik, ked z kozmetiky chces ist dalej studovat tak si musis dorobit skusky, tie tazke . a mozes si byt ista ako tretiacky kozmeticky frflu ked po dvoch rokoch nicnerobenia, ze musia robit fyzikalu a icko.
neda sa asi povedat ze VyKoz je nejaky ultra lahky alebo zbytocny odbor iked treba asi uznat ze v porovnani s medicinskou alebo biotechnologiou je menej narocny na chemiu, je tam aj ovela menej hodin labakov atd..
inak kamarat chodi na medicinsku..na strednej sice celkom z chemie a fyziky hviezdil ale FCHPT je uz iny level, nic tam asi nie je jednoduche