inak mam otazku ...preco neveriaci ludia maju prazdniny cez vianocne sviatky a velkonocne sviatky?...ve dpre nich to absolutne nic neznamena nejaky ten sviatok tak by mali mat normalne pracovne dni nie?
nie, pre mna tieto dni nie su sviatky, iba prazdniny... pretoze je nanajvys hlupe si mysliet, ze niekto moze vstat z mrtvych pardon, ale to je naozaj vtipne az ..
a do kostola nechodim vobec, je to proti mojej viere
samozrejme že nie... ešte to by mi chýbalo...do kostola vstúpim len pri nejakej veľmi dôležitej udalosti, alebo ak je nejaký historický tak obzrieť nikto iný ma tam inak nedostane
ano chodim, a teraz som v kostole viac ako doma... su to najvacsie a najkrajsie sviatky v roku...
nechapem, ako neveriaci oslavuju velku noc? co to pre nich znamena?
hadzem otazku do PLENA!
ČO PRE VÁS ZNAMENÁ VEĽKÁ NOC? VIETE PREČO SA OSLAVUJE? či vám ide len o bezduché pondelkové mlátenie dievčat, len preto, aby ste dostali po vajciach...
@14@24 ked je niekto neveriaci, neznamena ze je TUPY. podstata sviatkov je ta ista - rodinna pohoda, radost, klud. je jedno ci sa to berie z cirkevneho hladiska alebo nie.
nepripajam sa tu ani k jednej strane pretoze ste tu vsetci nejaki prilis radikalisticki a netolerantni
Kostoly sú pekné historické budovy, s ktorých výstavbou sa začalo na podnet verejnosti. Občas niektorý navštívim, ktorého súčasťou je niečo, čo kresťanstvo popiera. Týka sa to najmä tých najstarších. A keď sa kňaza opýtam, prečo sa v ich kostole to či ono nachádza, ani nevie, čo to v skutočnosti symbolizuje.
Určite sa tam oplatí chodiť, a nie len kvôli omši.
ja do kostola chodím, a tiež som z tých čo sú tam viac ako doma, a to nielen cez sviatky. ale napríklad dnes som vstával o 6 ráno aby som išiel do kostola a vrátil som sa teraz
je to jasné, sme obkolesení tlupou hlúpych opportunitistov, ktorí využijú absolútne všetko a idú cez mŕtvoly, denne mi je zle keď idem po ulici a stretávam ich
a pre takýchto ľudí je prirodzené vziať si aj zo sviatkov to pozitívne (pre nich) - teda voľno, a to iste aj zo soboty, a nedele. koniec koncov, poznám ozajstných ateistov, ktorí cirkevné sviatky neuznávajú, a idú aj cez Vianoce alebo v nedeľu do práce
hm...do kostola chodim tiez len ak je nejako zvlast zaujimavy (historia, architektura a pod.), a este minule leto mala kamoska birmovku tak som bola mrknut-pockala by som aj vonku ale bolo desne teplo...takze tak
sice viera neviera chodit do kostola je zbytocna zalezitost dle mne...ale budis, kazdemu podle sveho
co sa tyka velkej noci tak ju neoslavujem preto ze krisus udajne vstal z mrtvych...jednoducho si oddychnem, ked sme u babky tak varime pecieme, prip.malujem nejake tie vajca, proste klud, pohoda, rodinka, alebo priatelia a tesime sa (zvycajne) z prvych teplych dni, sak jar nie...tie mlaticky a oblievanie su uz len sranda a pokial viem tak oblievanie a sibanie pre krasu a zdravie ci co to nema nic s krestanstvom ci?...opravte ma ak sa mylim lebo nie som ista
hehe, súhlas so sígalom... tiež neviem, prečo oslavujú aj neveriaci, teda ak oslavujú... podobne ako vianoce atď... ale nie nie, chápem... konzumná spoločnosť sme... treba brať do úvahy... ale sígal, najkrajšie? pre mňa skôr nie, sú "depresívne" skôr... a to aj vtedy, keď si odmyslím oblievanie... vrrr, nemám rada veľkonočné sviatky...
a do kostola som nešla ešte vôbec... už mi dnes mama pripomínala, ale nešla som, sa mi nechce samej, hanba mi??? , ale sama nejdem... chcela by som ísť do kostola s priateľmi, s mojím kamarátom, zažiť tie omše s kamoškou ako kedysi dávno pradávno... možno zajtra zájdem do san venanzo
do kostloa nechodim vobec... sak by na mna kriz spadnul ... cele tie kostoly a sviatky mi pridu take divne.. a ja este ani nemam volno musim pracovat cize mam na haku aj velku noc ci co to je za sviatok teraz
noo, tak kedysi som tam chodievala... ale to len kvôli jednému miništrantovi a teraz na to nejako kašlem, zabíjať nuda sa dá aj iným spôsobom.. príjemnejším
ano chodim...ale nie som tym prave nadasena...ako omsa dvojhodinova berem ale nechce sa mi tam este hodinu predtym sediet aby som si vobec mala kde sadnut
chodím do kostola a nechápem, prečo tí čo tam nechodia sa do toho starajú, keď nechápu prečo tam ľudia, ktorí tam chodia, chodia. aj tak nikdy nepochopia to čo niektorí v kostole prežívajú atď. mne sa tam napríklad veľmi dobre rozmýšľa nad životom a nad všetkým čo robím, čo robia ľudia ookolo mňa a niekedy som až v šoku, a raz som sa tam aj rozplakala, tak hlboko som sa ponorila do myšlienko... ach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
(a aj keby som chcela, co absolutne nechcem, tak by ma tam ani nepustili)
a do kostola nechodim vobec, je to proti mojej viere
nechapem, ako neveriaci oslavuju velku noc? co to pre nich znamena?
hadzem otazku do PLENA!
ČO PRE VÁS ZNAMENÁ VEĽKÁ NOC? VIETE PREČO SA OSLAVUJE? či vám ide len o bezduché pondelkové mlátenie dievčat, len preto, aby ste dostali po vajciach...
nepripajam sa tu ani k jednej strane pretoze ste tu vsetci nejaki prilis radikalisticki a netolerantni
@25 nie kazdy kto ma vieru nemusi verit v boha alebo krestanstvo, ja neverim v boha ani v krestanstvo a nejaku vieru mam
Určite sa tam oplatí chodiť, a nie len kvôli omši.
@pikao
je to jasné, sme obkolesení tlupou hlúpych opportunitistov, ktorí využijú absolútne všetko a idú cez mŕtvoly, denne mi je zle keď idem po ulici a stretávam ich
a pre takýchto ľudí je prirodzené vziať si aj zo sviatkov to pozitívne (pre nich) - teda voľno, a to iste aj zo soboty, a nedele. koniec koncov, poznám ozajstných ateistov, ktorí cirkevné sviatky neuznávajú, a idú aj cez Vianoce alebo v nedeľu do práce
sice viera neviera chodit do kostola je zbytocna zalezitost dle mne...ale budis, kazdemu podle sveho
a do kostola som nešla ešte vôbec... už mi dnes mama pripomínala, ale nešla som, sa mi nechce samej, hanba mi??? , ale sama nejdem... chcela by som ísť do kostola s priateľmi, s mojím kamarátom, zažiť tie omše s kamoškou ako kedysi dávno pradávno... možno zajtra zájdem do san venanzo
no kkt ale kolko debilnych ludi tu....
okrem utrtkov s mojou sestrou, ked pozera cely kostol po nas
a este kvoli jednemu obrazu v bozom hrobe nieco nadherne