prečo neprirodzené? my máme psíka očipovaného a pri tom bývame na dedine, kde je asi menšia pravdepodobnosť, že sa stratí alebo ti ho ukradnú si myslím. Aspoň sú psíky viac menej zaevidované niekde a aj psy z útulkov sa môžu vrátiť majiteľovi prípadne aby bol majiteľ trestne stíhaný za to, že vyhadzuje psa na ulicu :/ Psa to ani nebolí, nespôsobuje mu čip problémy, tak prečo nie? moj názor.
už som počula aj o takých pripadoch kedy toho psa nenašli.. jedna vec,...
druhá vec - bol aj prípad, kedy dali yorksira začipovať, ten pes mal potom nejaké problémy, prišli s ním na veterinu, veterinari sa rozhodli že mu ten čip vyberú a nemohli ho nájsť.. spravili mu rengen a zistili ze ten čip mu prešiel z krku až do mozgovej časti a tak mu to vyoperovali.. asi hodinu na to ten pes zahynul...
keby máš psa a máš ho aspoň trochu rada, tak by si možno aj niečo také pochopila,... a možno aj to že je to dosť nehumánne...
ja som teraz tiež dávala, zásah to veľký určite nie je, čip je malý, moja sučla dokonca ani nevedela že ju pichli ..a je to dobre aby sa uľahčila evidencia psíkov, poprípade keď sa stratí tak podľa čipu je možné vypátrať majiteĺa keďže je to všetko uvedené v registri...
@natacka o tom zabludenon čipe v mozgu som vravela aj ja vetovi lebo tiež som mala obavi...povedal, že možno sa taká rarita ozaj stala, že pri všetkom sú nejaké rarity aj pri bežnom očkovaní...moja sučka to však celé uplne super znášala, aj počas čipovania aj potom...a to isté aj náš druhý pes...
@15matka14 rarita, super, fajn.. dajme tomu že je to ojedinelý prípad.. ale keby sa to náhodou stalo tvojmu psovi, nemyslím si že by si to brala takto s lahkosťou,.. že stalo sa, verím tomu že ak máš k tomu psovi vzťah tak by si mala určite výčitky svedomia,..
koniec koncov, ludia zabúdajú na to, že aj zvieratá sú živé tvory ... a jasné, všade sa popisuje aké je to strašne prospešné a nahustia ludom kraviny do hláv ale viacerí z vás si neuvedomujú že celé je to len biznis a dobrá blbosť,..
máme 7 psov a všetci sú očipovaní..aj najmenší york nieje to nič neprirodzené a ak nechceš aby si o psa nadobro prišla, keď ti ujde alebo ho ukradnú, je to najlepšie a asi aj jediné riešenie tak isto keď ideš so psom do zahraničia, musí mať čip..bez debaty
@natacka -_____- Myslíš, že za to, že strateného psa nenašli môže čip? Ten druhý prípad, podľa mňa pokiaľ to robí skúsený veterinár tak je veľmi malá šanca že sa niečo také stane.
Ale keď sa ti to nepáči, tak to svojmu psovi nedávaj. Povinné je to len pri papierovom chove, kde to má aj iný účel.
Fretke a mačke by som to tiež nedala, keďže fretky asi len tak po dvore nebehajú a mačky sa zase väčšinou nedržia len na dvore majiteľa, tie neustrážiš. Ale pri psoch nevidím ani jeden dôvod prečo neočipovať.
@impulse mám ho 8 rokov a ešte som o neho teda neprišla ani raz a nemám kedy, pretože ho máme vo vnútri, má s ním stále kto byť .. viem že sa s tým zmieriť nejako musím a neprirodzené to teda je, kriste
milujem tú odpoveď čo tu padla asi 3 krát,že na tom nieje nič neprirodzené, bežne sa niekto narodí s čipom,.. a pchať mu daky čip pod kožu, no to je teda fakt krásne (ach)
@natacka Čip slúži na to, aby pomocou neho našli majiteľa psa, keď sa pes už našiel.
Áno, asi taká, že by napríklad tvojho psa žijúceho v byte/dome zrazilo auto (v žiadnom prípade by som ti to nikdy nepriala, je to naozaj len príklad). Ale vidíš, aj keď je veľmi malá šanca, neznamená to, že sa to nestane
@ress , fajn, dobre,.. dajme tomu že to má svoje výhody,len mi skôr príde nepochopiteľné prečo je to zákonom dané, či že sa vôbec aj pýtam , ako aj veľa ostatných vecí tunak... nech sa dajú očipovať zákonodarci, ale nech si dajú presne taký istý čip ako dávajú psom, nech viem že je to 100%-ne bezpečné a môjmu psovi sa nič nestane... je to predsalen nežiadúca časť v jeho tele a keby mi tu ublíži, čo by sa vôbec nemuselo stat, keby mu ho nevpichli,takže je to v podstate aj týranie zvierat, ak s tým ten pes nesúhlasí...
@29 , odporucam zmazat Facebook, na internet pristupovat iba cez anonymizer, potom zahodit SIM-kartu ak je na pausal, a hned bezat kupit NONAME do tesca, potom nerobit si vodicak, nikdy neist na vysoku skolu, lebo je tam ISIC a v obchode platit iba v hotovosti, nie kreditkou a nepouzivat CLUB-karty napr T_SC_.
@natacka V tom máš pravdu. Síce si aj tak nemyslím že je na tom niečo zlé Ale zdá sa mi, že všetky psy musia byť povinne čipované od septembra budúceho roku, čiže môžeš počkať, dovtedy možno ten zákon ešte aj zrušia a nebude z toho nič
@natacka Na základe tvojich reakcií usudzujem, že si ostro proti , nebudem ti tvoj názor vyvracať, len ponúknem svoj...
Čip a taktiež tetovanie, je podľa mňa dobrá vec, keďže je to jediný relevantný dôkaz, pomocou ktorého môžeš dokázať, že ten pes je tvoj. Čo sa týka tých dvoch príkladov - aj keď psa dávaš očkovať proti besnote, môže sa mu niečo stať - môže dokonca aj zomrieť, a tiež ho dávaš očkovať (to isté s očkovaním aj u ľudí)... Myslím, že momentálne to nie je povinné, takže ak nechceš, nemusíš... Máme doma poľovníckeho psa - s papiermi, tetovaného, mám ho strašne rád, ale stále mám zachovaný rebríček najskôr človek (rodina) až potom pes, strašne by som bol nešťastný, keby sa mu niečo stalo, ale v tomto svete ani nevieš, a máš po*ebaný celý život... ˇ
Tak ako čo ja viem, nei že by som bola nejakým veľkým fanúšikom ,ale napr strýko ma chovnú stanicu a už to jednoducho patrí k štandardom pokiaľ chce šteniatka predávať... s "papiermi"
@natacka vieš, toto je podobná vec ako s náramkami pre deti v pôrodniciach... Deti sa tiež nerodia s týmito náramkami, tiež im môžu za istých, mimoriadne ojedinelých okolností ublížiť, ale napriek tomuto je to nevyhnutnosť... Podobne aj pri čipovaní psov, aj keď je miera nutnosti čipovania určite menšia, ale účelom je zabránenie potulovaniu psov, ktorí môžu ublížiť okoloidúcim, pretože je pravdepodobné, že skutočnosť, že majiteľa psa môžu identifikovať a prípadne mu prišiť nejaký nedbanlivostný delikt, povedie k väčšej zodpovednosti A takisto, čo je podstatnejšie... Problémy s túlavými psami možno riešiť rýchlejšie, navrátením psa majiteľovi, vďaka čomu sa znižuje počet psov v útulkoch, čím sa šetria peniaze a takisto aj počet nešťastných vlsatníkov psov...
S čipovaním zákonodarcov, je to samozrejme inak, tí sú ľudia, majú ľudské práva, právnu subjektivitu a väčšinou vedia trafiť domov , preto čip nepotrebujú... Pes je z právneho hľadiska vec (ktorá nemôže vyjadriť súhlas)... Preto takáto povinnosť je v zásade obdobná k povinnosti mať určitý prvok výbavy v aute
Samozrejme, môže sa ti to zdať nespravodlivé, lebo ty sa o psíka vzorne staráš... ale takúto povinnosť možno zavádzať len plošne, musí sa týkať určitej vymedzenej skupiny ľudí a asi by bolo neefektívne, ak by sa tá skupina vymedzila "nezodpovední vlastníci psov", nie ?
Vždy existuje nejaké riziko... ale treba sa pozerať na pravdepodobnosť tohto rizika... V aute sa ti vždy môže niečo prihodiť, ale väčšina z nás napriek tomu takmer každý deň sadá do auta, pretože šanca na smrť alebo úraz je akceptovateľná s ohľadom na našu potrebu sa niekam dostať... na druhej strane pri jazde v monoposte F1, pri 300 km/h rýchlosti a bez prilby je naša potreba sa niekam takto dostať nízka a riziko vysoké a preto to nerobíme Vždy treba vyvažovať mieru rizika s mierou našej potreby danú činnosť vykonať
@natacka jasné, že mám so svojím psom vzťah, ale vieš rarity sú aj napr pri očkovaní ľudí, to isté aj pri zvieratách. Ale keďže viem, že náš vet je dobrý odborník, tak mu aj verím....A jasné že tu ide aj o biznis, ale s tým neurobíš nič, je to už zákon....
Ze stym uz nic nespravim??? Tak to ma mrzi,ze tak rozmyslas,,ja som stym nieco uz spravila.Psov som dala zaockovat na dva roky a keby sa dalo tak ich dam na desat rokov a neukazem sa u veterinara.Cipovat jedine cez moju mrtvolu.Mam otom napisany aj clanok v bloku.Nech si tu citacku prikladaju na moju vies co...to sa rovno mozem zabit ako tu zit ako otrok...a mrzi ma ze takmer 90percent ludi stym hravo suhlasi.Mali sme od mala plno psov,vacsina neusla a ked jeden aj usiel hned sa vratil.A bol to pitbul a nikomu nic nespravil.Teraz co nas krmia spravy kazdy den ze bojove plemena a psychotesty akurat poslanci co to schvalili by si mali dat psychotesty,lebo ustava jasne hovori o slobodnej volbe...len kazdy to nejak prehliada....
Podla mna je čipovanie zvierat totálna sprostost. Zvierata , to je príroda nie dake debiliny co su v nich. Podla mna to uz zachadza velmi daleko.. Teraz je čipovanie zvierat a o par rokov bude mozno aj čipovanie ludi, a potom co budeme robit? Stale budu vediet ze kde sme nebudeme mat pravo na slobodu. A predstavte si ze ak by aj vypukla vojna a mali by sme die debilne cipy tak by ste sa zrejme neskrili pred teroristami alebo inymi nebezbecenstvami. Hned by vas vyhladali. Boli by sme ako väzni vo vlasnom svete. Kazdy ocislovany. Takze ja fakt nechcem aby sme takto dopadli!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
is, doraz vyjde aj zakon podla ktoreho ocipuju aj teba aj mna ... zeby sme sa nahodou nestratili
@ ešte si zabudol jašterice , NWO, iluminanti, prachove častice, vodny kamen, hrdzu a nedostatok svetoveho alkoholu!
už som počula aj o takých pripadoch kedy toho psa nenašli.. jedna vec,...
druhá vec - bol aj prípad, kedy dali yorksira začipovať, ten pes mal potom nejaké problémy, prišli s ním na veterinu, veterinari sa rozhodli že mu ten čip vyberú a nemohli ho nájsť.. spravili mu rengen a zistili ze ten čip mu prešiel z krku až do mozgovej časti a tak mu to vyoperovali.. asi hodinu na to ten pes zahynul...
keby máš psa a máš ho aspoň trochu rada, tak by si možno aj niečo také pochopila,... a možno aj to že je to dosť nehumánne...
koniec koncov, ludia zabúdajú na to, že aj zvieratá sú živé tvory ... a jasné, všade sa popisuje aké je to strašne prospešné a nahustia ludom kraviny do hláv ale viacerí z vás si neuvedomujú že celé je to len biznis a dobrá blbosť,..
Ale keď sa ti to nepáči, tak to svojmu psovi nedávaj. Povinné je to len pri papierovom chove, kde to má aj iný účel.
Fretke a mačke by som to tiež nedala, keďže fretky asi len tak po dvore nebehajú a mačky sa zase väčšinou nedržia len na dvore majiteľa, tie neustrážiš. Ale pri psoch nevidím ani jeden dôvod prečo neočipovať.
milujem tú odpoveď čo tu padla asi 3 krát,že na tom nieje nič neprirodzené, bežne sa niekto narodí s čipom,.. a pchať mu daky čip pod kožu, no to je teda fakt krásne (ach)
ten druhý prípad,.. ano podla teba ..dobrým argumentom si to obalila,aj keď je velmi malá šanca, neznamená že sa to nestane... :/
Áno, asi taká, že by napríklad tvojho psa žijúceho v byte/dome zrazilo auto (v žiadnom prípade by som ti to nikdy nepriala, je to naozaj len príklad). Ale vidíš, aj keď je veľmi malá šanca, neznamená to, že sa to nestane
Čip a taktiež tetovanie, je podľa mňa dobrá vec, keďže je to jediný relevantný dôkaz, pomocou ktorého môžeš dokázať, že ten pes je tvoj. Čo sa týka tých dvoch príkladov - aj keď psa dávaš očkovať proti besnote, môže sa mu niečo stať - môže dokonca aj zomrieť, a tiež ho dávaš očkovať (to isté s očkovaním aj u ľudí)... Myslím, že momentálne to nie je povinné, takže ak nechceš, nemusíš... Máme doma poľovníckeho psa - s papiermi, tetovaného, mám ho strašne rád, ale stále mám zachovaný rebríček najskôr človek (rodina) až potom pes, strašne by som bol nešťastný, keby sa mu niečo stalo, ale v tomto svete ani nevieš, a máš po*ebaný celý život... ˇ
Život je pes, a my sme jeho granule
a ano, ulahci to hladanie
S čipovaním zákonodarcov, je to samozrejme inak, tí sú ľudia, majú ľudské práva, právnu subjektivitu a väčšinou vedia trafiť domov , preto čip nepotrebujú... Pes je z právneho hľadiska vec (ktorá nemôže vyjadriť súhlas)... Preto takáto povinnosť je v zásade obdobná k povinnosti mať určitý prvok výbavy v aute
Samozrejme, môže sa ti to zdať nespravodlivé, lebo ty sa o psíka vzorne staráš... ale takúto povinnosť možno zavádzať len plošne, musí sa týkať určitej vymedzenej skupiny ľudí a asi by bolo neefektívne, ak by sa tá skupina vymedzila "nezodpovední vlastníci psov", nie ?
Vždy existuje nejaké riziko... ale treba sa pozerať na pravdepodobnosť tohto rizika... V aute sa ti vždy môže niečo prihodiť, ale väčšina z nás napriek tomu takmer každý deň sadá do auta, pretože šanca na smrť alebo úraz je akceptovateľná s ohľadom na našu potrebu sa niekam dostať... na druhej strane pri jazde v monoposte F1, pri 300 km/h rýchlosti a bez prilby je naša potreba sa niekam takto dostať nízka a riziko vysoké a preto to nerobíme Vždy treba vyvažovať mieru rizika s mierou našej potreby danú činnosť vykonať
@tryptaminedream nechápem čo to sem ťaháš (ach)
bude pozostávať z troch základných číslic 666....... .......
toto číslo je Satanové, kto sa necha laserom na čelo alebo ruku označiť bude pod priamym vplyvom Zla.....
nerobte to!!!:- disappointed:
filip
napr. aj od toht .....
» www.farnostprievaly.sk/w/slovo-od-duch...
filip