Neviem ako u vás ale u mňa je to tak,že mám skoro 17,zatial len 16 ale už teraz sa nepamätám skoro na nič z detstva.Normálne si viem popočítať všetky spomienky,keď som mal menej než 10.A tiež nepamätám sa ani na 3 roky pozadu čo bolo Tak veľmi rýchlo
Ja tiež takto rýchlo zabúdam... a nevadí mi to, minulosť bola, súčasnosť je a budúcnosť bude... sústredím sa na budúcnosť... no samozrejme, na isté dôležité momenty z detstva si pamätám
Stoho si nič nerob ja budem mať 15 čo nieje až tak veľa a nič si skoro nepamätám. Riešila som to písaním denníka lenže to ma po niakych mesiacoch prestalo baviť.Ale už kašlem na to dôležité momenty v mojom živote nezabudnem určite nikdy to som si istá
Ja som si od 11tich do nejakých 15tich poctivo písala denník, čiže keď chytím nostaligickú chviľku tak čítam jeden zo svojich 5tich vypísaných denníkov
ale aj bez denníka držím v hlave tak veľa spomienok že niekedy mám pocit, že by bolo lepšie keby si ich viem nejako vyfiltrovať Keď si pamätám každý detail ešte aj spred 10tich rokov tak to dosť zaťažuje mozog
takto si spomienky nepripomenieš, na nich si spomenieš keď zažiješ podobnú situáciu, a povieš si "niečo také sa mi raz stalo" ... ale aj tak, ja mám ten istý problém, veľmi málo si pamätám, ale ja už zabúdam aj tváre ľudí, a skutočnosti si nepamätám ani týždeň
zaujímavá téma, tiež som na to kedysi myslela, že si skoro nič z detstva nepamätám, od 10 dole len pár zážitkov, čo by som na prstoch 1 ruky spočítala a od 10-14 je toho ozaaj len málo čo si pamätám, neviem prečo to je tak
viem o čom hovoríš... aj ja som nad tým minule premýšlala. ale podľa mňa čo si máš pamätať si pamätáš... možno tie spomienky niesu v tebe zakorenené náročky...ale aj tak s tým nič neurobíš tak je to škoda riešiť
Nerob si z toho ťažkú hlavu. Ja si nepamätám mnoho o čom môj otec veľmi rád rozpráva. Ak chceš niečo vedieť opýtaj sa rodiny. určite ti povedia ako si sa vedel pekne usmiať keď si sa pokakal do plienky... a tak ďalej. (Občas je to hrozné počúvať! Hlavne ak tam sedíš so svojou kamarátkou...)
Ale myslím si, že keď budeme mať my 50 a viac rokov vrátia sa nám všetky spomienky. Starí ľudia si často pamätajú čo robili ako deti a to či vypili kávu dnes zabudnú.
Ak sa ti nevrátia, nevadí. Teda asi neboli dosť dôležité.
ja pametam strasne malo, nie len z detstva ale aj zo sucasnosti...je to to desivy pocit, ked clovek prezije nieco intenzivne(hlavne pozitivne) no uz vtedy vie, ze vecsinu z toho zabudne...nikdy som sa s tym nezmieril....treba zapisovat, lepsie neviem poradit nic
@ filipkoo ja si nepamätám zas mená a to je asi najhoršie asi 2 mesiace som sa učil mená mojich nových spolužiakov a ani teraz ma mnohokrát nenapadne ako sa kto volá a to je dosť trápne niekedy
Nepamätám si ani mená spolužiakov zo ZŠ, každú Veľkú Noc sa opätovne predstavujem rodine, vôbec netuším, čo sa dialo dávnejšie než pol roka dozadu, keď mi pripomínajú veci, kt. som mávala, nič sa mi nevybavuje, všetky dovolenky mi splývajú dokopy, neviem udalosti časovo zaradiť..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Zapisuj si ich
ale aj bez denníka držím v hlave tak veľa spomienok že niekedy mám pocit, že by bolo lepšie keby si ich viem nejako vyfiltrovať Keď si pamätám každý detail ešte aj spred 10tich rokov tak to dosť zaťažuje mozog
Ale myslím si, že keď budeme mať my 50 a viac rokov vrátia sa nám všetky spomienky. Starí ľudia si často pamätajú čo robili ako deti a to či vypili kávu dnes zabudnú.
Ak sa ti nevrátia, nevadí. Teda asi neboli dosť dôležité.
Nepamätám si ani mená spolužiakov zo ZŠ, každú Veľkú Noc sa opätovne predstavujem rodine, vôbec netuším, čo sa dialo dávnejšie než pol roka dozadu, keď mi pripomínajú veci, kt. som mávala, nič sa mi nevybavuje, všetky dovolenky mi splývajú dokopy, neviem udalosti časovo zaradiť..
Je mi to jedno.