som veriaca ale do kostola nechodím..... keď som bola malá tak som do kostola chodila lebo to moja babka tak chcela...... ale postupom času som prišla na to že cirkev je len obyčajná jediná legálna mafia a neoplatí sa tam chodiť.....takže do kostola nechodím.... nemám potrebu......
Som atheista a ak by si kazdy veriaci precital bibliu tak ako by mal zistil by ze bud
A: viera v boha je hlupost, ako mozem verit v nieco alebo niekoho kdo nechava ludi umierat iba na znak ze tu ta viera je, nehovoriac o zabijani zvierat ktore sa nezuzitkuju a smrt novorodencov alebo rozdne ritualy, napriklad co ma boh spolocne s predkozkou? preco musi nabozenstvo utocit na sexualitu a pohlavne organy?
B: Bude zapierat co sa v biblii pise a bude sa snazit obhajit si svoju vieru tym ze to co sa tam pise neni myslene doslovne alebo ze to je vyklad toho ako ludia zili tenkrat, napriklad otroctvo bolo provozovane a podporovane bibliou ale vdaka Americkemu prezidentoi Abrahamovi Lincolnovi bolo otroctvo zrusene, mimochodom bol to atheista a tym padom ze sa otroctvo zrusilo bola zabudnuta akakolvek spojitost medzi otroctvom a bibliou.
a to nas dostava na
C: Ak je veriaci vrah a olutuje svoje hriechy bude moct byt..... spaseny ale neveriaci atheista ktory cely svoj zivot zil ako poslusny skautik a neurobil nic zle pojde do pekla lebo najvacsi hriech je neverit, pripadne sa ruhat. A nehovoriac o tom ze ta najvacsia sranda sa zacina az po smrti nielen ze sa veriaci clovek bude musiet spovedat pocas svojho zivota ale tiez bude musiet otrocit bohu pocas smrti, cize to spasenie je myslene ze veriaci budu spaseny od ich svobodneho zivota a ze budu na veky sluzit bohu. Mna sa to nastastie netika lebo neverim a tak ci zivot alebo smrt budem stale svobonym od tyranstva a otroctva niecoho co pravdepodobne ani len neexistuje.
verím v Boha ale od cirkvi sa dištancujem... ako aj od biblie a tých bludov čo sú tam písané- je to vytvorené len cirkvou a je tam len to, čo vyhovuje cirkvi...
@Lilluska228 a ešte totálne neuctievam spoveď...... žasnem nad hlúposťou ľudí že si myslia že keď cudziemu človeku povedia svoje "hriechy" tak im to pomôže....... aj tak väčšina nehovorí pravdu a nepovedia všetky "hriechy"
V kostole som nebol nikdy, len raz vo dverách lebo frajerka to chcela vidieť zvnútra,tak som ju tam počkal.Necítim potrebu chodiť tam pretože nie som veriaci a nemám rád tých batmanov čo to obsluhujú.
ja by som tam mala chodit kazdu nedelu a kazdy utorok... ale chodim len v utorok a aj to dost casto zdrhnem z omse... mala by som tam chodit kvoli birmovke...
Aj ja som bol "neveriaci" ako vy, deti.... Sak naco do kostola? Zbytocny cas. A kto bude verit zazrakom a vymyslom?...
PRIKLA A odkial vy viete, ze fakt nas svet tvoria malicke atomy, ktore nikto nikdy nevidel? Odkial viete, ze tam hore su nejake obrovske hviezdy, miliardy parsekov od vas? Ked ste ich nevideli? Odkial viete, ze uprostred zeme je jadro a su tam rozavene kovy, ked ste to nikdy nevideli?...
Ja som (tak ako vela dalsich ludi) nasiel vieru pocas zivota. Dufam, ze ju najdete aj vy. Sam som to pocitil, a pochopil som, ze nemoze existovat nieco z nicoho. Ze nas svet musi mat nejaky zaklad, nemohlo predsa tolko hmoty vzniknut z uplne nicoho. (alebo to stvorili skriatkovia?
Cely okolity svet je zalozeny na krestanstve. Letopocet (slavite silvestra, vsak?), kalendar (aj vy mate nejake meno), sviatky, politika, cele dejiny ludstva..... Proste vsetko. Vy si len myslite, ze s Bohom a pod. nemate nic spolocne, no skutocne je to vsade okolo vas.
inac je tu niekto z ateistov kto pouziva pozdrav ahoj???ja myslim ze vsetci..viete co to znamena? ad honore jesus-nech je pochvaleny jezis...co vy nato?
@Pietro93 atomy nikto nikdy nevidel? A ako je potom mozne, ze v Cerne zrazaju protony (este mensie castice ako atomy)? Ci oni len minaju miliony eur aby nas balamutili?
Na hviezdy sa pozerame kazdu noc. Ci ty zijes v klastore mimo reality?
Takato prehnana argumentacia jednej ci druhej extremne pokryvenej strany je uz fakt trapna.
tuto temu by mali zrusit, vzedy ked sa rozobera nabozenstvo a cirkev tak je tu milion prispevkov kde sa ludia hadaju aby obhajili svoju pravdu. Nikto z vas nema pravdu! Ludi doniesli mimozemstania! Bodka!
Kedysi som chodila, ale prestala som. Od istého okamihu to pre mňa stratilo význam. Znechutilo ma to vnímanie kostola ako inštitúcie, do ktorej sa chodí len preto, že sa to má.
Ale teraz (možno je to tou predvianočnou atmosférou) ma to trochu láka ísť. Navyše máme v našom kostole nového farára a organ... Sú to síce také prízemné svetské dôvody, ale aj tak.
@pietro93 To že sme kresťanstvom obklopený. No bodaj by sme neboli keď žijeme vedno s ním tisícročia
Vec čisto lokálna.
Skús otvoriť oči, zájsť si do Číny, Indie, navštív kmene v južnej Amerike. Tam sú všetci ľudia obklopený ich menami súvisiacimi z ich vierov, slávia tam svatky z ich vierov. Toto má byť argument že práve kreťanský Boh je ten pravý?
@matus33 ja hovorim o tej nasej lokalite - o krestanskom svete... (takze mam namysli 2 miliardy ludi a uzemie - J a S Amerika, Europa, ruska cast Azie, juzna Afrika, Australia atd. pre info)
Nemyslel som svet, ako celu Zem, na ktorej zijeme.
Indiáni verili že sila zo zabitého zvieraťa sa prenesie na nich. Bola tým presvedčená céééla Amerika. To znamená že je to pravda?
Ako ja nehovorím že kresťanstvo je nepravda alebo že Biblia klame.
Iba poukazujem na to že tvoja argumentácia je na úrovni prvej triedy základnej školy. Tliachaš úplne mimo a keď aj povieš niečo k veci tak je to hovadina jak ďas.
@Belzeboss ja sa nehambím zato , a keď som hlasoval v tejto ankete tak som bol druhý v odpovedi ,, Áno, každú nedeľu a v prikázané sviatky´´ a skoro všetci ostatný hlasovali že nie
@matus33@72 Pozri, ja som vam tu nechcel predviest nazor, podla ktoreho by mali byt vsetci veriaci, pretoe okolity svet sa podla toho riadi... Ja som chcel ukazat to, preco su krestania krestanmi a preco veria... Odmalicka boli takto vychovavani a odmalicka ich okolity svet viedol k poznaniu, ze Boh je len jeden... Nevedeli nic o Islame atd. Takisto v krajinach, kde vladne Islam... Oni veria len v to jedno, pretoze cely ich okolity svet je zalozeny na tom jednom. Chapenzi?
viera je lne fraska podla mna....je o mocenska organuzacia ktora nas manipuluje uz od 10 storocias...verim otmzu ze pociatky boli ciste ze nejaky jezis kriostus bol lebo by to bola dobra sprava pre mna ako pre krestana ale inaksa ta viera strasne zneuzila
jaaa som do kostola chodil lebo som dostaval obcas peniaze aaaaale uz ma tam nepustia lebo....no to je jedno nieco som spravil tak ma vykazaly z kostola
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
A: viera v boha je hlupost, ako mozem verit v nieco alebo niekoho kdo nechava ludi umierat iba na znak ze tu ta viera je, nehovoriac o zabijani zvierat ktore sa nezuzitkuju a smrt novorodencov alebo rozdne ritualy, napriklad co ma boh spolocne s predkozkou? preco musi nabozenstvo utocit na sexualitu a pohlavne organy?
B: Bude zapierat co sa v biblii pise a bude sa snazit obhajit si svoju vieru tym ze to co sa tam pise neni myslene doslovne alebo ze to je vyklad toho ako ludia zili tenkrat, napriklad otroctvo bolo provozovane a podporovane bibliou ale vdaka Americkemu prezidentoi Abrahamovi Lincolnovi bolo otroctvo zrusene, mimochodom bol to atheista a tym padom ze sa otroctvo zrusilo bola zabudnuta akakolvek spojitost medzi otroctvom a bibliou.
a to nas dostava na
C: Ak je veriaci vrah a olutuje svoje hriechy bude moct byt..... spaseny ale neveriaci atheista ktory cely svoj zivot zil ako poslusny skautik a neurobil nic zle pojde do pekla lebo najvacsi hriech je neverit, pripadne sa ruhat. A nehovoriac o tom ze ta najvacsia sranda sa zacina az po smrti nielen ze sa veriaci clovek bude musiet spovedat pocas svojho zivota ale tiez bude musiet otrocit bohu pocas smrti, cize to spasenie je myslene ze veriaci budu spaseny od ich svobodneho zivota a ze budu na veky sluzit bohu. Mna sa to nastastie netika lebo neverim a tak ci zivot alebo smrt budem stale svobonym od tyranstva a otroctva niecoho co pravdepodobne ani len neexistuje.
takže nie, nechodím, iba ak niekomu na svadbu...prípadne na pohreb, ale to je tá horšia možnosť...
verím v Boha ale od cirkvi sa dištancujem... ako aj od biblie a tých bludov čo sú tam písané- je to vytvorené len cirkvou a je tam len to, čo vyhovuje cirkvi...
Áno, každú nedeľu keď môžem
A raz som tam .... no dobre s tym sa chvalit nebudem
ešte že nie sú tie "odpustky" či ako sa to volalo v minulosti... že si kúpiš a máš odpustené všetky hriechy =D to bol iný biznis vtedy =D
Teraz si radšej pospím a kura si spravím sama.
smrt je pre vyrovnanu osobnost iba dalsim dobrodruzstvom a novym životom, ked som sa snažil nasledovat Ježiša, čo je na tom ,ked človek ide do neba?
PRIKLA A odkial vy viete, ze fakt nas svet tvoria malicke atomy, ktore nikto nikdy nevidel? Odkial viete, ze tam hore su nejake obrovske hviezdy, miliardy parsekov od vas? Ked ste ich nevideli? Odkial viete, ze uprostred zeme je jadro a su tam rozavene kovy, ked ste to nikdy nevideli?...
Ja som (tak ako vela dalsich ludi) nasiel vieru pocas zivota. Dufam, ze ju najdete aj vy. Sam som to pocitil, a pochopil som, ze nemoze existovat nieco z nicoho. Ze nas svet musi mat nejaky zaklad, nemohlo predsa tolko hmoty vzniknut z uplne nicoho. (alebo to stvorili skriatkovia?
Cely okolity svet je zalozeny na krestanstve. Letopocet (slavite silvestra, vsak?), kalendar (aj vy mate nejake meno), sviatky, politika, cele dejiny ludstva..... Proste vsetko. Vy si len myslite, ze s Bohom a pod. nemate nic spolocne, no skutocne je to vsade okolo vas.
@pietro93
@asythaka "lol" a je mi ta luto.. lebo rozpravas o niecom o com nic nevies..
Na hviezdy sa pozerame kazdu noc. Ci ty zijes v klastore mimo reality?
Takato prehnana argumentacia jednej ci druhej extremne pokryvenej strany je uz fakt trapna.
citanicko: Jazykovedný ústav Ľ. Štúra; SAV
alebo
» sk.wikipedia.org/wiki/Ahoj_(pozd...
. . . ahoj
. . . a netrep
Ale teraz (možno je to tou predvianočnou atmosférou) ma to trochu láka ísť. Navyše máme v našom kostole nového farára a organ... Sú to síce také prízemné svetské dôvody, ale aj tak.
To boli len priklady, take, o ktorych sa neda takto diskutovat... Chapes?
Vec čisto lokálna.
Skús otvoriť oči, zájsť si do Číny, Indie, navštív kmene v južnej Amerike. Tam sú všetci ľudia obklopený ich menami súvisiacimi z ich vierov, slávia tam svatky z ich vierov. Toto má byť argument že práve kreťanský Boh je ten pravý?
Nemyslel som svet, ako celu Zem, na ktorej zijeme.
Indiáni verili že sila zo zabitého zvieraťa sa prenesie na nich. Bola tým presvedčená céééla Amerika. To znamená že je to pravda?
Ako ja nehovorím že kresťanstvo je nepravda alebo že Biblia klame.
Iba poukazujem na to že tvoja argumentácia je na úrovni prvej triedy základnej školy. Tliachaš úplne mimo a keď aj povieš niečo k veci tak je to hovadina jak ďas.