Zdravím,mám taký menší problém so mojimi potkanicami,mám asi 9 mesač. samicu (dumbo) a dostala som ďalšiu asi 7 mes.,(kapucin),tak som sa ich snažila spriateliť,čítala som kopec tipov,trikov na nete,najprv som ich dala na neutrálne miesto kde ešte neboli,
tak ide tu aj o to, či boli predtým v kolektíve vychovavávané alebo obe fungovali od malička bez ostatných potkanov..
ja mam tiež 2 (jedna dumbo ruská silver, druhá štandart americká modrá ) a oni odmalička už v chovnej stanici boli s ostatnými potkanmi takže boli zvyknuté na kolektív a čiastočne aj na seba, takže keď som ich brala už som nemala problém..
len tiež sa napríklad bijú, pretože tá mladšia (dumbica) je vacsia nez ta starsia a chce byt dominantna..
a mas stastie ze sa ti nebiju o to postavenie asi sa ta mladsia podrobila rychlo.... oni nebudu fungovat hned ako zohrata 2 ak predtym neboli s potkanmi.. mozno to pride casom, ale na tvojom mieste by som bola stastna uz len preto ze sa ti nemlatia..
Potkanov chovám aj ja mám ich 14 a to je celkovo jedno či ich dáš na nejaké neutrálne miesto. Oni si musia na seba navyknúť a časom sa to aj určite stane A to že si navzájom kradnú jedlo tak to je normálne u nich
staršia je z obchodu,a mladšia už nebavila pôvodného majiteľa tak ju dal kamošovi na skrmenie pre hady ,a mne sa zapáčila tak som si ju vzala,má fakt dobrú farbu a kresby,nie sú to moje prvé potkany,ale vždy som mala len jedného takže je toto pre mňa celkom nová situácia,dúfam teda že už to bude v pohode,dnes som ich našla spať za ladničkou bok po boku,potom sa preventívne pobili a teraz je zase klud
Potkany chovam uz dost dlho...Ked to nejde tak to nejde.Mozes byt rada ze sa nevrazdia Jednoducho, keby boli sestricky alebo vyrastali spolu tak by to bolo jednoduchsie.Ty uz si urobila maximum co si mohla, teraz je to na nich Maju svoje hlavy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ja mam tiež 2 (jedna dumbo ruská silver, druhá štandart americká modrá ) a oni odmalička už v chovnej stanici boli s ostatnými potkanmi takže boli zvyknuté na kolektív a čiastočne aj na seba, takže keď som ich brala už som nemala problém..
len tiež sa napríklad bijú, pretože tá mladšia (dumbica) je vacsia nez ta starsia a chce byt dominantna..
a mas stastie ze sa ti nebiju o to postavenie asi sa ta mladsia podrobila rychlo.... oni nebudu fungovat hned ako zohrata 2 ak predtym neboli s potkanmi.. mozno to pride casom, ale na tvojom mieste by som bola stastna uz len preto ze sa ti nemlatia..
potkan je spoločenský tvor. určite si zvyknú
chcelo by to dvoch riadných samcov a to potom uvidíš ten fofer v klietočke
staršia je z obchodu,a mladšia už nebavila pôvodného majiteľa tak ju dal kamošovi na skrmenie pre hady ,a mne sa zapáčila tak som si ju vzala,má fakt dobrú farbu a kresby,nie sú to moje prvé potkany,ale vždy som mala len jedného takže je toto pre mňa celkom nová situácia,dúfam teda že už to bude v pohode,dnes som ich našla spať za ladničkou bok po boku,potom sa preventívne pobili a teraz je zase klud
oni sa budu bit furt, to je normalne len ak nebudu mat ziadne hryzance a skrabance a krv tak su to take tie klbcenia "v normale"..