Ja by som sa skúsila poradiť aj s iným veterinárom, možno by vedel viac. 10 rokov nie je zas tak veľa a pokiaľ má aj svetlé chvíľky a vie sa najesť sama, tak je ešte dobre. Prajem, aby sa skoro uzdravila!
a čo tak zobrať ju do ambulancie a urbiť nejaké podrobnejšie vyšetrenia? nie len moč a krv...nejaky rtg aspon.....alebo skusiť zmeniť veterinara...tuna radu nedostaneš..
zobrat priamo k veterinarovi na odbornu prehliadku a nech si ju tam nechaju na pozorovanie. Bude to stat peniaze ale je to uz na Vas. Samozrejme nemyslim obycajnu veterinu.
Súhlasím s tým čo tu odznelo - dogforum.sk (tam ti asi tiež nikto neporadí ale sú tam rôzne témy s podobnými problémami a tak) a tiež by som možno išla normálne na veterinárnu kliniku (nie len do ambulancie).
A s tou krvou aké problémy? Akože si nie sú istí, či?
Ďakujem vam ... ešte som zabudol napísať ze zle dýcha tak sťažené napr napije sa vody a je zadýchaná potom to prejde a dýcha ok a zrazu sa zadýcha.....skúšal som viacerých veterinárov no niektorý to hádžu aj na vek... teraz som bol pri nej bola na dvore a dokonca aj behala... čosi zjedla .... inak my v okolí taku nejakú ambulanciu ani nemáme teda viem len o jednej ti mi zatial skontrolovali moc je ok...
@hyalite pri vlčiakovi je 10 rokov už dosť veľa... aj keď nechcem byť hnusná.
@sedrick ak si z BA, poradím ti dobú veterinárku. Ak ti zatiaľ bral veterinár len moč a krv a na nič neprišiel, ani sa nečudujem, mal pokračovať ďalej - možno rontgen alebo tak. To čo je za veterinára, že nezisťuje ďalej, čo jej je? Ak jej nič nebolo a prišlo to na ňu z ničoho nič, tak to určite nie je normálne.
Druhá vec je už to, že ďalšie vyšetrenia budú stáť peniaze, a nie málo...a ak ich nemáš, treba si to premyslieť. Predsa len, má už desať rokov.
A kľudne ma tu aj ukameňujte, ak jej ešte neodchádzajú kĺby na zadných nohách, onedlho začnú a otázne je, či sa oplatí vraziť do XY vyšetrení strašné prachy, a keď sa ten pes z toho vylíže, dať ju možno o rok utratiť, lebo nebude už vedieť stáť.
@ress väčšina veľkých psov má na staré kolená tieto problémy, kľudne gúgli a študuj. Ja som mala 10 rokov boxerku, ktorú sme museli dať utratiť, pretože už nevládala chodiť na zadné nohy...
Na druhej strane, poznám minimálne 5 ďalších ovčiakov, ktorí museli byť utratení kvôli zadným nohám, každému sa problémy začínajú okolo desiatich rokov (ak sa o nich dobre staráš - ináč aj skôr) a sami máme doma momentálne 10 ročnú fenu a už cca rok sa u nej prejavujú problémy. Zatiaľ nie veľmi vážne, ešte sa s nimi dá fungovať, ale keď už to bude zlé, aj my ju dáme uspať...pretože ten pes nechápe, čo sa s ním deje, snaží sa behať a skákať, ako keď bol v poriadku a namiesto toho padá a udiera sa...je to strašný pohľad, už som to zažila.
A ak chce niekto tvrdiť, že sa s tým dá žiť, že psovi môžeš primontovať kolieska atď atď...a ináč si sebec, ak ho kvôli tomu dáš utratiť - tak mu odkazujem, že sebec je ten, ktorý takto postihnutého psa nechá žiť. Sebecký preto, lebo sa pozerá viac na svoje city a svoju ľútosť za tým zvieraťom ako na jeho zdravotný stav a to, ako sa trápi.
@ress a starí psi so zdravými kĺbmi sú väčšinou tí menší, alebo kríženci. Problém dnešných "papierových" a čistokrvných psov je aj v tom, že sú prešľachtení, musia sa krížiť iba s čistokrvnými, kde sa často vyskytujú dedičné choroby a genetické mutácie. Asi na tom niečo bude, že "bastard" z ulice sa dožije aj 15 a viac rokov a čistokrvní psi tak cca 10.
@fleur1301 Dedičné choroby sa málokedy týkajú kĺbov, väčšina plemien má tiež povinné testy na očné choroby napríklad a papieroví psi s dysplaziou (epilepsiou, luxaciou pately a pod.) sa z chovu vylučujú
Nehovorím teraz, že PP psí nebývajú chorí alebo čo, ale to, koľko sa kríženci dožívajú, nehovorí absolútne o ničom. Menšie psy sa dožívajú väčšinou dlhšie, či sú kríženci, či nie. Ja zase poznám minimálne 5 ďalších, ktorí sú starí a absolútne zdraví a ide pritom o veľké plemená
@fleur1301 Taký NO sa môže v pohode dožiť aj cez 12 rokov, čiže aj jeho fenka by si mohla požiť ešte 2 roky (a možno aj viac), čo je vlastne 1/5 jej života a to sa mi nezdá málo, ale hej, pri starších psoch veľkých plemien sa objavujú problémy s kĺbmi, to je pravda. Len nesúhlasím, že sa to vyskytuje hlavne pri papierových a čistokrvných psoch. Nie sú prekrížení (pokiaľ viem, tak sa nesmú krížiť príbuzné psy) a pri psoch s preukazom pôvodu sa zisťuje, či majú náchylnosť na dyspláziu a takýto jedinci sú z chovu následne vylúčení a nemôžu sa oficiálne množiť. Problém vidím skôr u tzv "čistokrvných bez PP", kde ľudia množia aj jedincov s vrodenými chorobami a vadami.
A okrem iného si myslím, že pes zvláda svoj hendikep lepšie ako zvládajú niektorí ľudia pohľad naňho
@fleur1301 vyzeralo to beznadejne .. ale len vyzeralo ...prezila to uz je jej lepsie pripada mi ina ako predtym taka viac decka ak sa ide napit tak skace od radosti je to krasne
@fleur1301 "nedokmitavost chlopni srdca".. a to som ju uz objednal na operaciu maternice no nakoniec iny veterinar povedal ze to maternicou urcite nebude zacal ju liecit na to srdce a zlepsil sa stav... no povedal ze uz bude mat problemy a aj ma ak je horuco je jej tazko ... no som stastny ze je stale tu
@sedrick to je super Vidíš? Sranda, zobral to do rúk nejaký schopný veterinár, a hneď sa došlo na to, čo jej je...a ako na to vlastne došiel? Mali ju na pozorovaní na veterine?
Treba ju chrániť pred teplom, psy majú tendenciu sa prehrievať, aj keď idú pár minút v aute...
@fleur1301 prisiel na to obycajnim fenendoskopom a tym ze videl priznaky problemi z dychanim a pod... nafuknute brucho a caste mocenie pre neho nebola pyometra ale vysvetlil to tak ze je zavodnena a ze ma pluca plne "hnisu" lebo vizeralo to dost aj na tu falosnu graviditu pyometru alebo ako sa to vola spravne
chranim ju snazim sa ju sprchovat vlaznou vodou a davat stale do tiena... nic ine ma nenapada...pripadne polejem aj zem pod nou aby sa chladila
@fleur1301 tak volieru ma aj z strechov ale ked na nu prazi slnko tak ju tam nenechavam ... predsa nie je murovana tak je tam horuco... skor ju dam na balkon tam je najradsej alebo do travi ju dam na retaz do tiena aby nebehala po slnku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A s tou krvou aké problémy? Akože si nie sú istí, či?
Robili testy aj na boreliózu, babeziózu?
to: ress - ano mas pavdu priznaky sedia. poviem mu to zajtra.
@sedrick ak si z BA, poradím ti dobú veterinárku. Ak ti zatiaľ bral veterinár len moč a krv a na nič neprišiel, ani sa nečudujem, mal pokračovať ďalej - možno rontgen alebo tak. To čo je za veterinára, že nezisťuje ďalej, čo jej je? Ak jej nič nebolo a prišlo to na ňu z ničoho nič, tak to určite nie je normálne.
Druhá vec je už to, že ďalšie vyšetrenia budú stáť peniaze, a nie málo...a ak ich nemáš, treba si to premyslieť. Predsa len, má už desať rokov.
A kľudne ma tu aj ukameňujte, ak jej ešte neodchádzajú kĺby na zadných nohách, onedlho začnú a otázne je, či sa oplatí vraziť do XY vyšetrení strašné prachy, a keď sa ten pes z toho vylíže, dať ju možno o rok utratiť, lebo nebude už vedieť stáť.
Na druhej strane, poznám minimálne 5 ďalších ovčiakov, ktorí museli byť utratení kvôli zadným nohám, každému sa problémy začínajú okolo desiatich rokov (ak sa o nich dobre staráš - ináč aj skôr) a sami máme doma momentálne 10 ročnú fenu a už cca rok sa u nej prejavujú problémy. Zatiaľ nie veľmi vážne, ešte sa s nimi dá fungovať, ale keď už to bude zlé, aj my ju dáme uspať...pretože ten pes nechápe, čo sa s ním deje, snaží sa behať a skákať, ako keď bol v poriadku a namiesto toho padá a udiera sa...je to strašný pohľad, už som to zažila.
A ak chce niekto tvrdiť, že sa s tým dá žiť, že psovi môžeš primontovať kolieska atď atď...a ináč si sebec, ak ho kvôli tomu dáš utratiť - tak mu odkazujem, že sebec je ten, ktorý takto postihnutého psa nechá žiť. Sebecký preto, lebo sa pozerá viac na svoje city a svoju ľútosť za tým zvieraťom ako na jeho zdravotný stav a to, ako sa trápi.
Nehovorím teraz, že PP psí nebývajú chorí alebo čo, ale to, koľko sa kríženci dožívajú, nehovorí absolútne o ničom. Menšie psy sa dožívajú väčšinou dlhšie, či sú kríženci, či nie. Ja zase poznám minimálne 5 ďalších, ktorí sú starí a absolútne zdraví a ide pritom o veľké plemená
A okrem iného si myslím, že pes zvláda svoj hendikep lepšie ako zvládajú niektorí ľudia pohľad naňho
Treba ju chrániť pred teplom, psy majú tendenciu sa prehrievať, aj keď idú pár minút v aute...
chranim ju snazim sa ju sprchovat vlaznou vodou a davat stale do tiena... nic ine ma nenapada...pripadne polejem aj zem pod nou aby sa chladila