ano mam stabilnu IP. Wewo-sice sa do toho nevyznam absolutne ale pokial moje skromne vedomosti siahaju myslim ze 2 ludia nemozu mat rovnaku IP. ale teda len si to myslim
dvaja ludia v jednej sieti nemozu mat rovnaku IP adresu. Ak je tvoj pocitac pripojeny do internetu, tu platia presne pravidla o pridelovani adries. Existuju "privatne" adresy (10.x.x.x, 192.168.x.x apod.) )ktore sa mozu vyskytovat len v ramci lokalnej siete a ktore potom router zvycajne preklada. Tieto sa mozu vyskytovat vo viacerych podsietach.
K otazke: toto hlasenie znamena, ze si niekto "pozical" tovoju IP adresu, inak povedane, niekto sa pokusa prihlasit do siete pod tvojou adersou. Tym padom odpoji Teba. Tebe staci, ak das obnovit sietove pripojenie a dotycny dostane hlasku, ktoru s popisal a odpoji jeho. Je ale dobre zistit, kto pouzil tvoju IP adresu a upozornit ho na to, ze taketo veci sa nerobia. Ak problem pretrvava, alebo nevies zistit, kto to bol, mozes na to upozornit administratora siete, ktory by mal vediet pomoct.
Ci ma uzivatel stabilnu IP nie je podstatne. DHCP server nemeni adresy len tak z rozkose a ked adresu zmeni, uzivatel o tom nie je informovany chybovou hlaskou. Ak dostane user IP z DHCP a niekto mu ju preberie, tiez sa jedna o nekorektne nastavenie od toho, kto adresu prebral. Pri dynamickych IP-ckach sa tazsie najde vinnik, ale nie je nevystopovatelny.
Tommyhot-ano, mam WiFI.Uz len mala otazocka, ja viem ze to asi vie kazdy urobit a citim sa naozaj ako sprosta ale ako mam obnovit sietove pripojenie? lebo som nasla-zobrazenie sietoveho pripojenia, ale v dalsich moznostiach tam obnovenie napisane nebolo, iba opravenie tohto pripojenie a upravit nastavenie tohto pripojenia.
Miat248 nic neobnovuj (aj tak neviem co konkretne mas na mysli), napis tvojmu providerovi internetu co sa stalo, o akom case, ze mas podozrenie ze sa niekto pripaja na tvoj account.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ale asi internet nema rad tvoju ip adresu
K otazke: toto hlasenie znamena, ze si niekto "pozical" tovoju IP adresu, inak povedane, niekto sa pokusa prihlasit do siete pod tvojou adersou. Tym padom odpoji Teba. Tebe staci, ak das obnovit sietove pripojenie a dotycny dostane hlasku, ktoru s popisal a odpoji jeho. Je ale dobre zistit, kto pouzil tvoju IP adresu a upozornit ho na to, ze taketo veci sa nerobia. Ak problem pretrvava, alebo nevies zistit, kto to bol, mozes na to upozornit administratora siete, ktory by mal vediet pomoct.
Btw miat predpokladam ze mas WiFi?
A freestyler01: stabilna IP to je co za picovinu? nebolo by zle pomenovat veci ich pravymi nazvami a nie vymyslat si nejake picoviny.
Kazdopadne treba kontaktovat providera netu, lebo je velmi nepravdepodobne ze by islo o zlu configuraciu v sieti..