ahh mam to v zosite napisane kedy sa to dáva a kedy nie....len ten zosit mam v skole...ono ked je to informácia taká čo nasleduje za that, že je doplnujúca tak sa dáva čiarka. ked nieje tak sa nedáva.
príklad : he said that it wasnt all right. (nedáva sa)
i live in a house, that is green. (dáva sa) lebo dolezite je, ze zijem v dome, to ze je zeleny je nepodstatne, doplnujuce.
ale tymto si fakt ze nie som ista, mozno som to aj vymenila skoda ze nemam ten zosit, skus gugl
ale osobne si myslím, že jedna čiarka hore dole nejako fatálne tvoj písomný prejav neovplyvní. pokým samozrejme nerobíš na mieste, kde sa vyžaduje 100%ná správnosť
@luc.ka Hej, jedna ciarka hore-dole je v pohode. Len ked mas paragraf, kde pred kazdym "that" svieti ciarka (verne slovenskemu pravidlu "pred ze sa dava ciarka"), tak uz to je trosku rusive.
Myslim, ze v drvivej vacsine pripadov sa nedava, ale to ti tu uz vsetci povedali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
(tusim)
príklad : he said that it wasnt all right. (nedáva sa)
i live in a house, that is green. (dáva sa) lebo dolezite je, ze zijem v dome, to ze je zeleny je nepodstatne, doplnujuce.
ale tymto si fakt ze nie som ista, mozno som to aj vymenila skoda ze nemam ten zosit, skus gugl
www.helpforenglish.cz/article/2006112601-interpunkce-carky-v-anglictine
ale osobne si myslím, že jedna čiarka hore dole nejako fatálne tvoj písomný prejav neovplyvní. pokým samozrejme nerobíš na mieste, kde sa vyžaduje 100%ná správnosť
Myslim, ze v drvivej vacsine pripadov sa nedava, ale to ti tu uz vsetci povedali.
Neviem vymyslieť kontrapríklad, v ktorom by pred that čiarka bola, tak usudzujem, že nie je.
(@narazuvzdornaa argument from ignorance, v podstate! ako sa tomu hovorí oficiálne slovensky?)