ako už bolo spomínané, ak sa jedná o doslovne bytového psa, v pohode, ale chovať trebárs vlčiaka, ako jedna moja známa v 3izbovom byte, je choré, ten pes si toho veľa neužije
V byte určite nie... to je trápenie pre psa aj susedov... naši susedia mali takého malého teriéra ktorý bez prestávky štekal a zavýjal až kým sa nevrátili z práce/zo školy... v byte sa dajú akurát chovať rybyčky v akvárku alebo nejaký škrečok... pes patrí do domu a hlavne tam, kde naňho majú čas.
Je to téma na dlho a nechce sa mi moc rozpisovat teraz... V kazdom pripade da sa mat dokonca aj viac velkych psov v byte, len treba im venovat viac casu a nechat ich vonku dostatocne kazdy den vybehat, to je zaklad ale ide to, poznam vela takych ludi, co maju aj vacsich psov v byte, zhodou okolnosti su to prave velmi zodpovedni psickari.
Ja mam v byte papillona a k tomu mozem povedat len tolko, ze papillon by vonku byt nemohol uz len z toho dovodu, ze nema podsadu, ktora by ho chranila pred chladom.
A este dodam, ze osobne sice velmi tuzim po stredne velkom psovi (border kolii), ale v byte urcite nie.
@Ewee suhlas. Len doplnim, ze ja nemam nic proti psom, mam ich velmi rad a prave preto, ze ich mam tak velmi rad by som im doprial lepsi pravy psaci zivot ako aby bol zavrtey cely den medzi 4 stenami, bol v kontakte s vonkajsim prostredim len dva tri krat za den a podobne. Navyse ked na neho nie je ani cas, tak to je uplne o nicom. Chudak pes. Poznam ludi co maju v 2 izbovom byte 3 velkych vlciakov a to je uz chore!!! Este jedna poznamka, mam rad aj macky, ale mat macku v byte je este horsie, ba az najhorsie. Macka nepatri vobec do domu ani bytu. Opät z vlastnej skusenosti.
Tu by bolo na mieste este pdotknut, ze pes nie je divoke, ale zdomestifikovane zviera, mnohe plemena su vyslachtene k tomu, aby boli neustale v kontakte s clovekom, neustale vyzaduju ludsku spolocnost a naopak trpia vonku, najma ak su sami, knucia a chcu ist dnu... V prvom rade spolocenske plemena boli vyslachtene k tomuto ucelu a ci sa nam to paci, alebo nie, tak vonku by mnohe a najma v zime naozaj nevydrzali. Nie je vobec rozumne maleho psika bez podsady nechavat vonku cele hodiny v mraze.
úplne súhlasím s @Azizi nie všetky plemená potrebujú dostatok pohybu a pokial je ten pes dobre vycvičený a naučený na to že to že nie je jeho pán cez deň doma hneď neznamená že už sa nevráti tak to problém nie je. Je to o výbere vhodného plemena a o správnom výcviku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ja mam v byte papillona a k tomu mozem povedat len tolko, ze papillon by vonku byt nemohol uz len z toho dovodu, ze nema podsadu, ktora by ho chranila pred chladom.
A este dodam, ze osobne sice velmi tuzim po stredne velkom psovi (border kolii), ale v byte urcite nie.