Mám takú nelichotivú vlastnosť, v nepríjemných veciach neviem byť úprimná a furt sa len okolo toho zamotkávam... Vravím si, treba počkať na správny moment kedy (a ako) to povedať, furt sa ukľudňujem tým "poviem to, keď na to bude vhodná chvíľka", ale čím
Hej mám ten problém a potom keď sa to nahromadi tak to všetko vygrciam a potom všetci vymlety ale už sa snažím proste na rovinu vravieť všetko ale občas to aj tak neviem
hmm, vyskusaj nabuduce taktiku, ze v mysli si povies, ze si to riadne dodrbala, ze to bude hrozne, uplne ten najhorsi scenar si predstav, priprav sa psychicky a planom na neho (kludne aj taka rezignacia, ze budes zit pod mostom predavajuc notabene, ci v base vysedavat - pisem extremy, samozrejme mam na mysli adekvatne extremy k situacii - vyhadzov, neznasanie kamaratky atd.)
a ked to vyklopis, tak sa moze stat, ze sa velmi prijemne prekvapis, zdvihne ti to naladu a budes posobit na toho cloveka velmi vdacne a pozitivne a to sa prenesie aj na neho a zlahci to situaciu
a preco to vobec robis? ja to mam naopak, klamem len vynimocne, mne by svedomie nedovolilo tahat ludi za nos svojimi klamstvami... do certa vsak ked mam dotycneho rada, tak ho nebudem oblbovat, ako mi potom moze niekto doverovat? ako mozem doverovat ja sama sebe? nechapem ludi, co maju zaludok na klamstva... a co by som tym vobec vyriesila, myslis, ze ludia budu radsej, ked sa dozvedia, ze si im klamala?
mam, ale niekedy sa mi to podar funguje to spodobom, ze sa dlho odhodlavam, v hlave si vravim, ze dobra situacia na povedanie onej veci nebude asi nikdy a tak sa v hlave posmelujem a niekedy to zo mne vylezie... a potom len nechapem, ako sa to mohlo vobec stat ale niekedy to veci pomoze
@kitty7 ono to niekedy nie je vzdy o klamani
napriklad kamoskinho brata vyhodili zo skoly a dost dlho mu trvalo, kym to povedal rodicom - nie preto, ze ich chcel klamat, lebo vsak nakoniec, to je vec, ktoru neojebes, len sa im to proste bal povedat a nevedel najst spravny moment, kedy im to povedat....
Myslím, že je to podobne ako vraví @matwejo
s tým rozdielom, že mám takú skúsenosť, že nejak prirodzene väčšina veci dopadne menej katastrofálne, alebo vôbec katastrofálne s porovnaním mojich obáv a scenárov v hlave
@concatenate mal som kedysi, tiež tento problém.
prekonal som ho tak, že som nad tým prestal uvažovať. vždy keď som sa pristihol nad úvahou že kedy to dotyčnému poviem, tak som mu to povedal hneď v tom momente.
@arrabella tomu rozumiem, ze clovek ma strach, ale co tym vyriesim, ked im to budem tajit? napokon, keby sa to dozvedia az ja neviem po troch mesiacoch, tak asi budu aj viac nastvani... treba vyjst s pravdou von a riesit situaciu hned...
@kitty7 hej, to je presne to, co si racionalne hovoris, ale niektori ludia to aj napriek tomu nedavaju... proste niekedy je ten strach silnejsi ako zdrave uvazovanie... aj ked v skutocnosti to nakoniec vobec nemusi byt taka tragedia, aku si z toho v hlave spravis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a ked to vyklopis, tak sa moze stat, ze sa velmi prijemne prekvapis, zdvihne ti to naladu a budes posobit na toho cloveka velmi vdacne a pozitivne a to sa prenesie aj na neho a zlahci to situaciu
Ale poradiť neviem.
napriklad kamoskinho brata vyhodili zo skoly a dost dlho mu trvalo, kym to povedal rodicom - nie preto, ze ich chcel klamat, lebo vsak nakoniec, to je vec, ktoru neojebes, len sa im to proste bal povedat a nevedel najst spravny moment, kedy im to povedat....
s tým rozdielom, že mám takú skúsenosť, že nejak prirodzene väčšina veci dopadne menej katastrofálne, alebo vôbec katastrofálne s porovnaním mojich obáv a scenárov v hlave
prekonal som ho tak, že som nad tým prestal uvažovať. vždy keď som sa pristihol nad úvahou že kedy to dotyčnému poviem, tak som mu to povedal hneď v tom momente.