@3 to je pravda, ale tak či tak musia vedieť aj nejako písať kedže používajú aj iné programy ako skype inak oni tých znakov nemajú iba 5000 ale je ich viac než 50 000 ale samozrejme že ich všetky neovládajú
...to by som chcel vidieť takú čínsku klávesnicu ved to musí byť hotové tablo 1m x 0.5m a na ňom 5000 základných tlačidiel a možno nepíšu desiatimi prstami ale dvadsiatimi aj z nohami :p
@4 jasne ja som ta uz pochopil ...som tozmyslal ze ci ty ams doma viac klavesnic napojenych na komp ci co ...si myslela klavesy ako napr ctrl+shift+... a pod jasne chapem
@11 Bola tam aj omnoho väčšia, lenže keď som na ňu klikla, mi ukázalo že Page not found Ale keď to niekoho naozaj zaujíma, stačí dať do Googla "Chinese keyboard" a ideš
oni píšu normálne tak ako tu už oblo spomínané asi milión krát. Jednoducho majú na jednej klávesnici asi 4 znaky plus spájaním jednotlivých znakov ti vzniknú ďalšie Nieje to až také ťažké ako sa zdá
...som nedávno videl na nete špecialnu klávesnicu kde im stačilo na písanie ich znakov len nejakých 12 tlačidiel na ruku X 2 (pre obe ruky) a skladali sa tam znaky z jednotlivých čiarok. Veď čínsky znak je slovo alebo slabika tak slová dokážu písať po čiarkach len si to neviem celkom presne predstaviť no možno sa s tým niekedy stretnem a pochopím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Popripade:
» farm1.static.flickr.com/14/17023214_772...
ach jaaaj xD
oni asi pouzivaju viac klavesnic naraz