Ja sa pcham do busu lebo chodim plným...a sami skolaci..a to mi nevadí, ze sa pcham cez nich..ale keď ide daka starsia teta alebo ujo alebo kto tak sa na nich isto nehodim..pustim ich
ja starsim prednost nedavam, lebo oni sa vsetci sami dokonale nasackuju predo mna, aj ked cakam na zastavke o 10 min dlhsie..
inak tiez to neznasam, ked idem v SADke a sadne si ku mne niekto opity, smradlavy, alebo niekto stale robi hluk, ma moc nahlas hudbu, alebo ma zozadu tlacia kolenami.. furt nieco je
hej, dám prednosť starším a keď si chcem k niekomu prisadnúť a nie je to môj známy tak sa spýtam, dokonca aj poďakujem a ďakujem aj keď vystupujem skôr ako človek, ktorý si pri mňa prisadol a sa postaví a pustí ma
a tí naši školáci, to je škoda rečí, to jak zver z klietok vypustená
SADkou nechodim, ale tak v MHDcke som sa este nestretla s tym, ze by sa niekto kto si ide sadnut opytal ci je volne. A keby sa aj niekto taky nasiel, pripadalo by mi to skor divne
Som veľmi alergický na to, keď vystupujem a už sa niekto jebe dovnútra a nenechá ma vyjsť, to fakt kľudne kričím a strkám, bez ohľadu na to, kto to je.
ja sa pchám takým normálnym spôsobom, ak ovšem do mňa niekto nestrká z každej strany a neznášam, ak ešte začnú nadávať, že sa neviem pretlačiť, ako keby ich tam ten bus nechá aaa dá sa povedať, že sa vždy pýtam, či je voľné a často ešte aj poďakujem
áno etiketu správania sa v buse sa snažím dodržiavať a takisto som sa s ňou stretla i u mnohých ( hlavne starších alebo približne rovnako starých) spolucestujúcich, kde sa nájde stále i zopár gentlemanov, ktorí mi nemajú problém dať prednosť ako žene i pri nastupovaní...
Tie mladšie ročníky ( u nás najmä v čase hromadného odchodu zo školy prímestským autobusom) sú ako zvieratká, ktoré ignorujú vôkol seba všetko živé a sú schopní človeka pri vystupovaní z autobusu doslovne vyhodiť :o
@majo ja neviem, preto sa pýtam... lebo šak birdz a ľudia na birdzi, nikoho nemôžeš brať vážne a nikdy nevieš ako kto čo myslí (teda aspoň ja nie, ja to nepoznám ani v reálnom živote)
súkromne ti potom môžem povedať, v ktorých busoch ma môžeš stretnúť v Nitre (len nie, keď mám zlú náladu)
to ze sa najprv vystupuje beriem ako samozrejmost. starsim ludom alebo inak postihnutym rad miesto uvolnim. ale pytat sa ci je miesto volne nebudem. je to verejny autobus a ked je miesto volne tak je volne. samozrejme mi vadia taky co do vsetkych strkaju, alebo taky co smrdia, ale dost mi vadia aj take "zamilovane" pary, co sa tam bozkavaju a obchytkavaju
@flysser toto vadí aj mne! stoja v buse pri mne a idú sa zožrať, minule som takých musela doslova odstrčiť, lebo stál úplne pri dverách a ani na "zdovolením" nereagovali a ďalej si obhrýzali hlavy
Ale vedia ma vytočiť babky, ktoré si myslia, že to, že sú staršie automaticky znamená, že nemusia povedať: "Dovolíte, prosím" a radšej sa pchajú a očakávajú, že ovládam telepatiu.
@chevro v našom meste sa tiež vystupuje len zadnými, to len tak na okraj, že ešte aj také existuje
a vzhľadom na veľkosť resp. skôr malosť nášho mesta, spýtať sa či je voľné, resp. poďakovať ak ma niekto pustí ak vystupujem skôr, ako písala @ohavnost , považujem minimálne za zdvorilé. v bratislave som sa na to nepýtala, tam to je zjavne všetkým jedno
Mne nejak nikdy nenapadlo sa pýtať v buse či si môžem sadnúť Veď keď je voľné a chce sa mi tak si sadnem. Ale na druhej strane si až tak často nesadám. Dosť sedím v škole, robote atd.
noo ta dnesna mladez nevychovANA, tiež sa obávam kde to zájde, ved na ulici sa pomaly smejú a ohovárajú pre nič za nič ale v buse nič také som ešte nezažila našťastie ked už tak nejaká akčnosť sa deje ... a ja sa pýtam ci môžem a ke idú dohodci a ja ledva žijem tak vtedy nevstanem aj tak. BTw ked soma bola mladšia vždy poctivo som vstala a slušná a neviem čo tak nech sa vystrieda zas ktosi. A keď vstanem tak ta babka vystupuje skôr že mi rovno povie ...asi tak
aj keď, nejako som upustila od pýtania sa, či si smiem prisadnúť...raz sa mi totiž stalo, že taký milý deduško mi na to povedal "slečna, aj keby miesta nebolo, moje kolená sú vám k dispozícii...len aby vás niečo netlačilo" (blee)
Tak ak sa nikam neponahlam a je tam niekto starsi tak pustim ale inak...Ak sa ponahlam rano do skoly alebo zo skoly...Nepustam no...Tak aj ja sa musim niekam dostat...A keby som mala vsetkych starych ludi pustit nedosla by som nikam...
Ale v autobuse ked som uz tak to pustim starsich sadnut vzdy...To by mi bolo fakt blbe sediet keby vedla mna stal nejaky dedko....
MHD nechodím, chodím peši. Ale keď idem niekde ďalej, tak nastúpim do busu, poviem dobrý deň prosím si lístok tam a tam, vodič sa väčšinou pousmeje keď sa správam milo, poďakuje, idem si sadnúť, ak je plno a niekde vedľa niekoho je voľné, tak sa opýtam či môžem, sadnem si poviem dík, starších púšťam. asi som oldschool ale aj v autobuse sa správam slušne. moje správanie zodpovedá mojej výchove.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
a sorry za reklamu
a preplnené busy.
radšej počkám polhodinu na prázdnejší.
a maximálne sa spýtam že či si môžem sadnúť.
ináč nevnímam.
(to nebol sarkazmus, som proste divná slight_smile:
inak tiez to neznasam, ked idem v SADke a sadne si ku mne niekto opity, smradlavy, alebo niekto stale robi hluk, ma moc nahlas hudbu, alebo ma zozadu tlacia kolenami.. furt nieco je
a tí naši školáci, to je škoda rečí, to jak zver z klietok vypustená
Ale za posledný týždeň sa ma ani jedna dôchodkyňa/jeden dôchodca nespýtal či si smie sadnúť. A že ich bolo takých už požehnane...
a ty jazdíš busom?
jj, do roboty, z roboty jazdim vsetkym moznym.
Tie mladšie ročníky ( u nás najmä v čase hromadného odchodu zo školy prímestským autobusom) sú ako zvieratká, ktoré ignorujú vôkol seba všetko živé a sú schopní človeka pri vystupovaní z autobusu doslovne vyhodiť :o
súkromne ti potom môžem povedať, v ktorých busoch ma môžeš stretnúť v Nitre (len nie, keď mám zlú náladu)
Ale vedia ma vytočiť babky, ktoré si myslia, že to, že sú staršie automaticky znamená, že nemusia povedať: "Dovolíte, prosím" a radšej sa pchajú a očakávajú, že ovládam telepatiu.
ake požičaj, take vráť ............a vráti sa im to 5 násobne a hlavne v tedy ked to nebudu vôbec čakať:/......
život ich nakope do riti v ten pravý čas.............filip
a vzhľadom na veľkosť resp. skôr malosť nášho mesta, spýtať sa či je voľné, resp. poďakovať ak ma niekto pustí ak vystupujem skôr, ako písala @ohavnost , považujem minimálne za zdvorilé. v bratislave som sa na to nepýtala, tam to je zjavne všetkým jedno
aj keď, nejako som upustila od pýtania sa, či si smiem prisadnúť...raz sa mi totiž stalo, že taký milý deduško mi na to povedal "slečna, aj keby miesta nebolo, moje kolená sú vám k dispozícii...len aby vás niečo netlačilo" (blee)
Ale v autobuse ked som uz tak to pustim starsich sadnut vzdy...To by mi bolo fakt blbe sediet keby vedla mna stal nejaky dedko....