bol som zatial iba raz, tie tri mesiace, po ktorych mozem opat ist uplynuli len pred mesiacom a chcem chodievat pravidelne, ale zatial som si nenasiel na to cas, rozhodne ale chcem cim skorej ist. mal som obavu, ze mi bude zle, ale bolo to OK uplne aj po odbere aj pocas neho.
@lettheflamebegin Ano, chodil by som. Ale nie do NTS, s NTS mam (nie len ja) zle skusenosti. Krv by som nemohol darovat lebo by mi bolo zle, preto davam aspon plazmu
jednak ešte nemôžem kvôli veku a potom..tam, odkiaľ berú normálnym ľudom krv, neviem jak sa to presne volá, proste tam nemám viditeľné žily ani na jednej ruke takže aj keď idem na odber mi berú..akože jak je dlaň ale z druhej strany(moc skoro ráno na mňa..)
a aj vtedy je dosť ťažké zobrať dostatočné množštvo a strašne to bolí, takže pochybujem, že to niekedy bude možné
moj zalusk na janskeho plaketu sa zrutil ako domcek z karat ked som zistila ze kontraindikaciou darcovstva je moje uzivanie liekov na hypofyzu (stitnu zlazu)
@32 tiez mam skusenost Jedna lekarka v Blave mi nevedela zobrat krv uplne ma dopichala a potom mi moja lekarka dala robit drogove testy lebo si myslela ze sa picham
Pri odbere krvnej vzorky na transfúznej stanici mi namerali zvýšené množstvo bielych krviniek + teplotu, takže som krv darovať nemohol (Na druhý deň som ochorel)
Ja som bol raz darovat krv, ale moje zle skusenosti so slovenskym zdravotnictvom sa len prehlbili tak som si povedal ze uz radsej nie...ale potom mal kamarat nehodu v nemecku na motorke a viem ze mu velmi pomohla plazma, a tak som sa vlastne dostal k darcovstvu plazmy( v hainburgu najblizsie tusim)
ano asi pred 2 mesiacmi som bola prvý krát... a ak budem mocť pojdem znova.... a peniaze? to potom nieje dobrovolné darovanie ....ale obyčajný hyenizmus...asi tolko....
ja by som rad daroval krv...ved nikdy neviem kedy ju budem potrebovat prave ja...ale mam mensi strach z ihiel a nesom si isty ci by som vobec mohol darovat krv....ale keby ze mozem daval by som pravidelne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a aj vtedy je dosť ťažké zobrať dostatočné množštvo a strašne to bolí, takže pochybujem, že to niekedy bude možné
@32 tiez mam skusenost Jedna lekarka v Blave mi nevedela zobrat krv uplne ma dopichala a potom mi moja lekarka dala robit drogove testy lebo si myslela ze sa picham