V pohode Ti stačia knihy pre gymnáziá z dejepisu, NOS a základy filozofie. Keď som sa ja pripravovala na prijímačky na právo tak mala ešte aj knihu: Prijímačky na právo, tá sa dá kúpiť aj v kníhkupectvách alebo cez net! NOS, dejepis a Ústava SR treba dosť do posledného detailu.
@miska92 jaaaj super tak to gratulujem! ..lebo ja sa tiaž tam chystam, hoci som si dala prihlašku aj do BB ale priorita je samozrejme UK aaa všetci naokolo stresuju s doučovaniami, vyhadzuju za to peniaze len ja jedina to mam nejako v pečku a hovorim, že je to len zbytočna strata peňazi..Prijimačky boli teda ľahke?..alebo ako?..Takže stačia mi vedomosti z gympla vraviš hej? ..Pretože NOS-ka mi ide a filozofia taktiež na vybornu a dejepis tak ten takisto ale tam som taka jednotkarka aj dvojkarka ale v pohode
@dhenisia určite to nebolo úplne ľahké, ale to som ani nečakala. Boli otázky, nad ktorými sa musíš zamyslieť, nie len rovno streliť odpoveď. Prečítať si ich aj viackrát.
Ale ja som sa učila len z maturitného učiva, chodila som na gympel, takže z kníh.
Ale sústreď sa na všetko, aj do detailov. Dejepis je podľa mňa ťažší, lebo je tam viac takých drobností na zapamätanie si.
No, ja som sa nakoniec pre UK v BA nerozhodla! Otázky až také ľahké nie sú, neber ich na ľahkú váhu, ale pokiaľ si detailne prejdeš gymplácke učivo prijímačky zvládneš! Sú to väčšinou otázky z detailov, ktoré čakáš najmenej a také, ktoré vyžadujú tzv. " celého človeka ", čiže musíš rozmýšľať a uvažovať. Priprav sa na otázky typu: Kto vynašiel mlynské koleso?, Kde sa nachádza najstarší zachovaný benediktínsky kláštor na Slovensku?, Aké udalosti boli súčasťou islamskej revolúcie v Iráne v roku 1979?, Agregát je ...., Súčasným ministrom financií na Slovensku je ...., Komu sa podľa Ústavy SR zaručujú základné práva a slobody?, Čo skúma penológia?, Kto sa stal predsedom SNS po smrti V. P. Tótha v r. 1877? a pod. .... Nevravím, že tieto isté, ale podobné a fakt do malého detailu! Dejepis je asi najťažší ale dá sa " skopať " aj ostatné! Pozri si celú Ústavu SR a snaž sa ju pochopiť! Najlepšie ak si kúpiš od Drgonca: Ústava SR s komentárom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ale ja som sa učila len z maturitného učiva, chodila som na gympel, takže z kníh.
Ale sústreď sa na všetko, aj do detailov. Dejepis je podľa mňa ťažší, lebo je tam viac takých drobností na zapamätanie si.