Ahojte.Mam taký problém , že ľudia sa mi strašne smejú keď niečo neviem poprípade s pomylim. Ide o to že nedokážem veci robiť pred ľuďmi a preto sa na necelých nedokážem sústrediť a urobím ich zle,lebo sa sústredím len nato že ak to urobím zle budú sa mi smiať . Napríklad som na zdravotke a mali sme teraz prezliekanie periny tak som si pomýlila plachtu a všetci sa mi zase smiali...A myslia si tým pádom že som hlúpa ,ale ja to viem len sa proste nedokážem sústrediť keď všetci na mňa pozerajú,to isté aj pri odpovedani v škole. Ako mám s tým bojovať? Už som absolútne v koncoch :
Bože presne toto isté poznám a aj som zažívala.. ale teda skôr na ZŠ, na SŠ už zriedkavejšie, a aj teraz mám stres keď musím byť pri tabuli alebo tak.. aj ked by sa mi nikto nesmial, bojim sa tiez, ze nieco pokazim a teraz este horsie v práci.. napríklad ked robim so sefkou niečo na PC... :/ bojim sa že sa strapnim pred nou že nebudem niečo vedieť a tak
akurat dnes som nad tym rozmyslala ako sa toho zbavit, tak snad ti tu daju dobre rady
ľudia sú strašné plemeno, škodoradostné a radi si robia srandu z prešľapov iných ľudí, len aby tým skryli vlastnú neschopnosť...
to je jedna vec, a druhou je, že v podstate každý rieši len blaho seba samého, iní ľudia ich zaujímajú, až keď nejakým spôsobom narušia ich komfortnú zónu, dovtedy ťa nikto nerieši a v podstate tvoja existencia nikoho nezaujíma...
neber sa tak vážne, keď spravíš chybičku, radšej sa pobav na tom s nimi, tak sa na to aj rýchlejšie zabudne, aj budeš pôsobiť sympatickejšie, že si vieš urobiť srandu aj sama zo seba a nezabúdaj, že KAŽDÝ človek na svete urobil tak milión chýb vo všetkom, kým sa niečo naučil (a často aj potom
@atom12 Mne sa na zdravotke tiež smiali keď som prezliekal....ale iba raz....potom sa ma už báli. Narob poriadky normálne, argumentuj, urob si rešpekt veď si chlap.
prvá vec v živote ako takom, NIKDY nemysli na to, čo si myslia ostatní, či sa ti smejú, či ťa ohovárajú atd..proste sa na to vykašli, iba si tak narobíš depresie a podobné problémy,
si na zdravotke kvôli sebe, tak makaj aj napriek tomu, že oni nemajú nič lepšie na práci než sa ti smiať, to vypovedá dosť o nich, ako o ľudoch...
Tvoj problem je sirokospektralnejsi, ak zohladnime aj druhe forum.
Je tu moznost, ze beries veci prilis vazne a to spoluziakom pripada smiesne alebo ich vylozene provokuje voci tebe.
Viem, ze to nie je lahke, ale skus odlahcit situaciu. Sama sa zasmej, na svojej chybe (prezliekanie paplona bolo mozno objektivne smiesne, tazko takto povedat). Ukaz, ze ta ich posmesky nerozladia.
K druhemu problemu z dalsieho fora o pozornosti.
Dolezite vediet- ako to bolo na tvojej starej skole? Mala si rovnaky problem aj tam alebo zacal az na novej?
@atom12
Zrejme tvoja povaha a prejav nie su kompatibilne s majoritou. To nie je v principe problem - vyssie ti dobre poradili.
Problem by to bol, ak by spravanie triede voci tebe zacalo byt pre teba neznesitelne, nabralo charakter sikany. Vtedy by mozno stalo za to vyskusat otvorenu konfrontaciu ty vs. trieda, moze sa jej zucastnit pripadne aj triedna ucitelka. Otvorene povies, co ti vadi na spravani triedy, vysvetlis pohnutky svojho chovania, atd.
Na zaver - preber problem aj s rodicmi, nielen tu s cudzimi ludmi, co ta vobec nepoznaju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
akurat dnes som nad tym rozmyslala ako sa toho zbavit, tak snad ti tu daju dobre rady
to je jedna vec, a druhou je, že v podstate každý rieši len blaho seba samého, iní ľudia ich zaujímajú, až keď nejakým spôsobom narušia ich komfortnú zónu, dovtedy ťa nikto nerieši a v podstate tvoja existencia nikoho nezaujíma...
neber sa tak vážne, keď spravíš chybičku, radšej sa pobav na tom s nimi, tak sa na to aj rýchlejšie zabudne, aj budeš pôsobiť sympatickejšie, že si vieš urobiť srandu aj sama zo seba a nezabúdaj, že KAŽDÝ človek na svete urobil tak milión chýb vo všetkom, kým sa niečo naučil (a často aj potom
si na zdravotke kvôli sebe, tak makaj aj napriek tomu, že oni nemajú nič lepšie na práci než sa ti smiať, to vypovedá dosť o nich, ako o ľudoch...
Je tu moznost, ze beries veci prilis vazne a to spoluziakom pripada smiesne alebo ich vylozene provokuje voci tebe.
Viem, ze to nie je lahke, ale skus odlahcit situaciu. Sama sa zasmej, na svojej chybe (prezliekanie paplona bolo mozno objektivne smiesne, tazko takto povedat). Ukaz, ze ta ich posmesky nerozladia.
K druhemu problemu z dalsieho fora o pozornosti.
Dolezite vediet- ako to bolo na tvojej starej skole? Mala si rovnaky problem aj tam alebo zacal az na novej?
Zrejme tvoja povaha a prejav nie su kompatibilne s majoritou. To nie je v principe problem - vyssie ti dobre poradili.
Problem by to bol, ak by spravanie triede voci tebe zacalo byt pre teba neznesitelne, nabralo charakter sikany. Vtedy by mozno stalo za to vyskusat otvorenu konfrontaciu ty vs. trieda, moze sa jej zucastnit pripadne aj triedna ucitelka. Otvorene povies, co ti vadi na spravani triedy, vysvetlis pohnutky svojho chovania, atd.
Na zaver - preber problem aj s rodicmi, nielen tu s cudzimi ludmi, co ta vobec nepoznaju